02.04.2019.

Isplata uskrsnica u Svetoj Nedelji

Jednokratnih 150 kuna nezaposlenima i umirovljenicima

Isplata uskrsnica u Svetoj Nedelji

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec 2. travnja donio je odluku o isplati prigodnih jednokratnih naknada umirovljenicima i nezaposlenim osobama u povodu uskrsnih blagdana u iznosu od 150,00 kn. Ovogodišnje uskrsnice dobivaju se prema sljedećim kriterijima: prijavljeno prebivalište na području Grada Svete Nedelje, ako visina osnovne mirovine (bez dodataka) ne prelazi iznos od 2.501 kn, a nezaposlenost se dokazuje podnošenjem Potvrde o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Isplata će se obavljati u zgradi "stare pošte" u Svetoj Nedelji, Marijana Stilinovića 7, od ponedjeljka, 8. travnja 2019. godine, do petka 19. travnja 2019. godine, i to ponedjeljkom od 9,00 do 16,30 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom od 9,00 do 15,00 sati, a petkom od 9,00 do 12,00 sati (osim na dane blagdana i neradne dane).

Isplata umirovljenicima i nezaposlenim osobama obavljat će se uz predočenje osobne iskaznice, odreska od mirovine za mjesec veljaču/ožujak 2019. godine ili drugog odgovarajućeg dokumenta kojim se dokazuje visina osnovne mirovine za veljaču/ožujak 2019. godine te Potvrde o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

A.B.B.

 
02.04.2019.

Zagrebačka županija sufinancira projekte za EU natječaje

2 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije

Zagrebačka županija sufinancira projekte za EU natječaje

Zagrebačka županija putem javnog poziva u vrijednosti 2 milijuna kuna sufinancirat će u 2019. godini troškove izrade projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, programa EU i ostalih izvora. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2019. godine.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog javnog poziva su gradovi i općine s područja županije te pravne osobe kojima je osnivač Zagrebačka županija i/ili grad i/ili općina na području županije.

Izrada projektne dokumentacije neophodan je preduvjet za prijavu razvojnih i kapitalnih projekata na EU natječaje, a visina iznosa sufinanciranja utvrđivat će se sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše 4 dokumenta za sufinanciranje, a maksimalan iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 280 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, potrebne izjave i prijavni obrasci nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji. Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-475.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom s naznakom "Prijava na javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije u 2019. godini" na vanjskom dijelu omotnice, na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, Ulica grada Vukovara 72/VI, 10000 Zagreb.

M.M.

 
02.04.2019.

Radionica stripa uz Svjetski dan autizma

I crtanje potiče razumijevanje i razvoj

Učenici petih i šestih razreda svih samoborskih osnovnih škola u utorak, 2. travnja, sudjelovali su u radionici stripa, koja je održana u samoborskom Centru za mlade Bunker pod vodstvom naše poznate ilustratorice i grafičke dizajnerice Branke Hollingsworth Nara. Dio je to projekta Vjetar u leđa – faza III, kojim je Grad Samobor iz europskih fondova i ove godine osigurao potrebnu pomoć u vidu pomoćnika u nastavi, koji s djecom s različitim teškoćama u razvoju rade tijekom nastavne godine i pomažu im svladati školsko gradivo.

Ova radionica dodatno je potaknula učenike da prepoznaju probleme svojih vršnjaka, a organizirana je u povodu Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Radionica je započela razgibavanjem i igrama u kojima su se djeca s povjerenjem morala osloniti na svoje prijatelje, a nastavljena je izradom tematskog stripa o njihovom viđenju problema s kojima se svakodnevno suočavaju.

U svemu im je pomogla i voditeljica Dječjeg foruma Grada Samobora Bernardica Petravić, koja je djecu za njihov trud nagradila i majicama s oznakom Dječjeg foruma.

Stripovi će biti objedinjeni i u tiskanom izdanju, a njihova promocija je predviđena za svibanj ove godine.

M.K.

 
02.04.2019.

Najava Velikog petka u Bregani

Besplatna degustacija fiš-paprikaša

Najava Velikog petka u Bregani

Djelatnici OŠ Milana Langa i Sportsko ribolovno društvo Samobor pozivaju sugrađane da na Veliki petak, 19. travnja u 12 sati, dođu na školsko igralište u Bregani, gdje će za sve dobronamjernike pripremiti besplatnu degustaciju fiš-paprikaša.

Ako ne znaš kaj bi za obed,

ak ne znaš baš niš,

dojdi k nama v Breganu

na vrhunski fiš!

 

Isplata uskrsnica u Svetoj Nedelji

Zagrebačka županija sufinancira projekte za EU natječaje

Radionica stripa uz Svjetski dan autizma

Najava Velikog petka u Bregani

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002