05.09.2011.

S početkom nove školske godine prestaje važiti ljetni vozni red

Opet na snazi jesenski red vožnje

S početkom nove školske godine prestaje važiti ljetni vozni red

Prema običaju, s početkom nove školske godine počinje vrijediti i jesenski red vožnje autobusa naših koncesionara Samoborčeka i Autoturista. Tako i ove godine od 5. rujna autobusi voze po rasporedu koji ne bilježi promjene satnice u odnosu na prošlogodišnji. Kompletan raspored polazaka autobusa na svim linijama možete naći na web stranicama Samoborčeka te u tiskanom izdanju Glasnika, koji će na kioscima biti 9. rujna.

I.H.

 
05.09.2011.

Prvi dan nastave u novoj školskoj godini

Dobrodošlica prvašićima

Prvi dan nastave u novoj školskoj godini

Učenicima u kontinentalnom dijelu zemlje ljetni odmor je završio. U ponedjeljak, 5. rujna, ponovno su zazvonila školska zvona, što znači da je ovoljetno kupanje postalo samo lijepa uspomena i da će se u manjoj mjeri igrati video igrice te ostale igre s loptom i bez lopte. Kao i obično, najviše pozornosti izazvali su oni koji po prvi puta kreću u svoju školsku avanturu. U Samoboru ih je ove školske godine 369. Najviše prvašića, njih 125, je u OŠ Bogumila Tonija (97 u matičnoj školi, 12 u PŠ Mirnovec i 16 u PŠ Farkaševec), a slijedi OŠ Samobor sa 115 učenika prvih razreda (96 u matičnoj školi, 16 u PŠ Celine i 3 u PŠ Smerovišće). U OŠ Milana Langa u školske klupe sjelo je ukupno 76 prvašića (72 u matičnoj školi, 1 u PŠ Noršić Selo i 3 u PŠ Novo Selo Žumberačko), OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem pohodit će ubuduće 34 nova učenika (29 učenika matične škole, 4 u PŠ Pavučnjak i 1 u PŠ Klake), dok se OŠ Rude može pohvaliti s 19 novih učenika (14 u matičnoj školi i 5 u PŠ Manja Vas).

U svim školama prvog su dana nastave organizirane i prigodne svečanosti za prvašiće i njihove roditelje, kada su se oni upoznali sa školom i svojim učiteljicama. Početak nastave dolaskom u škole obilježili su i samoborski gradski čelnici, a gradonačelnika Krešu Beljaka zatekli smo na svečanosti u OŠ Bogumila Tonija. Tu je svu djecu, roditelje i goste pozdravila ravnateljica Milena Kolarec, poželjevši im dobrodošlicu u njihovu veliku školsku obitelj, a gradskoj je upravi zahvalila što je omogućila popravak krovišta, uređenje fasade i ostale radove na uređenju prostora tijekom ljetnih praznika.

Gradonačelnik Krešo Beljak pozdravio je sve nazočne i poželio učenicima puno uspjeha u školovanju, kao i puno uspjeha u radu svim nastavnicima te podsjetio da je Grad Samobor jedan od rijekih gradova koji samostalno brine o svojim školama.

Nakon svečanosti prvašići su saznali koji će razred pohađati te su sa svojim učiteljicama i svaki sa svojim balonom otišli u učionice, a za njima i roditelji.

Naravno, i ovom prilikom upozoravamo vozače i sve sudionike u prometu da narednih tjedana voze još opreznije, osobito u blizini škola.

M.Š.

 
05.09.2011.

Završeno putovanje oko svijeta Roberta Koletića i Patrika Grgurića

Svugdje pođi, kući dođi

Završeno putovanje oko svijeta Roberta Koletića i Patrika Grgurića

Samoborac Robert Koletić - Grba odradio je prvog rujanskog vikenda posljednje kilometre putovanja oko svijeta, kojeg je uspješno odradio s moto kolegom Patrikom Grgurićem. Točan kao japanski vlak, Grba je svojim Suzukijem putovanje okončao u Zagrebu, u sjedištu Specijalne policije - Alfe, koje je bio pripadnik, točno u subotu, 3. rujna na proslavi 20 godina postojanja Alfi.

Nakon čestitki svojih kolega, Koletić je motor usmjerio prema Samoboru u koji je stigao u koloni s 30-ak bajkera. Kako pišu njegovi kolege s portala motoexpedition-croatia.com, na kojem se uredno mogao pratiti svaki detalj ekspedicije, ulazak u Samobor bio je veličanstven, jer se "ekipa" dizala iz kafića i pljeskala Grbi i koloni koja je prolazila gradskim ulicama. A na ishodištu s kojeg se na 50 tisuća kilometara dugo putovanje bio zaputio prije 4 mjeseca, Kod Koleta i Bumbara, dočekali su ga prijatelji i obitelj i pravo opuštanje je moglo početi.

O dojmovima i detaljima s putovanja kojim se promoviralo hrvatsko zajedništvo, dogovarana suradnja s dijasporom i dokumentiralo prirodno i etnološko bogatstvo Sjeverne Amerike i dijela Azije, detaljnije ćemo s Robertom Koletićem uskoro razgovarati i na stranicama Glasnika.

K.S.

FOTO: motoexpedition-croatia.com

 
05.09.2011.

Samoborski HSLS i Konjički klub Tetra besplatno školovali nastavnike

Na konju u novu školsku godinu

Samoborski HSLS i Konjički klub Tetra besplatno školovali nastavnike

Pred početak školske godine samoborski ogranak Hrvatske socijalno-liberalne stranke, u suradnji sa samoborskim Konjičkim klubom Tetra, odlučili su na originalan način obilježiti početak nove školske godine: besplatnom školom jahanja za prosvjetne radnike uz verificirane učitelje jahanja.

Na ovaj način zahvalili su se prosvjetnim radnicima pred početak školske godine na njihovom kontinuiranom angažmanu i trudu kojim pripremaju djecu za život i rad.

Škola jahanja održana je na jahalištu Konjičkog kluba Tetra u Grdanjcima kraj Samobora u nedjelju, 4. rujna, i izazvala velik interes, kako prosvjetnih radnika, tako i roditelja.

Predsjednica samoborskog HSLS-a dr. Linda Rossini Gajšak izjavila je kako HSLS želi obrazovni sustav koji stimulira kreativnost i sposobnost kritičkog razmišljanja te će se zalagati za povećano izdvajanje sredstava za obrazovanje, poboljšanje uvjeta, statusa i primanja ljudi koji rade u obrazovanju i pripremaju djecu za život i rad.

S.S.

 

S početkom nove školske godine prestaje važiti ljetni vozni red

Prvi dan nastave u novoj školskoj godini

Završeno putovanje oko svijeta Roberta Koletića i Patrika Grgurića

Samoborski HSLS i Konjički klub Tetra besplatno školovali nastavnike

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002