27.08.2019.

Završeni radovi u Ulici kralja Petra Krešimira IV.

Sigurnije i za školarce

Radovi u Ulici kralja Petra Krešimira IV. privedeni su kraju i prometnica je u ponedjeljak, 26. kolovoza, u podne puštena u promet.

Opsežnoj rekonstrukciji prometnice pristupilo se iz opravdanih razloga, nakon višemjesečnih molbi predsjednika vijeća nizinskih mjesnih odbora da Grad Samobor omogući učenicima putnicima izlazak iz autobusa na autobusnoj stanici na križanju Ulice Grada Wirgesa i Ulice kralja Petra Krešimira IV. To nije bilo moguće radi trase bivše željezničke pruge i izdignutih ploha na kolniku. Radi povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu odlučeno je pristupiti procesu rekonstrukcije te je tom prilikom spušten trup prometnice, izgrađen je nogostup te se izvršila zamjena dotrajale infrastrukture.

Radovi su započeli 6. svibnja, a potrajali su sve do 24. kolovoza, nešto duže od planiranog roka upravo radi izmjene dotrajale komunalne infrastrukture. Nakon uspješnog tehničkog pregleda Ulica kralja Petra Krešimira IV. otvorena je za promet.

Radove vrijedne 997.616 kuna izvelo je trgovačko društvo Davor inženjering d.o.o. sukladno projektu izrađenom od strane trgovačkog društva Viacon d.o.o., koje je ujedno obavljalo i stručni nadzor izvođenja radova.

Ovog vikenda počinje nova probna prometna regulacija navedenom trasom, kako bi novu školsku godinu dočekali spremni, a učenici sigurno stigli do školskih klupa.

M.S.

 
27.08.2019.

Uređenje dječjeg igrališta na Trgu Matice hrvatske

Umjesto blata umjetna trava europskog podrijetla

Zbog pojačanog interesa građana i njihovih upita vezanih za obnovu dječjeg igrališta na Trgu Matice hrvatske iz Grada Samobora javili su da se je njegovoj obnovi pristupilo isključivo radi povećanja sigurnosti korisnika, naših najmlađih sugrađana.

Pojašnjavaju da je zadnjom sanacijom dječjeg igrališta 2014. godine na dijelovima oko samih igrala, iz sigurnosnih razloga, postavljena takozvana antitraumatska podloga, dok su dijelovi oko staze od betonskih opločnika, u obliku violinskog ključa, ostali travnati, a trava se zbog velike cirkulacije djece u kišnim razdobljima pretvara u zemlju i blato.

Nakon učestalih upita građana pristupilo se sanaciji i trajnijem rješenju te je na toj podlozi postavljena umjetna trava.

Ona nije postavljena umjesto antitraumatskih podloga u sigurnosnoj zoni oko samih igrala, već na ostale sporne dijelove igrališne površine. Radi se umjetnoj travi koja je 100% europski proizvod, što znači da je i proizvedena u Europi od europskih sirovina te zadovoljava sve europske sigurnosne norme i standarde. Negoriva je i nije bojana, dakle ne sadrži ni olovo ni kadmij, te stoga nije opasna za djecu.

Radovi teku prema planu, a završetak uređenja se očekuje do početka rujna.

M.S.

 

Završeni radovi u Ulici kralja Petra Krešimira IV.

Uređenje dječjeg igrališta na Trgu Matice hrvatske

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002