16.02.2011.

Konferencija za novinare 185. Samoborskog fašnika

Auto za glavnu nagradu

Konferencija za novinare 185. Samoborskog fašnika

Svi koji već s nestrpljenjem očekuju početak ovogodišnjih spelancija trebaju biti spemni 26. veljače za otvorenje i programe koji će odvijati dva vikenda, kao i na završnicu 8. ožujka. Iz ovih datuma vidljiva je odmah jedna promjena, a ta je da će ovogodišnji Fašnik svoje otvorenje doživjeti u subotu (26. veljače) točno u podne. Isti dan u 13 i 30 bit će otvoreni i tabori mjesnih odbora (njih 14 ove godine) u Livadićevoj ulici na Etnocestu. Prvi fašnički vikend će i proteći u znaku mjesnih odbora, a drugi (5. i 6. ožujka) u znaku Dječjeg fašnika. Glavni program odvijat će se na glavnom gradskom trgu, a ostali programi u njegovoj okolici – na Trgu Matice hrvatske (ispred i iza kina) te na parkiralištu bivših ZET-ovih garaža u Starogradskoj ulici, gdje se održava Halternativni fašnik.

Što se tiče glazbenog sadržaja, iz materijala koji je podijeljen na pressici može se zaključiti da će glavni gradski trg biti u znaku urbanog zvuka. Naime, na pozornici će se u večernjim satima naći Marijan Ban, Zoran Mišić, Urban, TBF te na zatvaranju Psihomodo pop. Uz to, zadnjeg dana na Halternativnom fašniku nastupa Let 3. Ljubitelji zabavnih nota na svoje će doći u fašničkom šatoru uz Gazde, Rusvaj, Pozitivo i Barune.

Mamac za posjetitelje bit će sigurno nagradne igre, a ona najveća odvijat će se uz pomoć medijskog pokrovitelja Večernjeg lista, gdje će izlaziti kuponi za glavnu nagradu – automobil Ford Focus. Zanimljiva će biti i nagradna igra putem Facebooka u kojoj mogu sudjelovati oni koji svoju fotografiju (na kojoj su maskirani) trebaju poslati na Facebook Fašnika, a pobjednik će biti onaj tko skupi najviše "lajkanja", najavila je Dijana Dabić Bengez iz IDEA studija.

Na konferenciji za medije zamjenica direktorice Turističke zajednice Grada Samobora Marijana Obad Slamar potpisala je ugovore s glavnim sponzorima. U ime platinastog Konzuma potpisao je direktor prodaje i marketinga Jure Radoš, u ime zlatnog sponzora Grand Auto (koji je zastupnik Forda) direktor marketinga Tomislav Presečki, u ime drugog zlatnog, Coca Cole, rukovoditeljica prodaje Silva Soldo te u ime također zlatnog sponzora, Zagrebačke pivovare, voditeljica korporativnih komunikacija Tina Puhalo.

Sve nazočne pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Hrvoje Frankić, rekavši da je Samoborski fašnik najstarija i najvažnija kulturno – turistička manifestacija za koju Grad Samobor, njegove institucije, gospodarstvenici i građani daju sve od sebe ne bi li opravdali očekivanja desetke tisuća posjetitelja, ugostili ih i pružili im što više zabave i onoga što nam u ova teška vremena najviše nedostaje – smijeha.

Nakon službenog dijela, riječ su u svom prepoznatljivom tonu preuzeli Sraka, Fiškal, Sudec i Princ Fašnik pozvavši sve da dođu na jubilarni 185. Samoborski fašnik, čija je tema ove godine Fašnički politički vremeplov.

Najavljeno je za vrijeme spelancija i predstavljanje prve fotomonografije Fašnika, a uvertira u sve, najavljeno je, bit će satirični listovi Sraka i Ričet, koji kao besplatan prilog izlaze u Večernjem listu u subotu, 19. veljače. Napomenimo na kraju da je organizator 185. izdanja Fašnika samoborska Turistička zajednica, suorganizator Poduzetnički centar Samobor, a pokrovitelji Grad Samobor, Zagrebačka županija, Komunalac i Hrvatska turistička zajednica.

M.Š.

 

Konferencija za novinare 185. Samoborskog fašnika

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002