22.12.2011.

Predstavnici gradske uprave uoči blagdana darivali potrebite

Razgovor i pažnja važniji od darova

Predstavnici gradske uprave uoči blagdana darivali potrebite

Niti ove godine čelni ljudi samoborske gradske uprave nisu zaboravili na one kojima predstojeći blagdani ne protiču u idealnim prilikama. Uoči Božića i Nove godine obišli su i prigodnim darovima razveselili štićenike Centra za odgoj i obrazovanje u Lugu, djecu i majke Sigurne kuće Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, potom štićenike Udruge Nova budućnost te osobe starije životne dobi u Mikrodomu Crvenog križa. Prigodne pakete, za koje je ukupno u proračunu osigurano 3.000 kuna, podijelili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, savjetnica gradonačelnika Marica Jelenić i pročelnik za društvene djelatnosti Damir Fabek. No, osim paketa, puno važnija bila je njihova nazočnost i razgovor, jer je to bila potvrda štićenicima i djelatnicima ovih ustanova da nisu zaboravljeni. Osobito je to bilo važno onim štićenicima koji se ni za vrijeme blagdana ne mogu vratiti u svoje obitelji. Istaknula je to u Centru Lug referentica i voditeljica Odjela zajedničkih poslova Martina Geušić, u Caritasovoj Sigurnoj kući tajnik organizacije Zvonko Erceg i voditeljica kuće Ljiljana Karlović, u kojoj trenutno boravi 11-ero djece i šest majki.

I u Novoj budućnosti zahvalni su što Grad Samobor brine o njima, a prigodom posjeta istaknula je to odgojiteljica Julika Vlainić, dok je u Mikrodomu u ime 14 svojih štićenica zahvalu izrekla ravnateljica samoborskog Crvenog križa Barbara Kos.

Hrvoje Frankić, Marica Jelenić i Damir Fabek u ime gradske uprave obećali su da će Grad Samobor i dalje, u skladu s mogućnostima, voditi brigu o njima i svim potrebitima te im zaželjeli sretne predstojeće blagdane.

M.Š.

 
22.12.2011.

Potpisani ugovori s gradskim stipendistima

Novi ugovori i čestitke

Potpisani ugovori s gradskim stipendistima

Samoborski stipendisti potpisali su 22. prosinca u Gradskoj vijećnici svoje ugovore te tako i formalno ostvarili pravo na 500 (učenici), odnosno 800 kuna mjesečno (studenti), koje im iz proračuna osigurava gradska uprava. Ukupno je dodijeljeno 45 stipendija, a kandidati su odabrani nakon raspisanog javnog natječaja. Na natječaj je stiglo 136 prijava, što je najviše od kada Grad Samobor dodjeljuje stipendije. Pravo na stipendiju u školskoj godini 2011./2012. ostvarilo je u kategoriji izvrsnosti i uspjeha u školovanju 15 učenika, 10 studenata i 5 mladih glazbenika te 10 učenika i 5 studenata u kategoriji slabijeg imovinskog statusa.

Sve njih i nazočne roditelje tijekom svečanosti potpisivanja ugovora u Gradskoj vijećnici pozdravili su zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Željko Žarko, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek te savjetnica gradonačelnika i predsjednica povjerenstva za dodjelu stipendija Marica Jelenić. Tom su im prigodom zaželjeli daljnji uspjeh u školovanju te čestitali predstojeće blagdane. Predsjednica povjerenstva Marica Jelenić pozvala je stipendiste da prate i županijski natječaj, jer što više učenika i studenata dobije županijsku stipendiju (koja je i nešto viša), otvara se mogućnost da se oslobodi mjesto za nove gradske stipendiste.

M.Š.

 

Predstavnici gradske uprave uoči blagdana darivali potrebite

Potpisani ugovori s gradskim stipendistima

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002