17.10.2019.

Obilazak dovršenih komunalnih i društvenih objekata u Gradu Samoboru tijekom 2019. te objekata u izgradnji

Imalo se kaj lepoga za videt

Gradski čelnici i ove su godine uz Dan grada upriličili zajednički obilazak dovršenih komunalnih i društvenih objekata u Gradu Samoboru u 2019. te objekata koji su još u izgradnji. Dug je popis radova koji su se u ovoj godini, koja je skoro pri kraju, odvijali u samoborskim gradskim četvrtima i mjesnim odborima pa su ovaj puta za obilazak odabrani tek oni najveći projekti – Mali tehnopolis Samobor na prostoru bivše vojarne, rekonstrukcija dijela Ulice kralja Krešimira IV. u Gradskoj četvrti Kolodvorsko naselje – Sajmište i nadogradnja Osnovne škole Samobor na Stražniku.

U četvrtak, 17. listopada, gradski vijećnici, predstavnici mjesnih odbora, gradskih četvrti, novinari i zainteresirani građani krenuli su autobusom s prostora bivše vojarne, obišavši najprije dvije zgrade Malog tehnopolisa Samobor, budućeg centra poduzetništva i inovacija za ovo područje, koji će na 1800 m2 omogućiti postojećim i budućim poduzetnicima s novim idejama korištenje najmodernije tehnologije i opremljenog prostora za njihov daljnji razvoj. Projekt vrijedan nešto manje od 12,8 milijuna kuna sufinanciran je sredstvima EU u iznosu od 90%, a završetak građevinskih radova predviđen je za studeni ove godine.

Prije početka školske godine završena je i gotovo milijun kuna vrijedna rekonstrukcija dijela Ulice kralja Krešimira IV., čime je osigurano sigurnije prometovanje, posebice za brojne učenike koji u svoje škole dolaze iz ovog dijela grada. U sklopu ovih radova do kraja godine bit će uređena i Ulica Grgura Ninskog, za što će Grad izdvojiti oko 500.000 kuna.

Zbog potrebe proširenja školske kuhinje u prizemlju zgrade Osnovne škole Samobor dograđuje se etaža nad postojećim administrativnim dijelom škole, gdje će se urediti zbornica, uredi i sanitarni prostori za učitelje, dok će cijelo prizemlje biti preuređeno u novu kuhinju, blagovaonicu i prateće prostore za potrebe osoblja kuhinje. Do sada je, nakon rušenja postojećeg stanja, izvedeno ojačanje nosive konstrukcije, dozidana nova etaža i izvedena stropna konstrukcija. Slijede radovi na instalacijama i zatvaranju prostora novom stolarijom. Završetak radova vrijednih nešto više od 2,4 milijuna kuna predviđen je za ljeto 2020.

Uz navedeno, u ovoj godini, sukladno programima koje su za svoje gradske četvrti i mjesne odbore predložili njihovi predstavnici i stanovnici, kroz 90-ak manjih komunalnih akcija radilo se na saniranju lokalnih cesta i puteva, pješačkih staza, parkirališta, obnovi mostova, vodoopskbi i odvodnji, javnoj rasvjeti, uređenju društvenih domova i dječjih igrališta, a odrađeno je i puno drugih neplaniranih poslova, uvjetovanih vremenskim (ne)prilikama ili interventnim potrebama naših sugrađana u pojedinim dijelovima Grada. Za sve te manje radove Grad Samobor je u ovoj godini izdvojio još dodatnih 7-8 milijuna kuna.

O svemu je, kao i o nekim budućim projektima - gradskom bazenu, spomen sobi naših branitelja te daljnjem uređenju zgrada na području bivše vojarne, više govorio zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, uz kojeg su bili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, zamjenik župana Hrvoje Frankić, gradski pročelnici i predstavnici izvođača radova, a sve ih je kroz obilazak vodio poznati Domaslovčanin Branko Kožarec.

Tradicionalni komunalni obilazak uoči Dana grada pratili su i lokalni mediji, Glasnik Samobora i Svete Nedelje i Radio Samobor, koji i tijekom godine redovito izvješćuju o svim važnijim radovima i događanjima na području Samobora.

M.K.

 
17.10.2019.

U subotu slobodno s autima u grad

Besplatno parkiranje za Dan grada Samobora

U subotu slobodno s autima u grad

Povodom obilježavanja Dana grada Samobora, u subotu 19. listopada, parkiranje u Samoboru neće se naplaćivati.

Besplatno parkiranje ne odnosi se na parkiralište kod sajmišta.

A.B.

 

Obilazak dovršenih komunalnih i društvenih objekata u Gradu Samoboru tijekom 2019. te objekata u izgradnji

U subotu slobodno s autima u grad

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002