10.07.2019.

Velika promocija Zagrebačke županije u 130 zemalja svijeta kroz godišnje izdanje tipTravel magazina

Glavna smo tema tipTravel magazina

Velika promocija Zagrebačke županije u 130 zemalja svijeta kroz godišnje izdanje tipTravel magazina

Na 20 stranica velikog godišnjeg broja tipTravel magazina, u svakom od njegovih izdanja - hrvatskom, engleskom i njemačkom, kroz glavnu temu broja predstavljeni su turistički aduti Zagrebačke županije, a fotografija s motivom dvorca Lužnice krasi i naslovnicu sva tri izdanja online magazina, čitanog u više od 130 zemalja svijeta. Riječ je o velikoj promociji tzv. zagrebačkog Zelenog prstena, omiljene izletničke destinacije Zagrepčana i njihovih sve brojnijih gostiju. Reportaža pod naslovom "Top destinacija za top izlete" počinje sljedećim rečenicama: "Rijetko se koja metropola u svijetu može pohvaliti zelenom ogrlicom koja je okružuje, satkanom od prirodnih ljepota, kulturno-povijesnih bisera i stoljetne tradicije. Zagrebu se posrećilo, baš kao i onima koji se bar jednom upute u taj pitomi kraj, poznat i kao zagrebački zeleni prsten... U izletničkom dragulju kontinentalne Hrvatske, kojeg čine brojni gradići i mjesta, očekuje vas pregršt prilika za aktivan odmor, kao i bogata riznica arheoloških lokaliteta, jedinstvenih crkvi i kapelica, tajanstvenih dvoraca, zanimljivih muzeja. Dodamo li tome i izvrsnu tradicijsku gastronomiju, odlična vina, očuvanu prirodu te neodoljiv spoj tradicije i zabave, dobili ste recept za izlet iz snova. Provjerite zašto generacije Zagrepčana te njihovi mnogobrojni gosti utočište od vreve metropole pronalaze u zagrebačkoj zelenoj ogrlici..."

Magazin u nastavku tako predstavlja destinacije Zagrebačke županije, pod sljedećim naslovima: "Samobor: Omiljeno zagrebačko izletište", "Sveta Nedelja: Odmor u pokretu", "Zaprešić: Grad sporta i dvoraca", "Brdovec, Dubravica i Marija Gorica: Iznenađenja u malom", "Krašić: Dolinom kardinala", "Jastrebarsko: U vinskom carstvu", "Pisarovina: Za sve generacije", "Pokupsko: Izlet u prirodu", "Velika Gorica: Srce Turopolja", "Dugo Selo: U zemlji sv. Martina", "Ivanić-Grad: U znaku buče", "Križ: Kod operne dive", "Vrbovec: Okusi prošlosti", te "Sveti Ivan Zelina: Grad vitezova". Posebna stranica je posvećena i promociji Ceste vina i sira koja promovira taj snažni gastronomski i enološki brend županije.

Budući da je magazin digitalan i interaktivan, u sklopu reportaže su pozicionirani i aktivni linkovi koji izravno vode na web stranicu i društvene mreže Turističke zajednice Zagrebačke županije, na kojima čitatelji diljem svijeta mogu pronaći još više informacija i detalja o zagrebačkom Zelenom prstenu. Uz navedeno, čitatelji imaju mogućnost otvoriti i aktivne linkove koji vode na stranicu s popisom aktualnih i narednih događanja u Zagrebačkoj županiji, kao i linkove za preuzimanje mobilne aplikacije "Zg bike" u AppStore-u te na GooglePlay-u, kao i za aplikaciju "Vinske ceste Zagrebačke županije" u GooglePlay-u. TipTravel magazine, s glavnom temom Zagrebačke županije, bit će promoviran i u fokusu tijekom cijele godine, sve do svibnja 2020. godine.

Od ostalih većih tema, magazin donosi i veliku priču o novim projektima koji se razvijaju u turistički manje popularnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije, zatim teme o otoku Korčuli, Šibensko-kninskoj županiji, Dubrovniku, nacionalnim parkovima Krka i Kornati, kao i pregršt ostalih tema iz hrvatskih kontinentalnih i primorskih bisera.

TipTravel magazine je turistički online magazin koji izlazi u izdanjima na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku te je svim čitateljima besplatno dostupan za čitanje. Sva izdanja magazina je moguće pronaći na platformi za digitalna izdanja Issuu.com, kao i na aplikaciji u AppStore-u, koju je moguće besplatno preuzeti (dovoljno je upisati "tipTravel"). Putem aplikacije je, zbog interaktivnosti, omogućen još kvalitetniji doživljaj čitanja, a sve poveznice na magazin se nalaze i na web stranici: www.tiptravelmagazine.com.

Poveznice na godišnji broj tipTravel magazina u sva tri izdanja na platformi za digitalna izdanja, Issuu.com:

HR:

http://issuu.com/tiptm/docs/tiptravelmagazine026hr/1?e=8066732/69796315

EN: http://issuu.com/tiptm/docs/tiptravelmagazine026en/1?e=8066732/69796360

DE: http://issuu.com/tiptm/docs/tiptravelmagazine026de/1?e=8066732/69796383.

Poveznica na aplikaciju u AppStore-u:

http://itunes.apple.com/us/app/tiptravel-magazine/id687683733.

Ž.K.

 
10.07.2019.

OŠ Milana Langa dodatno se oprema

Dolaze računala, digitalni mikroskop, utezi...

OŠ Milana Langa dodatno se oprema

Nakon što je OŠ Milana Langa iz Bregane isporučen sportski komplet za učenike, pristiže i ostali dio opreme namijenjene uspješnijoj organizaciji nastave u eksperimentalnom programu "Škola za život".

Novih pet interaktivnih kompleta (pametnih ploča), računala, digitalni mikroskop, kompleti utega, mjerni instrumenti i komplet za robotiku, samo su neke od stvari koje će sigurno i učenicima i učiteljima u narednom razdoblju olakšati tijek nastavnog procesa.

Škola u Bregani, koja već godinama slovi kao izvrsno opremljena, dobiva tako i dodatno "na težini".

Kompletan sadržaj opreme koji su djelatnici škole naručili iz kataloga koje je poslalo Ministarstvo obrazovanja (omogućena je potrošnja do 200.000 kn) trebao bi u školu stići tijekom ljetnih praznika.

I.M.

 
10.07.2019.

Akcija darivanja krvi u Galgovu

24 darivatelja darovalo 20 bočica

Akcija darivanja krvi u Galgovu

U akciji darivanja krvi, priređenoj 8. srpnja u Galgovu, prikupljeno je 20 bočica. Akciji su se odazvala 24 darivatelja, 19 muškaraca i 5 žena, među kojima je bilo i šestero onih kojima je to bilo prvo pristupanje darivanju krvi.

U Društvenom domu u Galgovu akciju je organizirao samoborski Crveni križ u suradnji s Mjesnim odborom Galgovo i uz pomoć Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, a na poticaj Dobrovoljnog vatrogasnog društva Galgovo i Lovačkog društva Šljuka.

E.K.

 

Velika promocija Zagrebačke županije u 130 zemalja svijeta kroz godišnje izdanje tipTravel magazina

OŠ Milana Langa dodatno se oprema

Akcija darivanja krvi u Galgovu

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002