19.11.2019.

Besplatna edukacija Hrvatske obrtničke komore za poduzetnike i obrtnike na temu potrošačkog zakonodavstva

Upoznajte i iskoristite svoja prava

Besplatna edukacija Hrvatske obrtničke komore za poduzetnike i obrtnike na temu potrošačkog zakonodavstva

Ovim putem obavještavam Vas o besplatnom treningu pod nazivom "Spremni za prava potrošača" na temu najnovijeg potrošačkog zakonodavstva, koji će se održati u utorak, 26. studenoga, u 18 sati, u Centru za mlade Bunker, Ul. Savke Dabčević Kučar 8, Samobor.

Poziv za edukaciju s informacijama dostavljam u privitku.

Trening se održava u organizaciji Hrvatske obrtničke komore u okviru europskog projekta "Consumer Law Ready/Spremni za prava potrošača", koji se provodi istovremeno u svim državama članicama EU, a osmišljen je kako bi malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima pomogao pri razumijevanju i usklađivanju s najnovijim europskim potrošačkim zakonodavstvom u digitalnom dobu.

Trening obuhvaća 5 ključnih područja zaštite potrošača kroz 5 edukativnih modula:

1. Marketing i zahtjevi za predugovorno informiranje

2. Pravo na povrat robe kod ugovora sklopljenih na daljinu ili izvan poslovnih prostorija

3. Prava potrošača i garancije kod robe s greškom

4. Nepoštena trgovačka praksa i nepoštene ugovorne odredbe

5. Alternativno (ARPS) i online (ORS) rješavanje sporova

Svi polaznici će moći pristupiti on line materijalima i testu kako bi unaprijedili svoje znanje te će dobiti jedinstveni europski certifikat o stečenom znanju iz potrošačkog prava koji će moći koristiti u svrhu promocije svog obrta ili trgovačkog društva.

Trening je besplatan, a prijavnica je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/tpvQmgTrgWxCGjag6

Više o projektu možete saznati na: http://consumerlawready.eu

Za više informacija dostupan je kontakt: e-mail: clr@hok.hr; kristina.zlodi@hok.hr, telefon: +385 1 4806 653 i +385 1 4806 617.

Renata Razum

 
19.11.2019.

I samoborski haesesovci obilježili tužan jubilej

Zapalili lampaše u Vukovarskoj ulici

Kao i svake godine, i ove je gradska organizacija HSS-a Samobor, na Dan sjećanja odala počast žrtvama Vukovara.

Uzduž Vukovarske ulice upaljeno je više od dvije stotine lampaša, a u odavanju počasti sudjelovali su brojni članovi, simpatizeri i prijatelji.

D.C.

 
19.11.2019.

Odvodnja Samobor obilježila Svjetski dan zahoda

Razmislite: se smo više zaštopani!

Brojnim turistima i stanovnicima na hrvatskoj obali nimalo smiješni nisu bili brojni ovoljetni napisi u medijima o sve češćem zagađivanju "najljepšeg mora na svijetu" fekalijama. O plastici i smeću da i ne govorimo, ali o tome nekom drugom prilikom. Podaci o broju uređenih sustava javne ili individualne odvodnje poražavajući su na razini cijele države, ali ništa bolje nije ni u svijetu, jer više od polovice čovječanstva živi bez adekvatnih sanitarnih uvjeta, oko 2 milijarde ljudi koristi pitku vodu zagađenu fekalijama, što je direktno povezano s brojnim bolestima od kojih umiru milijuni, najviše djeca, u siromašnim zemljama i onima pogođenima ratom.

Kako bi ukazali na ovaj rastući globalni problem Ujedinjeni narodi utemeljili su Svjetski dan zahoda, koji se obilježava 19. studenoga. Tim povodom samoborska Odvodnja organizirala je u ponedjeljak, 18. studenoga, u POP UP kinu predavanje naziva "Razmisli prije nego pustiš vodu", na kojem su o svrsi i ciljevima Svjetskog dana zahoda, sustavu javne i individualne odvodnje u našem gradu te ostalim aspektima ovog problema govorili Danijel Kos, Jan Hovorka i Mirjana Orsag iz Odvodnje Samobor, te predsjednik Društva inženjera i tehničara grada Samobora Stjepan Črnjak.

Nazočne su pozdravili direktor Odvodnje Ivica Karoglan i predsjednik Skupštine društva Željko Stanec, koji je uvodno pojasnio zašto se djelatnost odvodnje svojedobno izdvojila iz tvrtke Komunalac te koji su problemi na području Samobora.

- Obzirom na veliko područje na kojem se Grad Samobor prostire i na disperziranost manjih naselja u gorskim predjelima, vrlo je teško i skupo doći do svakog domaćinstva pa će se u budućnosti i Samobor morati povezati s okolnim gradovima i općinama koji imaju iste probleme, kako bi zajedno gradili mrežu odvodnje i svim građanima osigurali sanitarne uvjete te smanjili zagađenje okoliša, posebno podzemnih i pitkih voda – naglasio je Stanec.

Problem je velik i traži sustavna rješenja, ali to što nije i samo naš problem ne znači da i pojedinačno ne možemo doprinijeti očuvanju okoliša. Odgovornost je na svima nama, stoga razmislite što bacate u svoje zahode prije puštanja vode, jer to utječe i na vaše zdravlje.

M.K.

 

Besplatna edukacija Hrvatske obrtničke komore za poduzetnike i obrtnike na temu potrošačkog zakonodavstva

I samoborski haesesovci obilježili tužan jubilej

Odvodnja Samobor obilježila Svjetski dan zahoda

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002