03.10.2011.

U Zagrebu dodijeljene županijske nagrade ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet 2011.

Samobor i Sveta Nedelja najuređeniji gradovi

U Zagrebu dodijeljene županijske nagrade ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet 2011.

Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta u poretku najuređenijih županijskih gradova, Samoboru je ovaj puta pripala čelna pozicija i županijski Zeleni cvijet u kategoriji gradova većih od 10 tisuća stanovnika. Na svečanoj dodjeli nagrada u ponedjeljak, 3. listopada, u zagrebačkom Hotelu International, Zeleni cvijet je preuzeo zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić. Samobor je, podsjetimo, titulu najuređenijeg ponio još 2004. i 2008. godine.

Osim ovog priznanja, Samoboru je pripala nagrada i za najbolji turistički informativni centar te najuređeniji balkon županije (vlasnica Marija Labaš), a uređenje parka Trga Matice hrvatske ove je godine bilo dovoljno za treće mjesto.

Niz nagrada otišlo je i u Svetu Nedelju, od kojih je najznačajnija ona za najuređenije županijsko mjesto do 10 tisuća stanovnika. Nagradu je također dobio i Dragi naš kaj kao drugoplasirani u kategoriji turističke ponude ili zanimljivosti te suvenir posuda za bijeli luk Sonje Brzak u kategoriji suvenira.

Priznanja najboljima uručili su župan Stjepan Kožić i direktorica TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić. Prema njezinom prijedlogu, svečanost dodjele županijskih Zelenih cvjetova dogodine bi se mogla održati u gradu pobjedniku, dakle u Samoboru, što bi bilo uvedeno kao nova tradicija ove nagrade. Župan Kožić čestitao je nagrađenima te je poručio kako ova hvalevrijedna akcija doprinosi pozicioniranju Zagrebačke županija kao atraktivne turističke destinacije.

K.S.

 
03.10.2011.

Samoborski SDP obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Mandarine i jabuke za zdraviji život

Samoborski SDP obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Samoborski SDP i ove je godine na glavnom gradskom trgu obilježio Međunarodni dan starijih osoba, a građani su se tom prigodom u subotu, 1. listopada, mogli družiti i postavljati pitanja saborskim zastupnicima Milanki Opačić i Nenadu Staziću. Zajedno s čelnim ljudima samoborskog SDP-a oni su građanima dijelili vrećice s mandarinama i jabukama kao simbolima zdrave prehrane, na koju je SDP ukazivao na prigodnom letku, uz razgovor o smjernicama kako poboljšati položaj umirovljenika.

Osobama starije životne dobi i umirovljenicima upućene su čestitke u povodu njihova dana, uz podsjećanje na Generalnu skupština UN-a, koja je 1. listopada posvetila starijim osobama te činjenicu da je i Hrvatski sabor ratificirao Europsku socijalnu povelju i dodatni protokol u kojem se obvezuje da će omogućiti starijim osobama da što duže ostanu punopravni članovi društva, što znači da će im se osigurati dovoljno sredstava za aktivno sudjelovanje u javnom, društvenom i kulturnom životu, potom da će im se omogućiti da izaberu svoj način života i osigurati stanove prilagođene njihovim potrebama i zdravstvenom stanju. Uz samoborski Forum seniora, u akciji su pomagali i članovi Foruma mladih SDP-a.

M.Š.

 

U Zagrebu dodijeljene županijske nagrade ekološko-edukativne akcije Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet 2011.

Samoborski SDP obilježio Međunarodni dan starijih osoba

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002