10.05.2011.

Sastanak tima za kiruršku ambulantu

Nismo se i nećemo predati!

Sastanak tima za kiruršku ambulantu

U Samoboru je 9. svibnja održan prvi sastanak stručnog tima za provođenje postupka osnivanja kirurške ambulante u samoborskoj ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije. Stručni tim čine dr. Linda Rossini Gajšak (predsjednica, gradska vijećnica), prof.dr.sc. Andrija Georgijević, dr. Senad Muslić (član Upravnog vijeća DZZŽ), dipl.ing.kem.tehn. Olga Mardešić (članica Upravnog vijeća DZZŽ) i dipl.iur. Sonja Šoštar. Oni su u ovaj tim predloženi na sastanku svih političkih stranaka s područja Grada Samobora održanom 27. travnja, kada je prihvaćen prijedlog o formiranju stručnog tima čija će zadaća biti analiza postojećeg stanja, koordinacija u postupku pregovaranja između Grada Samobora, tijela Zagrebačke županije i tijela državne uprave te iznalaženje rješenja za nastavak rada kirurške ambulante Samobor na način koji je najprihvatljiviji za sve korisnike.

Po završetku prvog sastanka predsjednica stručnog tima Linda Rossini Gajšak rekla je da su im podršku dali gradonačelnik Krešo Beljak i zamjenik Hrvoje Frankić te da se na sastanku utvrdilo činjenično stanje i objedinile sve informacije vezane uz kiruršku ambulantu u Samoboru (koja je ugašena u studenome 2009. godine), kao i o koracima koje poduzima ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Većeslav Bergman. Razmotren je plan aktivnosti i svi modeli koji se primjenjuju u važećem Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, jer postoje određeni modeli u raznim gradovima u kojima postoje specijalističke djelatnosti, rekla je Linda Rossini Gajšak i dodala da će prema ravnatelju Doma zdravlja Zagrebačke županije ići s prijedlogom zadržavanja postojećeg standarda, što bi značilo zadržavanje kirurške ambulante, ali i drugih specijalističkih djelatnosti, kao što je pulmologija, koje također nema u Samoboru od siječnja ove godine. Stoga će se ići u intenzivne razgovore s kliničkim bolnicama u Zagrebu da njihove ispostave budu u ispostavi Doma zdravlja u Samoboru. Uz to, mislimo da će i ova svesamoborska peticija uroditi plodom, jer građani daju svoju plebiscitarnu podršku. Mi jednostavno želimo onaj standard na koji su naši sugrađani godinama naviknuli, jer su zaslužili da ga imaju i dalje. Osobno sam uvjerena da ćemo ovom koordiniranom akcijom kiruršku ambulantu vratiti što prije i zadržati postojeće, zaključila je Linda Rossini Gajšak.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić podsjetio je da se Grad Samobor nije predao i od početka je poduzimao inicijative za povrat kirurške ambulante. Uz to, u proračunu su i ove godine rezervirana sredstva u iznosu od 60.000 kuna za sufinanciranje rada specijalističke djelatnosti i aktivirat će se čim se postigne sporazum. Zamjenik gradonačelnika pozvao je još jednom Samoborce da potpišu peticiju za povrat specijalističkih ambulanti, a pozvao je i turiste i izletnike da se pridruže peticiji, jer i njima će biti u interesu, u slučaju bilo kakve nesreće i manje ozljede, da u Samoboru postoji ispostava kirurške ambulante čiji djelatnici odmah mogu pomoći, a da ozlijeđeni ne mora juriti u Zagreb i tamo čekati na red u nekoj od bolnica.

M.Š.

 
10.05.2011.

Novi sjaj starog igrališta u Bregani

Sami uređivali, čistili, bojali...

Novi sjaj starog igrališta u Bregani

S dolaskom toplijeg vremena članovi Volonterske grupe OŠ Milana Langa u Bregani, koju čine učenici osmih razreda, zasukali su rukave i uredili dječje igralište u Samoborskoj ulici. Njima se pridružilo još desetak učenika škole. S Mjesnim odborom Bregana dogovorili su uređenje, a učenici su sami dali prijedlog da žele urediti baš to dječje igralište.

U dva navrata uređivali su dječje igralište, bojali ljuljačke, čistili pješčanik, oslikavali betonske cijevi te čistili tobogan od ružnih grafita. Sve je budnim okom nadzirala te zdušno primjerom pokazivala učenicima kako se radi voditeljica Volonterske grupe, prof. Vera Jovanović.

Nakon rada marljivih ruku, igralište je zablistalo novim sjajem.

S.S.

 

Sastanak tima za kiruršku ambulantu

Novi sjaj starog igrališta u Bregani

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002