21.03.2011.

Web portal Glasnika Samobora i Svete Nedelje ponovno dostupan širokim narodnim masama

Na Glasnik opet besplatno!

Web portal Glasnika Samobora i Svete Nedelje ponovno dostupan širokim narodnim masama

Konačno i jedna dobra vijest u ovo doba općih korekcija cijena, da ne kažemo poskupljenja. Nakon pomnog odvagivanja pluseva i minusa te uslijed svakodnevnih upita i komentara čitatelja, uredništvo Glasnika odlučila je web portal glasnik-ssn.net, odnosno samoborskiglasnik.net ponovno učiniti besplatnim za sve.

U skladu s pričom o sinu razmetnom i suzama dotičnog, nadamo se toplom očinskom zagrljaju svih koje je odluka o uvođenju pretplate razočarala, uz konstataciju da smo i mi eto, izvukli pouku iz svega: pravo bogatstvo portala su prije svega naši čitatelji. No, da ne melodramatiziramo, još jednom, dobro došli svi na Glasnik besplatno!

Uredništvo

 
21.03.2011.

Održana godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

U pripremi i pjesmarica

Održana godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata tradicionalno je na blagdan svetog Josipa, 19. ožujka, održala godišnju skupštinu. Nakon što je odana počast stradalim braniteljima u Parku domovinske zahvalnosti, članovi su preselili u prostorije Samoborske kleti gdje su održali radni dio okupljanja. Predsjednica Đurđa Purić tako je pobrojala sve 24 aktivnosti koje je udruga realizirala u 2010. godini, među kojima su bili i obilazak Trokuta, zadarskog područja te odavanje počasti žrtvama Škabrnje, obiđeni su i Čapljina, Stolac i Ravno u okviru suradnje sa srodnim udrugama iz Bosne i Hercegovine, redovito su paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca obilježavani blagdani, obilazilo se bolesne članove i pomagalo im se koliko se moglo... Predsjednica Purić izvijestila je i o susretu s predsjednikom RH Ivom Josipovićem u okviru prijema za braniteljske udruge s našeg područja.

- Pitala sam ga što je s nestalima i što je s razminiravanjem, pričala sam mu o našoj samoborskoj udruzi i kakva je situacija s hrvatskim udrugama te o spomeniku poginulim braniteljima kojeg imamo u Samoboru – prepričala je Đurđa Purić.

Također je članove izvijestila i o provedbi incijative za imenovanjem samoborskih ulica imenima pognulih branitelja pa je ustvrdila kako je većina ulica oko novog kolodvora imenovana na taj način te da se u Rudama čeka dovršenje tamošnjeg trga kako bi ga se imenovalo. Purić je pohvalila i projekt postavljanja spomen ploča poginulim braniteljima u samoborskim školama te pozvala sve branitelje da se uključe u školske programe predavanja o Domovinskog ratu.

Što se novih aktivnosti tiče najavljeno je da je u pripremi knjiga pjesama Da bi uvijek česna bila. Prikupljeno je 100 pjesama samoborskih autora i sada se čeka zatvaranje financijske konstrukcije kako bi je se moglo i tiskati. Uskoro se kreće i na izlet u Đakovo i Kopački rit, odlučili su članovi Udruge, a nakon što su jednoglasno prihvaćena sva izvješća, skup su pozdravili i gosti: Miljenko Komes u ime Udruge branitelja 151. brigade, Damir Haberle u ime Hrvatskog časničkog zbora, Josip Leopold u ime Hrvatskog domobrana, Ranka Novosel u ime Matice hrvatske Grada Samobora te Željko Vukić u ime HVIDR-e i Koordinacije braniteljskih udruga Grada Samobora.

K.S.

 

Web portal Glasnika Samobora i Svete Nedelje ponovno dostupan širokim narodnim masama

Održana godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002