12.09.2019.

Svečano otvorenje dislociranog studija sestrinstva u Svetoj Nedelji

Zdravstvo je jedan od stupova društva

U prostorijama gradske vijećnice Grada Svete Nedelje 12. rujna svečano je otvoren dislocirani studij sestrinstva koji provodi Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku.

Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof.dr.sc. Aleksandar Včev, prodekan za međuinstitucijsku suradnju i razvoj Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku doc.dr.sc. Ivan Miloloža, voditelj studija sestrinstva prof.dr.sc. Igor Filipčić i koordinatorica studija Kristina Bosak.

Gradonačelnik Dario Zurovec pohvalio je projekt te naglasio važnost i ulogu ulaganja u sustav školstva i obrazovanja.

- Zdravstvo je jedan od stupova društva i nadamo se da ćemo svojim mikroprimjerom pokazati da je ovakva suradnja Grada i visokoobrazovne ustanove moguća kada postoji inicijativa i dobra volja. Ovim potezom želimo dati priliku medicinskim profesionalcima da se školuju te im pružiti okvire za rast i usavršavanje. Pozivam i druge gradove i općine da se povedu našim primjerom, jer ne želimo vidjeti kako naše medicinske sestre sreću traže izvan granica Hrvatske - istaknuo je gradonačelnik Zurovec.

Dislocirani studij sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo otvorit će svoja vrata studentima u Svetoj Nedelji već početkom listopada, u sklopu nove akademske godine 2019./2020. Predavanja će se održavati u prostorima gradske uprave na Trgu Ante Starčevića 5 u Svetoj Nedelji.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku prof.dr.sc. Aleksandar Včev izrazio je svoje zadovoljstvo proširenjem programa Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo.

- Otvaranjem ovog studija Sveta Nedelja postaje sveučilišni grad, a naš fakultet dobiva pravu podršku kada je u pitanju administracija i provedba programa. Naši studenti imat će pristup najnovijim znanjima iz struke, a nadamo se da će ih to inspirirati na rad i ostanak u vlastitoj domovini, iako je potreba za medicinskim stručnjacima velika diljem svijeta - istaknuo je dekan Včev.

Voditelj studija prof.dr.sc. Igor Filipčić ravnatelj je Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan, koja je jedna od etabliranih zdravstvenih ustanova u kojima će studenti obavljati praktični dio školovanja te tako steći iskustvo potrebno za rad u struci, dok stručnost samog programa jamče i brojni drugi stručnjaci, poput prof.dr.sc. Dragana Schwarza, dr.med., ravnatelja Radiochirurgije Zagreb, koja je također dio ovog studija.

A.B.B.

 
12.09.2019.

Autoklub Samobor i HAK prigodno darivali prvašiće Osnovne škole Bogumila Tonija

Za sigurniji put do škole i natrag

Predstavnici Auto kluba Samobor, Franjo Bašić i Stjepan Črnjak, stigli su u četvrtak, 12. rujna, u Osnovnu školu Bogumila Tonija s posebnim poklonima za prvašiće. U ime Hrvatskog autokluba, kojega je član i naš samoborski autoklub, u sklopu akcije Sigurno u školu s HAK-om podijelili su im praktične reflektirajuće žute ruksake, u kojima su dobili još i majicu s porukom, brošuru za roditelje i djecu o važnim prometnim pravilima, bojanku i ponešto školskog pribora, kako bi ih podsjetili da su njihova sigurnost u prometu na putu do škole i natrag, kao i poznavanje i poštivanje prometnih pravila, svima iznimno važni.

Obzirom da je i u našem gradu promet sve intenzivniji, pogotovo u vrijeme kada djeca dolaze ili odlaze iz svojih škola, preventiva i stalna edukacija djece i, posebice, vozača, od kojih je i velik broj roditelja, postali su uobičajen dio aktivnosti Auto kluba Samobor na početku rujna kada počinje nova školska godina.

Učiteljice 1.a i 1.b razreda, Irena Dražić i Snježana Škiljan, svojim su đacima pomagale da odmah obuku majice za veselu skupnu fotografiju, a u svojim klupama će ovih dana, uz bojanku i slikovnicu, još učiti kako se ponašati u prometu.

Poklone su dobili i prvašići u područnim školama Mirnovec i Farkaševec, kamo su se iz matične škole uputili predstavnici AK Samobor.

M.K.

 

Svečano otvorenje dislociranog studija sestrinstva u Svetoj Nedelji

Autoklub Samobor i HAK prigodno darivali prvašiće Osnovne škole Bogumila Tonija

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002