14.12.2019.

Izborna i redovna izvještajna skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

Rudolf Jedvaj ostaje predsjednik i u sljedećem mandatu

Udruga branitelja 151. samoborske brigade održala je u subotu, 14. prosinca, u svojim prostorijama u Ulici Savke Dabčević Kučar, svoju redovnu godišnju, a ovaj puta i izbornu skupštinu. Velik broj članova udruge i pozvanih gostiju jedva je stao u malen prostor, no to nije smetalo da se sve planirane točke dnevnog reda i odrade.

Uobičajeno su se naši branitelji, prije početka same skupštine, sjetili svojih poginulih suboraca odavši im počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u Parku domovinske zahvalnosti.

Za predsjednika udruge ponovno je izabran Rudolf Jedvaj, kojemu je ovo drugi mandat, a za njegove zamjenike skupštinari su glasanjem potvrdili Franju Horvata i Miljenka Komesa, kao i 13 članova Upravnog odbora te po 3 člana Nadzornog odbora i Suda časti.

Stari/novi predsjednik Jedvaj zahvalio je članstvu na povjerenju koje su mu ukazali i na ovim izborima te obećao kako će, uz sve ostale aktivnosti koje udruga tijekom godine provodi za svoje članove, njihovo dostojanstvo i promicanje istine o Domovinskom ratu, u ovom mandatnom razdoblju nastojati ostvariti projekt često puta spominjane Spomen-sobe samoborske brigade. Posebno je istaknuo činjenicu kako njihovi članovi uvijek u velikom broju sudjeluju na obilježavanjima važnih datuma iz povijesti brigade, kao što su komemoracije na Trokutu, Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije i ostali susreti branitelja koji se prigodno održavaju diljem Hrvatske, što pokazuje njihovo zajedništvo, srčanost i ustrajnost, sve u namjeri da se njihov doprinos stvaranju i obrani Hrvatske ne zaboravi te da branitelji dobiju svoj zasluženi status.

Na dosadašnjem radu i uz čestitke na još jednom imenovanju, Rudolfu Jedvaju kao predsjedniku udruge, njegovim zamjenicima i svim ostalim članovima udruge prigodne riječi uputili su u ime Grada Samobora Zlatko Demerac, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Đurđa Purić, članica udruge Etno fletno Dragica Kos te ratni zapovjednik i počasni član udruge i njihov brigadni general Rudi Stipčić.

Skupštinari su potom, uz izvješća o radu u protekloj godini, usvojili plan i program rada za 2020. godinu, nakon čega su se nastavili družiti uz prigodan predblagdanski domjenak.

M.K.

 
14.12.2019.

Na Trgu kralja Tomislava upaljena i treća adventska svijeća

Božić je sve bliže

Zdenac na Trgu kralja Tomislava u subotu, 14. prosinca, obasjalo je svjetlo i treće adventske svijeće, koju je blagoslovio župnik župe Krista kralja u Domaslovcu Branimir Budinski. Prigodno uvodno slovo o značenju ove tradicije izrekao je predsjednik Ogranka Matice hrvatske Samobor Gordan Črpić, svoju pjesmu je pročitala Nada Bošković, a adventske pjesme izveli su članovi Udruge Etno fletno i župni zbor Glasnici velikoga Kralja.

M.K.

 
14.12.2019.

U Svetoj Nedelji svečano otvoreno klizalište

Počeli "Zimski cajti"

U Svetoj Nedelji 13. je prosinca, unatoč oborinama na granici kiše i snijega, otvoreno klizalište, ali i ovogodišnja višednevna priredba "Zimski cajti".

Nakon što je gradonačelnik Zurovec upalio lampice, otvorenje su upotpunili nastupi članica Plesnog kluba Balans u pratnji maskota i Twirling mažoretnog kluba Sveta Nedelja.

Uslijedilo je, uz popratni program, besplatno klizanje.

Klizalište će biti otvoreno do 17. siječnja naredne godine i besplatno je za sve posjetitelje.

A.B.B.

 
14.12.2019.

Obnovljen je most kod bivše SAME

Ugodnije i sigurnije preko Gradne

Obnovljen je most kod bivše SAME

Djelatnici samoborskog Komunalca su, u sklopu redovnog održavanja, izveli radove na mostu koji spaja Šetalište uz mlinove i Mlinsku ulicu.

Zamijenjeni su dotrajali rukohvati i betonski dijelovi na konstrukciji mosta.

A.B.

 
14.12.2019.

Počela Samoborska božićna priča

Veliki finale na Staru godinu

Od 14. do 31. prosinca na središnjem samoborskom trgu pričat će se Samoborska božićna priča, svojevrsni nastavak na već tradicionalni Samoborski božićni sajam.

Ni ovog se prosinca nije odustalo od provjerene i prepoznatljive ponude autohtonih samoborskih proizvoda. Licitari, med, kolači, bermet, kupinovo vino, rakije i likeri te niz prigodnih poklona naći će se u 14 kućica na Trgu kralja Tomislava, a Samoborci i posjetitelji moći će ovdje uživati i u blagdanskoj gastro ponudi: kobasicama, kuhanom vinu, ali i kuhanom ginu.

Subote, 14. i 21. prosinca rezervirane su za koncerte samoborskih bendova, u subotu 14. prosinca na Trg dolazi bend Preko Nišana, a 21. prosinca pozornicu zauzima SnTnTn.

I nedjeljama nas očekuje bogat glazbeni program, 15. prosinca na Trgu nas očekuje nastup Dua Rea&Martin te benda AnaBGood. 22. prosinca čeka nas nastup KUDa Trešnja Okićka, duhovna glazba u izvedbi Samoborke Ane-Marije Šarić i na kraju nastup ženskog ansambla Strauss.

Za najmlađe sugrađane i sve goste organiziran je bogat dječji program u Božićnoj kupoli, od milja zvanoj Špelunkica. Svakog dana od 14. do 22. prosinca očekuje ih bogat program: prigodne radionice pričanja priča, predstave i filmske projekcije. A ono najbolje - ulaz na sve je slobodan.

Djed Božićnjak i njegov vjerni pomoćnik, vilenjak Zvonček ni ove godine neće zaboraviti malene Samoborce jer nam na Badnjak u 10:30 sati stižu na Trg kralja Tomislava.

Ovaj bogati program završava dvostrukim dočekom Nove godine, onim u podne kada će nas zabavljati grupa Gea i DJ eM Bee, te naravno u ponoć, uz zabavnu glazbu grupe Krivi smjer i tradicionalni vatromet pirotehnike Mirnovec.

Više saznajte na: www.samobor.hr

 
14.12.2019.

Priopćenje MUP-a i Policijske postaje Samobor vezano uz predstojeće blagdane

Akcija "Mir i dobro" od 13. prosinca do 8. siječnja

Priopćenje MUP-a i Policijske postaje Samobor vezano uz predstojeće blagdane

Uz želje da nadolazeći blagdani svima proteknu u miru i darivanju, Ministarstvo unutarnjih poslova i ispostava Policijske postaje Samobor i ove godine uoči i u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provode akciju "Mir i dobro". Cilj akcije je održavanje javnog reda i mira i opće sigurnosti građana u vremenu od 13. prosinca 2019. do 8. siječnja 2020. godine.

Stoga se upozoravaju svi građani, pravne osobe i obrti, na zakonske odredbe u vezi prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava različitih kategorija da poštuju navedene odredbe i vremenska ograničenja, da pirotehnička sredstva kupuju kod ovlaštenih proizvođača i trgovaca, kako bi nam svima blagdani protekli u što ljepšem ozračju.

T.I.

 

Izborna i redovna izvještajna skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

Na Trgu kralja Tomislava upaljena i treća adventska svijeća

U Svetoj Nedelji svečano otvoreno klizalište

Obnovljen je most kod bivše SAME

Počela Samoborska božićna priča

Priopćenje MUP-a i Policijske postaje Samobor vezano uz predstojeće blagdane

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002