19.02.2011.

Održana prezentacija ovogodišnjih gradskih i županijskih potpora za poljoprivrednike

Sad još samo treba iskoristiti ponuđeno

Održana prezentacija ovogodišnjih gradskih i županijskih potpora za poljoprivrednike

Za poljoprivrednike s područja Samobora u četvrtak, 17. veljače, organizirano je predstavljanje potpora na koje mogu računati u tekućoj godini. Ispunjena dvorana gradskog prostora u Bregani pokazala je kako će i u 2011. godini postojati znatan interes za iskorištavanje ponuđenih mogućnosti poticaja, ali i za novosti koje će u sustavu potpora dovesti skori (?) ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, o čemu je bilo govora u drugom dijelu prezentacije.

Na samom početku okupljene je pozdravio resorni pročelnik Željko Radovanić, istaknuvši kako je Grad Samobor i ove godine za poljoprivrednike sa svojeg područja u proračunu osigurao poticajna sredstva te uputio poziv svima da iskoriste ta sredstva. Potom su o konkretnim gradskim poticajima govorili Krunoslav Znika i Igor Jaić Krasnik, dok je o županijskoj razini potpora govorila Gordana Županac. U drugom dijelu prezentacije predviđeno je bilo da o državnim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju na pragu ulaska u EU govore Robert Črep i Zlatko Tomljanović. Posebno je govora bilo o jedinstvenom elektronskom sustavu podnošenja zahtjeva za potporu Agronet te višestrukoj sukladnosti kao preduvjetu ostvarivanja potpora.

Organizatori prezentacije (Grad Samobor, Upravni odjel za gospodarstvo i financije, Referada za gospodarstvo i poljoprivredu i Hrvatska poljoprivredna komora) za okupljene su priredili i popratne materijale, a svi zainteresirani o gradskim i županijskim poticajima mogu se informirati u resornim odjelima te na web stranicama Grada Samobora i Zagrebačke županije. Također, u prvom broju ovogodišnjih Službenih vijesti Grada Samobora objavljena su i dva pravilnika o davanju poticaja samoborskim poljopivrednicima, koji se također mogu naći na gradskim stranicama.

K.S.

 
19.02.2011.

Javni poziv za popisivače stanovništva za Samobor, Svetu Nedelju i Stupnik

U Samoboru prijave 24. i 25. veljače

Javni poziv za popisivače stanovništva za Samobor, Svetu Nedelju i Stupnik

Na 7. sjednici Županijskog popisnog povjerenstva upućen je javni poziv svim zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu stanovništva u svojstvu popisivača ili kontrolora. Svi zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu stanovništva od 1. do 28. travnja ove godine mogu se prijaviti u samo jedan popisni centar te trebaju pristupiti ispunjavanju Upitnika za prijavu popisivača i kontrolora. Uvjet je da su punoljetni, da imaju završenu najmanje srednju školu i imaju čitljiv rukopis.

Prijave kandidata s područja Grada Samobora primat će se u gradskoj vijećnici (Trg kralja Tomislava 5) u četvrtak, 24. veljače, od 15 do 19 sati i to za kandidate čija prezimena počinju slovima A – K, te u petak, 25. veljače, od 15 do 19 sati za kandidate čija prezimena počinju slovima L – Ž.

Za područje Grada Svete Nedelje prijave se primaju u gradskoj vijećnici (Trg Ante Starčevića 5) u petak, 25. veljače, i to u 8 sati za kandidate čija prezimena počinju slovima A – Ć, u 9 sati za kandidate čija prezimena počinju slovima D – F, u 10 za kandidate čija prezimena počinju slovima G – K, u 11 za kandidate čija prezimena počinju slovima L – NJ, u 12 sati za kandidate čija prezimena počinju slovima O – Š te u 13 sati za kandidate čija prezimena počinju slovima T – Ž.

Prijave kandidata s područja Općine Stupnik održat će se u općinskoj vijećnici (Gornjostupnička 33) u četvrtak, 24. veljače, od 9 do 12 sati.

Kandidati trebaju donijeti osobnu iskaznicu i kemijsku olovku koja piše crno ili tamno plavo. Državni zavod za statistku skenirat će ispunjene upitnike, a rezultati odabira bit će objavljeni 18. ožujka na mjestima podnošenja prijave kandidata, tj. u zgradi samoborske gradske uprave i na internet stranici Grada Samobora www.samobor.hr, u zgradi svetonedeljske gradske uprave i na internet stranici www.grad-svetanedelja.hr te na stranici www.stupnik.hr ili u zgradi općinske uprave.

M.Š.

 

Održana prezentacija ovogodišnjih gradskih i županijskih potpora za poljoprivrednike

Javni poziv za popisivače stanovništva za Samobor, Svetu Nedelju i Stupnik

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002