20.09.2011.

U Orešju se organizira humanitarni pikado turnir

Strelice za pomoć novorođenčadi

U Orešju se organizira humanitarni pikado turnir

Humanitarnim turnirom u pikadu ove će se subote, 24. rujna, u Orešju pokušati pomoći Zavodu za neonatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Organizacija mladih HSS-a Svete Nedelje i Stupnika te pikado ekipa Bagzi akciju su pokrenuli na inicijativu članice koja je nedavno rodila u navedenoj bonici i iz prve ruke vidjela što je potrebno Zavodu za neonatologiju. Inače, neonatologija je grana pedijatrije koja brine o zdravlju novorođenog djeteta od rođenja do kraja prvog mjeseca života. Humanitarni turnir igrat će se u Caffe baru Bagzi u Orešju (Trg lipa 34), s početkom u 17 sati i uz 30 kuna kotizacije po osobi.

I.H.

 
20.09.2011.

Održana sjednica Vijeća za prevenciju Svete Nedelje

Krajem rujna svi na Sajam mogućnosti

Održana sjednica Vijeća za prevenciju Svete Nedelje

Vijeće za prevenciju Grada Svete Nedelje održalo je svoju 4. sjednicu u ponedjeljak, 19. rujna. Nakon uvodnog pozdrava i iskaza dobrodošlice svim prisutnima, gradonačelnik Drago Prahin kao predsjednik Vijeća za prevenciju osvrnuo se na provođenje redovnih aktivnosti u proteklim mjesecima. Od osnutka Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje provedene su sve planirane aktivnosti u suradnji sa svim članicama Vijeća, kao i s Odjelom za prevenciju Policijske uprave Zagrebačke kroz razne projekte. Posebno se osvrnuo na problem neopreznih vozača koji narušavaju sigurnost kretanja pješacima te na problem koji Gradu Svetoj Nedelji predstavljaju napušteni psi ili psi koje vlasnici puštaju bez nadzora.

Načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju Renato Kos iznio je statističke podatke prekršajnih i kaznenih prijava za područje Grada Svete Nedelje te istaknuo kako u razdoblju od protekle sjednice nije bilo znatnih većih problema, osim nekoliko prijava narušavanja javnog reda i mira, pljačke koja se dogodila u poslovnici Samoborske banke u Bestovju te čestih prometnih prekršaja na staroj Karlovačkoj cesti zbog prebrze vožnje. Predsjednica Prekršajnog suda u Samoboru Dubravka Šoštarec isto tako je istaknula kako je najveći broj prekršajnih prijava upravo zbog prekoračenja brzine. Nataša Koražija, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, posebno se osvrnula na dobru suradnju s Gradom i gradskim službama, koja je omogućila bolje i efikasnije provođenje svih zajedničkih aktivnosti. Prezentirala je i 3 nova projekta koja provodi Centar za socijalnu skrb Samobor.

Komunalni redar Grada Svete Nedelje i zapovjednik VZG Svete Nedelja Nevenko Čižmešija prezentirao je rad vatrogasaca na području prevencije te pohvalio svetonedeljsku mladež, čiji je odaziv na razne vatrogasne aktivnosti, poput kampa Hrvatske vatrogasne mladeži održanom u Fažani, i više nego zadovoljavajući. Istaknuo je da će nastaviti i dalje svoj rad na edukativnim aktivnostima na području vatrogastva, kao i na poticanju mladeži na učlanjenje u Dobrovoljna vatrogasna društva i slično.

Renato Kos, u suradnji s kontakt policajcem Krunoslavom Ječićem, prezentirao je program Sajma mogućnosti, koji će se ove godine u Svetoj Nedelji održati 26. rujna. U slučaju nepovoljnog vremena na taj dan, zamjenski je datum 30. rujna, s početkom u 10 sati. Definirani su pojedini dijelovi programa, poput nastupa članova Športskog saveza Grada Svete Nedelje, vatrogasne vježbe, te vježbe psa tragača za eksploziv. Dogovoreni su i pokloni za sudionike, materijali koji će se prezentirati na štandovima, te je osigurano oko 400 bočica vode za učenike. Grad Sveta Nedelja obvezao se i na organizaciju i postavljanje pozornice, razglasa, te štandova za prezentacije pojedinih udruga i njihovih programa.

I.H.

 

U Orešju se organizira humanitarni pikado turnir

Održana sjednica Vijeća za prevenciju Svete Nedelje

Arhiva 2011

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002