29.04.2019.

Osnovna škola Bogumila Tonija dobiva nove sportske terene

Podizanje standarda za sve učenike i rekreativce

Osnovna škola Bogumila Tonija dobiva nove sportske terene

Na mjestu dosadašnjeg, već dotrajalog sportskog igrališta kod Osnovne škole Bogumila Tonija, ovog tjedna otvara se novo polivalentno igralište s umjetnom travom.

Učenici najveće samoborske osnovne škole dobit će tako potpuno novo i uređeno rukometno-malonogometna igrališta, teren s umjetnom travom, teren za odbojku na pijesku, a uredit će se i postojeće košarkaško igralište, zatvoreni teren za mali nogomet te tenis tereni. Manji dio igrališta, iz sportskih i ekonomskih razloga bit će dan u zakup, kako bi se prije svega osigurao što viši standard izvođenja sportskih i rekreativnih sadržaja.

Grad Samobor podržao je ovu investiciju kako bi se omogućili još bolji uvjeti za kvalitetnu realizaciju tjelesne i zdravstvene kulture. Učenici osnovne škole imat će prednost korištenja terena, konkretnije, teren s umjetnom travom osiguran im je svakoga dana od 8 do 17 sati, a ostale terene učenici će moći koristiti kroz čitav dan.

Idejni projekt, ali i samu realizaciju, u potpunosti je podržao i Školski odbor Osnovne škole Bogumila Tonija. Glavni investitor je TK Stars, a Grad Samobor uložio je 524.560,88 kn u idejni projekt i izradu asfaltnog rukometnog igrališta.

T.I.

 
29.04.2019.

Škola plivanja 2019.

Svi trebaju naučiti plivati

Škola plivanja 2019.

I ove godine za učenike trećih razreda samoborskih osnovnih škola održava se škola plivanja. Prije toga, 29. i 30. travnja, održat će se inicijalno testiranje stanja znanja plivanja učenika trećih razreda samoborskih osnovnih škola. Testiranje će se oba dana održati u Termama Tuhelj s početkom u 9 sati, a njime je obuhvaćeno 370 učenika. Škola plivanja održavat će se u terminu od 6. do 31. svibnja samo za učenike neplivače, a točan raspored bit će dostavljen po obavljenom inicijalnom testiranju.

Školu plivanja u potpunosti financira Grad Samobor. Tehnički organizator škole plivanja je Školski športski savez Samobora i Svete Nedelje, a više informacija može se dobiti od tajnika saveza Zdravka Frajta (broj mobitela 098/975-7330).

Osnovne škole dužne su osigurati pedagošku pratnju učenika za vrijeme cjelokupnog trajanja škole plivanja, a roditelji trebaju pripaziti da učenici imaju potrebnu opremu.

Kroz školu plivanja djeca postepeno upoznaju elemente plivanja te u konačnici razvijaju osjećaj sigurnosti u i pokraj vode.

T.I.

 
29.04.2019.

Zagrebačka županija podupire lovoovlaštenike zajedničkih i državnih lovišta

1,2 milijuna kuna potpora za unapređenje lovstva

Zagrebačka županija podupire lovoovlaštenike zajedničkih i državnih lovišta

Zagrebačka županija osigurala je 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva na svom području. Javni poziv za dodjelu spomenutih sredstava je otvoren do 30. studenoga 2019. godine.

Korisnici županijske potpore mogu biti lovoovlaštenici zajedničkih i državnih lovišta na području Zagrebačke županije. Također, korisnici potpore mogu biti i poljoprivredna gospodarstva koja se bave uzgojem fazana i zeca običnog, a koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji te Lovački savez Zagrebačke županije.

Potpore će se dodjeljivati za uzgoj, unos i zaštitu divljači i lovišta, za izradu dokumentacije za razvoj i unapređenje lovstva, gospodarske manifestacije vezane uz lovstvo te povećanje kvalitete infrastrukture u lovištima.

Najviši ukupni godišnji iznos potpore koju jedan korisnik može ostvariti iznosi do 100.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 30. studenoga 2019. godine. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na brojevima telefona 01/6009-427 ili 01/6009-426.

Prijave na natječaj moguće su na dva načina:

1. elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili osobno na istu adresu u Pisarnicu na 6. katu.

2. putem pošte, na način da se popunjeni zahtjev s pripadajućom dokumentacijom pošalje na gore navedenu adresu, najkasnije do 30. studenoga 2019. godine.

M.M.

 

Osnovna škola Bogumila Tonija dobiva nove sportske terene

Škola plivanja 2019.

Zagrebačka županija podupire lovoovlaštenike zajedničkih i državnih lovišta

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002