21.10.2011.

Dan Centra za odgoj i obrazovanje Lug

Sami uređuju i stvaraju

Dan Centra za odgoj i obrazovanje Lug

Centar za odgoj i obrazovanje u Lugu proslavio je 63. obljetnicu rada 21. listopada prigodnom svečanošću u prostoru koji su sami preuredili iz podrumskog skladišta u multimedijsku dvoranu. Time su na najbolji način pokazali kako se i što sve radi u Centru koji provodi programe obrazovanja, stanovanja i radnih aktivnosti za bazi poludnevnog, privremenog ili stalnog smještaja za mušku mladež od 14. do 21. godine života i za odrasle osobe starije od 17 godina s posebnim potrebama. Naime, osim što su se uzvanici i gosti mogli uvjeriti u kvalitetu radova, mogli su obići i radionice u kojima se štićenici školuju za kuhara i slastičara, pomoćnog autolimara, autolakirera, soboslikara i vrtlara, a u kojima sami izrađuju i namještaj te uzgajaju cvijeće i voće. Uz to, provode i brojne slobodne i sportske aktivnosti.

Svečanosti u povodu Dana Centra za odgoj i obrazovanje Lug nazočili su predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Željko Žarko, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, pročelnik Odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, predstavnici centara za socijalnu skrb, ravnatelji samoborskih srednjih škola, suradnici i donatori Centra. Sve njih pozdravio je u prigodnom govoru i ravnatelj Centra Boro Kljajić, a potom su štićenici prikazali dio svojih slobodnih aktivnosti pa su se na svečanosti predstavili članovi plesne, karate i dramske grupe.

M.Š.

 
21.10.2011.

Završnica akcija Zeleni i Turistički cvijet na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku

Tri cvijeta dodijeljena Samoboru

Završnica akcija Zeleni i Turistički cvijet na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku

Grad Samobor osvojio je dva druga mjesta u dvjema akcijama za uređenost grada. Nagradu Zeleni cvijet sa srebrnim znakom za uređenost grada kao cjeline dobio je u kategoriji gradova od 10.000 do 30.000 stanovnika u akciji u kojoj se ocjenjivala uređenost mjesta i pojedinačnih elemenata kontinentalne Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije (prvo mjesto pripalo je Đakovu).

Također, drugo mjesto pripalo mu je i u akciji Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2011., u kojoj se ocjenjuje kvaliteta turističkih mjesta, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i HRT-a (prvi je Varaždin). Obje nagrade preuzeo je 20. listopada gradonačelnik Krešo Beljak tijekom svečanosti održane na Danima hrvatskog turizma, koji se održavaju u Šibeniku od 19. do 21. listopada. Nagrade su uručili ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

No, to nije sve. U kategoriji pojedinačnih elemenata - turistički informativni centar, prvo mjesto i priznanje Zeleni cvijet za uređenje turističkog informativnog centra u kontinentalnom dijelu Hrvatske pripalo je Turističkoj zajednici grada Samobora, a nagradu je preuzela zamjenica direktorice Marijana Obad Slamar.

M.Š.

 

Dan Centra za odgoj i obrazovanje Lug

Završnica akcija Zeleni i Turistički cvijet na Danima hrvatskog turizma u Šibeniku

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002