25.09.2019.

Donesen rebalans proračuna Zagrebačke županije

Uprihodovano 1,5 posto manje od planiranog

Donesen rebalans proračuna Zagrebačke županije

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je rebalans proračuna za 2019. godinu koji iznosi 802.792.804 kn i manji je za 1,5 posto u odnosnu na proračun donesen krajem prošle godine. Za 6,61 posto je manji i izvorni proračun, koji sada iznosi 383.853.311 kn. Rebalans je rađen radi preraspodjele sredstava unutar postojećih projekata, ali i otvaranje novih, kao i usklađivanja namjenskih prihoda s rashodima te usklađivanja EU projekata s rezultatima natječaja i očekivanim tijekom radova.

- Do smanjenja iznosa dolazi prvenstveno zato što projekti energetske obnove škola ukupne vrijednosti 62 milijuna kuna koji se sufinanciraju europskim sredstvima neće biti u cijelosti realizirani u ovoj godini, već u idućoj godini, jer radovi kreću tek sada - pojasnio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

- Kao što smo ove pozicije smanjili, tako smo npr. poziciju za energente škola morali povisiti za dodatnih 3,3 milijuna kuna zbog porasta cijene električne energije - kazao je Kožić.

Donošenju rebalansa prethodilo je izglasavanje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci 2019. godine, prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 367.715.616 kn i ispunjeni su na razini 45,28% plana. Ukupni rashodi u prvoj polovici 2019. godine iznose 283.831.891,90 kn. U istom razdoblju u izvornom proračunu ostvareni su prihodi od 190.127.261 kn, tj. 46,26% od plana te rashodi od 130.018.399 kn. Vijećnici su prihvatili i Izvješće o radu župana za prvih 6 mjeseci ove godine.

Zagrebačka županija osigurat će dodatnih 12 milijuna kuna za nastavak radova na Razvojnom projektu "Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima", potvrđeno je na skupštini. Radovi na dogradnji ovog jedinstvenog lječilišta počeli su krajem 2017. godine, a spomenuta sredstva su potrebna kako bi se projekt dovršio. Investicija je vrijedna 63 milijuna kuna, a podrazumijeva gradnju vanjskog i triju unutarnjih bazena, teretane, dvorane za fitness, polivalentne dvorane sa 190 sjedećih mjesta, kuhinje i bolničkog restorana. Bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom te je jedan od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu.

Na početku sjednice prisegnula je nova članica Goranka Dorotić (Stranka Ivana Pernara – SIP), koja je aktivirala svoj mandat, čime je njena dosadašnja zamjenica Petra Prugovečki (Živi zid) prestala obnašati dužnost članice Županijske skupštine.

M.B.

 
25.09.2019.

Izgradnja reciklažnog dvorišta - Grad Sveta Nedelja

Završetak radova za godinu dana

Izgradnja reciklažnog dvorišta - Grad Sveta Nedelja

U sklopu provedbe projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta - Grad Sveta Nedelja održane su edukativne radionice za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Radionice su održane 23. rujna u Dječjem vrtiću Slavuj i Osnovnoj školi Sveta Nedelja te 24. rujna u Osnovnoj Školi Vladimira Deščaka. Na radionicama su sudjelovala djeca iz predškolske grupe Potočnice te učenici četvrtih i šestih razreda osnovnih škola. Održano je ukupno pet radionica.

Radionice je održala tvrtka Maxicon d.o.o. iz Zagreba, izvršitelj ugovora za pružanje usluge tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta.

Ispred Grada Svete Nedelje sudionike radionica pozdravila je zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, a nekoliko riječi o reciklažnom dvorištu, recikliranju i ponovnoj upotrebi otpada rekli su i predstavnici tvrtke EKO-FLOR PLUS d.o.o., koja će upravljati reciklažnim dvorištem, te predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje.

Svim polaznicima vrtića i đacima osnovnih škola podijeljeni su informativno-obrazovni promotivni materijali izrađeni u sklopu projekta (bojanke, radni listići i brošure).

Završetak projekta Izgradnja reciklažnog dvorišta - Grad Sveta Nedelja, za koji je ishođena uporabna dozvola, očekuje se u listopadu ove godine.

Sve informacije o projektu možete pratiti i na našoj novoj web stranici https://grad-svetanedelja.hr.

Dodatne informacije o OPKK 2014-2020 i strukturnim fondovima dostupne su na http://opzo-opkk.hr i https://strukturnifondovi.hr.

A.B.B.

 
25.09.2019.

Svečani prijem i dodjela priznanja Grada Svete Nedelje istaknutim mladim sportašima i mladoj glazbenici

Poticaj za nove uspjehe

Svečani  prijem i dodjela priznanja Grada Svete Nedelje istaknutim mladim sportašima i mladoj glazbenici

U prostorijama Gradske vijećnice Grada Svete Nedelje održan je 25. rujna svečani prijem i dodjela javnih priznanja Grada Svete Nedelje istaknutim mladim sportašima Magdaleni Šeketi i Patriku Žalcu te mladoj glazbenici Marti Radeljak.

Uspješne sportaše dočekao je gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenice Marije Hršak, a uručena su sljedeća priznanja: priznanje za izvanredan uspjeh u sportu dodijeljeno je Magdaleni Šeketi za osvojeno 1. mjesto na državnom veslačkom prvenstvu za kadete i juniore održanom 7. srpnja ove godine, u kategoriji dvojac na pariće, kao i za osvojeno 3. mjesto na istom natjecanju u kategoriji četverac na pariće. Uz priznanje Grada Svete Nedelje za postignute uspjehe Magdaleni Šeketi dodijeljena je i novčana nagrada.

Patriku Žalcu dodijeljeno je priznanje za izvanredan uspjeh u sportu za osvojeno 1. mjesto na državnom veslačkom prvenstvu za kadete i juniore održanom 6. srpnja, u kategoriji osmerac. I njemu je pripala novčana nagrada.

Priznanje za izvanredan uspjeh u glazbi dodijeljeno je Marti Radeljak za osvojenu 2. nagradu na regionalnom 57. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, u IV. kategoriji, disciplina – brač, održanom 1. i 2. ožujka u Požegi. Nagrađena je kao članica i Noneta Klas, za osvojenu 2. nagradu na međunarodnom VI. Tambura Instrumental Festivalu u Požegi, održanom 25. ožujka, u II. folklornoj kategoriji kamerni/komorni sastav. Uz priznanje, dodijeljena joj je i novčana nagrada.

- Ove nagrade samo su mali znak pažnje za sav vaš trud i ulaganje, ali i potvrda vašim roditeljima koji su nesebično njemu pridonijeli. Vjerujem da je svaki vaš uspjeh za njih i njihov osobni pa ovom prigodom zahvaljujem i čestitam i njima. Želim vam mnogo sportskih i glazbenih uspjeha i u budućem razdoblju - istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

U ime nagrađenih zahvalio je Patrik Žalac i istaknuo kako im je neizmjerno drago da je njihov trud prepoznat te da su priznanja dodatna motivacija za postizanje novih uspjeha.

A.B.B.

 

Donesen rebalans proračuna Zagrebačke županije

Izgradnja reciklažnog dvorišta - Grad Sveta Nedelja

Svečani prijem i dodjela priznanja Grada Svete Nedelje istaknutim mladim sportašima i mladoj glazbenici

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002