05.11.2011.

HSS-ovo reagiranje na HDZ-ov skup

Grad Sveta Nedelja u službi stranačke propagande

HSS-ovo reagiranje na HDZ-ov skup

Gradska organizacija HSS-a Svete Nedelje reagirala je pola sata uoči HDZ-ove tribine na kratkoj press-konferenciji sazvanoj u vatrogasnim prostorijama u Strmcu na pisani poziv za tu tribinu koji je medijima upućen iz Grada Svete Nedelje.

"Nedopustivo je", rekao je tom prigodom predsjednik svetonedeljskog HSS-a Dragutin Vinovrški Pentek, "da se takav poziv odašilje na službenom memorandumu Grada i da HDZ-ov gradonačelnik za to koristi gradske službe. Grad Sveta Nedelja kao institucija ne smije biti u službi bilo kakve stranačke aktivnosti, a posebno ne u funkciji izborne kampanje jedne političke opcije".

Podsjetio je da HSS nije upućivao poziv kada je njegov potpredsjednik kao potpredsjednik Vlade dolazio u Svetu Nedelju potpisati ugovor za dodatnih 4 milijuna kuna za školu Rakitje, već je poziv tada upućen iz Grada Svete Nedelje pa se zapitao hoće li slijedom toga i ministrica Dalić ostaviti Gradu kakve novce?

E.K.

 
05.11.2011.

U Strmcu održana tribina HDZ-a

Martina Dalić: Hrvatska nije prezadužena

U Strmcu održana tribina HDZ-a

O poreznoj i gospodarskoj razvojnoj politici te izbornom programu HDZ-a za parlamentarne izbore pred stotinjak članova stranke i građana Svete Nedelje 3. je studenog u Društvenom domu u Strmcu govorila ministrica financija i stranačka koordinatorica za 7. izbornu jedinicu Martina Dalić. Uz njezinu resornu suradnicu na tribini su bili i saborski zastupnik i predsjednik svetonedeljskog HDZ-a Krunoslav Markovinović i gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin.

Cilj tribine bio je upoznavanje članstva i građanstva s izbornim programom vladajuće stranke, s namjerom da se do izbora informacije o njegovim glavnim značajkama prenose među brojnim članstvom od usta do usta ne bi li na kraju gotovo svi bili upoznati s onim što HDZ nudi za sljedeće mandatno razdoblje u Saboru.

"Naš glavni politički cilj ostaje borba protiv korupcije, a naša je snaga u donošenju teških odluka u teško vrijeme", rekla je Dalić. "Ne predlažemo nove poreze", dodala je ministrica, "jer svaki novi porezni teret čini novi trošak građanima i poduzetnicima. Predlažemo zato nove poticaje za zapošljavanje, posebice mladih, početnim smanjenjem plaćanja doprinosa za mirovinsko osiguranje, kao i poticaje za poduzetnike, za one koji su spremni na investiranje i snaženje svoga poduzetništva", istaknula je Martina Dalić, dodajući da će nova olakšica za male poduzetnike biti u plaćanju PDV-a tek po naplaćenoj realizaciji. U cilju smanjenja nelikvidnosti HDZ namjerava skratiti rokove plaćanja na 30 i iznimno 60 dana. "Pokretanje investiranja odvijat će se tako da se njime ne povećava javni dug i ne stvara novi trošak za porezne obveznike, a na investiranje će se posebno ohrabrivati privatni sektor. Hrvatska je relativno nisko zadužena zemlja, s 44% brutto domaćeg proizvoda u javnom dugu države, što se u većini drugih europskih država penje i do 80%. HDZ će se zalagati za štednju i racionalno upravljanje proračunima, ne bi li se za dvije godine prepolovio državni deficit, a temelj za socijalno odgovornu Hrvatsku bit će obitelj prema demokršćanskim načelima.

"HDZ u ove izbore ulazi i sa svojevrsnim utegom zbog neobjektivnog i neprofesionalnog medijskog praćenja stranke pred izbore", rekla je na kraju Martina Dalić i pozvala okupljene na postavljanje pitanja. Nakon odgovora na 10-ak joj postavljenih pitanja tribinu je zaključio Krunoslav Markovinović, koji je još rekao i to da je ministrica financija na čelu resora koji je zadužen za prikupljanje, a ne za podjelu novca, što pred izbore koriste neki drugi ministri koji uime svojih ministarstava sada dijele milijune novčanih pomoći.

E.K.

 

HSS-ovo reagiranje na HDZ-ov skup

U Strmcu održana tribina HDZ-a

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002