24.03.2019.

Održana izvještajna redovna skupština Samoborske vinogradarsko vinarske udruge

Napravili su se kaj su si zamislili

Značajan se broj članova Samoborske vinogradarsko vinarske udruge okupio u petak, 22. ožujka, na redovnoj izvještajnoj godišnjoj skupštini. Sadržajan dnevni red pobudio je interes članstva pa su tako, nakon podnijetih izvješća o radu, financijskom poslovanju i izvješću Nadzornog odbora te njihovog prihvaćanja, predstavljeni i planovi za 2019.

Predsjednik udruge Marijan Žganjer osvrnuo se na ostvarene i planom za 2018. godinu zacrtane aktivnosti. Udruga je obilježila Vincekovo, održana su brojna stručna predavanja, sudjelovalo se na Samoborskom proljetnom sajmu, a u rukama su se, nakon ocjenjivanja vina na nekoliko razina, našla brojna priznanja članovima. Tako je šampion na nekoliko izložbi bio Ivica Rozijan, koji je time postao i najuspješniji vinar u protekloj godini. Članovi udruge sudjelovali su u listopadu u obilježavanju Dana grada, kada su u svojim prostorijama priredili degustaciju vina, uz nezaobilazan kotao izvrsnog gulaša. Uređenje podruma s vinotekom ipak će još pričekati, jer ugovor s Gradom uskoro istječe pa će se tek nakon novog dogovora krenuti u realizaciju preuređenja podruma. U okviru udruge djeluje i sekcija Bermet, koja bi uskoro trebala dobiti certifikat kojim će bermet postati zaštićeno kulturno dobro.

U odsutnosti blagajnika Damira Kirina, financijski izvještaj je pročitao Ivica Rozijan. Zbog nekih nejasnoća, iako je izvještaj prihvaćen, bit će dorađen do 12. travnja, kada će ponovo biti prezentiran skupštinarima. Prihvaćen je prijedlog rada za ovu godinu, baš ako i financijski plan.

Uslijedila je rasprava po izvješćima, a ponovo je izražena želja članova za jednim kvalitetnim izletom i posjetom nekom od znanih vinogradarskih lokaliteta, bilo u Hrvatskoj ili šire. No, kako je naglasio Žganjer, pokušaja organizacije je bilo, ali nije se za put javio dovoljan broj sudionika. Taj se segment djelovanja udruge, nažalost, pomalo marginalizirao pa nije bio realiziran.

Sadržajna i kratka skupština okončana je sa zadovoljstvom uz degustaciju vina članova udruge, a svi manji prijepori, iskazani kroz diskusije, brzo su zaboravljeni.

F.S.G.

 

Održana izvještajna redovna skupština Samoborske vinogradarsko vinarske udruge

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002