16.04.2011.

Otvoren 7. Samoborski proljetni sajam

Predstavljeno sve najbolje

Otvoren 7. Samoborski proljetni sajam

Samoborski proljetni sajam i ove je godine okupio na jednom mjestu ono najbolje što Samobor nudi u obrtništvu i malom poduzetništvu te u turističko–gastronomskoj sferi. Na Trgu kralja Tomislava svoje su proizvode i usluge predstavili brojni izlagači iz Samobora, ali i okolnih gradova te Zagrebačke županije. Osim u šatoru, dio manifestacije odvija se u Kleščićevoj ulici i na Trgu Matice hrvatske. Tamo se prvog dana Sajma odvijao Festival kotlovine, na kojem se u pripravljanju tog specijaliteta natjecala 21 ekipa. Stručno povjerenstvo (Branko Ognjenović, Tomislav Špiček, Milinko Perković i Renata Kruhan) obišlo je i probalo sve kotlovine i na kraju odlučilo da je najbolju napravio Mjesni odbor Lug, tj. ekipa u sastavu Stanko Grdović, Darko Novoselić, Milan Bratelj i Miro Bošnjak te predsjednica MO Martina Glasnović-Horvat.

Drugo mjesto pripalo je MO Gradna, treće Poljoprivrednoj zadruzi Sjetva, a četvrto Gradu Zaprešiću.

Treba odmah napomenuti da će u Kleščićevoj ulici u nedjelju, 17. travnja, biti održan i Festival češnofke, koji će također imati natjecateljski karakter te će posjetitelji moći degustirati proizvode, baš kao i brojne salame na Danu otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba od 10 do 17 sati u šatoru na Trgu kralja Tomislava.

Inače, 7. Samoborski proljetni sajam otvorio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a uz njega sve je okupljene pozdravila i izaslanica ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ana Vincent, načelnica Odjela za malo gospodarstvo u ovom ministarstvu. Posebna gošća bila je i vinska kraljica Zagrebačke županije Kristina Vugrin, a na otvorenju je svirala Gradska glazba.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak istaknuo je kako je Samoborski proljetni sajam zabilježio korak naprijed, između ostalog i zbog uključivanja ruralne okolice, samoborskih mjesnih odbora, bez kojih, rekao je Beljak, ni Samobor ne bi bio to što je. Posebno je izdvojio nastup mjesnih odbora na festivalima kotlovine i česnofke. Poželio je svim gostima da sa Sajma i iz Samobora ponesu lijepe uspomene.

Više od 70 izlagača svoje će proizvode u šatoru prezentirati i u nedjelju, 17. travnja. Najvećim dijelom zastupljeni su tradicionalni samoborski obrti i prepoznatljiva gastronomska ponuda, a u glazbenom dijelu programa nastupaju samoborski sastavi i društva, a posjetitelji će se moći voziti kočijama te sudjelovati u kreativnim radionicama.

M.Š.

 

Otvoren 7. Samoborski proljetni sajam

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002