19.11.2019.

Besplatna edukacija Hrvatske obrtničke komore za poduzetnike i obrtnike na temu potrošačkog zakonodavstva

Upoznajte i iskoristite svoja prava

Besplatna edukacija Hrvatske obrtničke komore za poduzetnike i obrtnike na temu potrošačkog zakonodavstva

Ovim putem obavještavam Vas o besplatnom treningu pod nazivom "Spremni za prava potrošača" na temu najnovijeg potrošačkog zakonodavstva, koji će se održati u utorak, 26. studenoga, u 18 sati, u Centru za mlade Bunker, Ul. Savke Dabčević Kučar 8, Samobor.

Poziv za edukaciju s informacijama dostavljam u privitku.

Trening se održava u organizaciji Hrvatske obrtničke komore u okviru europskog projekta "Consumer Law Ready/Spremni za prava potrošača", koji se provodi istovremeno u svim državama članicama EU, a osmišljen je kako bi malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima pomogao pri razumijevanju i usklađivanju s najnovijim europskim potrošačkim zakonodavstvom u digitalnom dobu.

Trening obuhvaća 5 ključnih područja zaštite potrošača kroz 5 edukativnih modula:

1. Marketing i zahtjevi za predugovorno informiranje

2. Pravo na povrat robe kod ugovora sklopljenih na daljinu ili izvan poslovnih prostorija

3. Prava potrošača i garancije kod robe s greškom

4. Nepoštena trgovačka praksa i nepoštene ugovorne odredbe

5. Alternativno (ARPS) i online (ORS) rješavanje sporova

Svi polaznici će moći pristupiti on line materijalima i testu kako bi unaprijedili svoje znanje te će dobiti jedinstveni europski certifikat o stečenom znanju iz potrošačkog prava koji će moći koristiti u svrhu promocije svog obrta ili trgovačkog društva.

Trening je besplatan, a prijavnica je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/tpvQmgTrgWxCGjag6

Više o projektu možete saznati na: http://consumerlawready.eu

Za više informacija dostupan je kontakt: e-mail: clr@hok.hr; kristina.zlodi@hok.hr, telefon: +385 1 4806 653 i +385 1 4806 617.

Renata Razum

 
19.11.2019.

I samoborski haesesovci obilježili tužan jubilej

Zapalili lampaše u Vukovarskoj ulici

Kao i svake godine, i ove je gradska organizacija HSS-a Samobor, na Dan sjećanja odala počast žrtvama Vukovara.

Uzduž Vukovarske ulice upaljeno je više od dvije stotine lampaša, a u odavanju počasti sudjelovali su brojni članovi, simpatizeri i prijatelji.

D.C.

 
19.11.2019.

Odvodnja Samobor obilježila Svjetski dan zahoda

Razmislite: se smo više zaštopani!

Brojnim turistima i stanovnicima na hrvatskoj obali nimalo smiješni nisu bili brojni ovoljetni napisi u medijima o sve češćem zagađivanju "najljepšeg mora na svijetu" fekalijama. O plastici i smeću da i ne govorimo, ali o tome nekom drugom prilikom. Podaci o broju uređenih sustava javne ili individualne odvodnje poražavajući su na razini cijele države, ali ništa bolje nije ni u svijetu, jer više od polovice čovječanstva živi bez adekvatnih sanitarnih uvjeta, oko 2 milijarde ljudi koristi pitku vodu zagađenu fekalijama, što je direktno povezano s brojnim bolestima od kojih umiru milijuni, najviše djeca, u siromašnim zemljama i onima pogođenima ratom.

Kako bi ukazali na ovaj rastući globalni problem Ujedinjeni narodi utemeljili su Svjetski dan zahoda, koji se obilježava 19. studenoga. Tim povodom samoborska Odvodnja organizirala je u ponedjeljak, 18. studenoga, u POP UP kinu predavanje naziva "Razmisli prije nego pustiš vodu", na kojem su o svrsi i ciljevima Svjetskog dana zahoda, sustavu javne i individualne odvodnje u našem gradu te ostalim aspektima ovog problema govorili Danijel Kos, Jan Hovorka i Mirjana Orsag iz Odvodnje Samobor, te predsjednik Društva inženjera i tehničara grada Samobora Stjepan Črnjak.

Nazočne su pozdravili direktor Odvodnje Ivica Karoglan i predsjednik Skupštine društva Željko Stanec, koji je uvodno pojasnio zašto se djelatnost odvodnje svojedobno izdvojila iz tvrtke Komunalac te koji su problemi na području Samobora.

- Obzirom na veliko područje na kojem se Grad Samobor prostire i na disperziranost manjih naselja u gorskim predjelima, vrlo je teško i skupo doći do svakog domaćinstva pa će se u budućnosti i Samobor morati povezati s okolnim gradovima i općinama koji imaju iste probleme, kako bi zajedno gradili mrežu odvodnje i svim građanima osigurali sanitarne uvjete te smanjili zagađenje okoliša, posebno podzemnih i pitkih voda – naglasio je Stanec.

Problem je velik i traži sustavna rješenja, ali to što nije i samo naš problem ne znači da i pojedinačno ne možemo doprinijeti očuvanju okoliša. Odgovornost je na svima nama, stoga razmislite što bacate u svoje zahode prije puštanja vode, jer to utječe i na vaše zdravlje.

M.K.

 

Besplatna edukacija Hrvatske obrtničke komore za poduzetnike i obrtnike na temu potrošačkog zakonodavstva

I samoborski haesesovci obilježili tužan jubilej

Odvodnja Samobor obilježila Svjetski dan zahoda

Arhiva 2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002