18.05.2011.

U Samoboru osnovana gradska organizacija Demokratske stranke umirovljenika

Nekadašnji osnivači ponovno osnivači

U Samoboru osnovana gradska organizacija Demokratske stranke umirovljenika

U Samoboru je 18. svibnja osnovana gradska organizacija Demokratske stranke umirovljenika. Za predsjednicu je izabrana Zdenka Nochta Kobeščak, potpredsjednik je Dragutin Bajsić, tajnica Biserka Škrnanc, a uz njih Izvršni odbor čine Slavko Jurić, Želimir Štahan, Barbara Spevec i Ana Grbavac. U Nadzorni odbor izabrane su Ana Vuković, Marija Bajsić i Djuja Fistrić.

Nakon izbora predsjednica samoborske organizacije DSU-a Zdenka Nochta Kobeščak zahvalila je prvo na povjerenju, a potom istaknula da su ovu organizaciju osnovali isti ljudi, njih desetero, koji su prije sedam godina bili osnivači i Hrvatske stranke umirovljenika. No, nakon revolucionarnih događanja u toj stranci, a naročito u samoborskoj organizaciji, shvatili su da im tamo više nije mjesto te su se odlučili povezati s Demokratskom strankom umirovljenika ocijenivši da je to stranka koja zaista zastupa interese umirovljenika, ali i širih slojeva društva, napomenula je Zdenka Nochta Kobeščak i dodala da će surađivati sa svima koji zajednicu mogu izvući iz ekonomske i moralne krize te da su umirovljenici najugroženiji sloj društva. Potpredsjednik Dragutin Bajsić napomenuo je da nisu slučajno izabrali DSU, jer ta stranka čini blok koji se bori za umirovljenike te da će i građani Samobora prepoznati prave i moralne ljude.

Osnivanje samoborske gradske organizacije stranke pozdravio je zamjenik predsjednika DSU-a Krešo Krunić, koji je istaknuo da su pokrenuli inicijativu okupljanja umirovljeničkih stranaka u zajednički blok, kako bi se čuo njihov glas u Hrvatskom saboru.

M.Š.

 
18.05.2011.

Uz redovne teme, na gradskoj pressici riječi je bilo i o kadrovskim pojačanjima

Predstavljeni novi pročelnici

Uz redovne teme, na gradskoj pressici riječi je bilo i o kadrovskim pojačanjima

Na redovnoj gradskoj pressici održanoj 18. svibnja predstavljena su dva nova pročelnika. Naime, nakon provedenog javnog natječaja za pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, razvoj i upravljanje imovinom izabran je Mario Anušić, a za pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Zvonko Župančić.

U kraćem predstavljanju dipl.inž.građ. Mario Anušić rekao je da je na dužnost stupio 16. svibnja, a dolazi s mjesta načelnika Odjela za građenje i održavanje komunalne infrastrukture u Gradu Zagrebu, ima dugogodišnje iskustvo rada u upravi, jer u njoj radi posljednjih 13 godina, osobito na području gradnje komunalne infrastrukture. Mario Anušić živi u Zagrebu i nije stranački angažiran. Rekao je da Samobor već dosta poznaje, više središte grada, a nešto manje okolicu, ali nju će upoznati i obići tijekom narednih tjedana, a jedan od prvih zadataka bit će analiza svega učinjenog na izmjenama i dopunama GUP-a, koji bi se u lipnju, prema najavi zamjenika gradonačelnika Željka Stanca, trebao naći pred gradskim vijećnicima.

Potom se predstavio i dipl.inž.građ. Zvonko Župančić koji je u svojoj 25-godišnjoj karijeri 17 godina proveo u Komunalcu i Zagrebačkim cestama, a posljednjih 8 u samoborskoj gradskoj upravi. Stoga je kao zadaću istaknuo daljnje kontinuirano bavljenje poboljšanjem kvaliteta usluga za podizanje kvalitete života građana te rješavanje višegodišnjih problema kao što su sanacija Trebeža, izgradnja sustava kanalizacije i infrastrukturno povezivanje s prekosavskim područjima Brdovca i Zaprešića.

Pročelnik Župančić odmah je odgovorio i na pitanje o uređenju Ulice 151. samoborske brigade, demantiravši da se dogodila greška u gradnji, pojasnivši da je uređenje ulice uvjetovano kompletnim projektom uređenja autobusno-željezničkog kolodvora, u kojem je predviđeno mjesto i za stupove na kojima će biti željeznica te da zbog toga kut prolaza izgleda drugačije nego što je uobičajeno.

U nastavku je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec izvijestio da se sve gradilo prema tom projektu autobusno-željezničkog kolodvora, tj. već su izgrađeni dijelovi objekta koji će u funkciji biti kada se završi cijeli projekt, a gradnja željeznice i dalje se nalazi u planu gradnje Hrvatske željeznice, koje su pred izdavanjem potvrde glavnog projekta te rješavanjem vlasničkih odnosa sa ZET-om te se projekt prijavljuje za pretpristupne fondove EU. Glede peticije, izvijestio je kako je prikupljeno više od 5000 potpisa za povrat kirurške ambulante u Samobor.

M.Š.

Na redu Mirnovečka

Pri završetku su radovi na izmjeni vodovoda u Perkovčevoj ulici od Mirnovečke do Ulice Grič, jer je već počela sanacija prekopa. Kada se završe radovi u Perkovčevoj, odmah se nastavlja dalje s izmjenom vodovodne infrastruture u Mirnovečkoj od Svetonedeljske do Langove. Nakon što se završe ti radovi, slijedi kompletno presvlačenje Mirnovečke novim asfaltom, za što su sredstva osigurali Grad Samobor i ŽUC, i to od Svetonedeljske sve do Ulice Ise Velikanovića, tj. do mjesta budućeg rotora na Mirnovečkoj, na koji će izlaziti i produžena Gundulićeva. Vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna.

 
18.05.2011.

Održan 16. Hrvatski Classic Marathon

Kiša opet protiv oldtimera

Održan 16. Hrvatski Classic Marathon

Kišni je peh i ove godine pratio vlasnike i zaljubljenike u starodobna vozila na 16. Hrvatskom Classic Marathonu, održanom 15. svibnja između Svete Nedelje, dvoraca Hrvatskog zagorja i Strmca. Na startu u Svetoj Nedelji okupilo se 50-ak oldtajmera svih vrsta, na dva i četiri kotača. Uz organizatore iz domaćeg Oldtimer cluba Stari kotači iz Strmca, koji su bili i najbrojniji, najzastupljeniji su bili vozači iz OTK Vrbovec, zatim dva samoborska oldtajmeraška kluba, a loše vrijeme nije u dolasku u Svetu Nedelju omelo ni oldtajmeraše iz Zagreba, Bistre, Hrvatskog zagorja, Mrežnice i Opatije. Nakon što je natjecatelje pozdravio svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin, svi su uspješno startali između 10 i 11 sati, a većina je bez većih poteškoća stigla i na cilj. Putem su obišli nekoliko zagorskih srednjovjekovnih dvoraca na trasi Sveta Nedelja - Zaprešić - Veliko Trgovišće - Kumrovec - Veliki Tabor - Klanjec - Kraljevica na Sutli - Donja Pušća - Podsused - Strmec.

Neumorna kiša s ponekim pljuskom umanjila je, nažalost, dojam cjelokupne priredbe, koju je, bez obzira na nepovoljno vrijeme, Oldtimer club Stari kotači iz Strmca nanovo besprijekorno organizirao. Tako se prije starta nije, kao obično, u potpunosti moglo uživati u lijepim starim automobilima koji su bili izloženi oko gradske fontane, a i start se morao ubrzati. Od najstarijih vozila izdvajamo Jeep Wilys iz 1945. Željka Kozlovca iz Starih kotača, pa Opel kapiten iz 1953. Krešimira Martinca, također iz strmečkog kluba te BMW R 26 iz 1957. Josipa Cišpera iz OTK Zagreb. No, i druga su, malo mlađa vozila, plijenila pozornost okupljenih na glavnom svetonedeljskom trgu. Protiv kiše, nažalost, ništa nisu mogli ni pokrovitelji relija, Grad Sveta Nedelja i Turistička zajednica grada.

www.radiosvn.com

 

U Samoboru osnovana gradska organizacija Demokratske stranke umirovljenika

Uz redovne teme, na gradskoj pressici riječi je bilo i o kadrovskim pojačanjima

Održan 16. Hrvatski Classic Marathon

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002