15.04.2011.

Vrijedna donacija za Caritasovu sigurnu kuću

Stigla nova kuhinja

Vrijedna donacija za Caritasovu sigurnu kuću

Štićenice i njihova djeca u Caritasovoj sigurnoj kući u Samoboru imali su 15. travnja razloga za veselje, jer je stare i dotrajale elemente i aparate zamijenila nova kuhinja. To što je ona postavljena zasluga je donatora – njihovog mjesnog odbora i samoborske gradske uprave, koji su svaki donirali po 6.000 kuna, druga polovica iznosa donacija je tvrtke Siže Kupres, a akcijama pomoći pridružili su se Lions klub Samobor i Ženska inicijativa HNS-a Samobor.

Na prigodnoj svečanosti upriličenoj upravo u novoj kuhinji voditeljica Caritasove sigurne kuće Ljiljana Karlović rekla je da će im nova kuhinja biti od velike pomoći, jer se u njoj svakodnevno priprema obrok za dvadesetak osoba. Potom je zahvalila svima koji su se odazvali njihovu pozivu za pomoć, prije svega Mjesnom odboru i Gradu Samoboru te Lions klubu i Ženskoj inicijativci HNS-a, jer su uvijek bili spremni odazvati se akcijama i pomoći. U ime ravnateljice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelene Lončar, na donaciji je i pružanju podrške radu kuće zahvalila socijalna radnica Jadranka Bosnar, istaknuvši da nova kuhinja ne bi bila moguća bez ove pomoći.

Predsjednik Mjesnog odbora Vinko Kovačić rekao je da su se rado odazvali pozivu, jer se članovi Mjesnog odbora i on osobno uvijek zalažu za socijalnu komponentu i posebno za prava zlostavljanih te je obećao da će i dalje pomagati onima koji iskažu potrebe. Jedna od prvih akcija bit će uređenje dječjeg igrališta. Zahvalio je Kovačić svim članovima Mjesnog odbora i Gradu Samoboru na pomoći u osiguravanju financijskih sredstava potrebnih da bi se potpuno opremila kuhinja, koju je izradila tvrtka Siže Kupres.

U ime Grada Samobora zahvalio je pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek, rekavši da je Grad preuzeo svojevrsnu ulogu koordinatora da bi zajedničkim snagama postignuli cilj. Na kraju, zahvalnice za donaciju preuzeli su Tugomila Vibovec u ime Lions kluba Samobor, Sanja Zaradić u ime Ženske inicijative HNS-a Samobor, Milivoj Brezak u ime tvrtke Siže Kupres, Vinko Kovačić u ime Mjesnog odbora te Damir Fabek u ime Grada Samobora.

Inače, prije ove u sigurnu kuću stigla je donacija iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba koja je iskorištena za nabavu namještaja, a poziv je ovo i ostalima koji žele pomoći sigurnoj kući za žrtve obiteljskog nasilja da se jave u centralu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

M.Š.

 

Vrijedna donacija za Caritasovu sigurnu kuću

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002