19.06.2019.

Na sportskim terenima OŠ Bogumila Tonija otvoreno je igralište za odbojku na pijesku

Otvorili i prepustili mlađima

U srijedu, 19. lipnja, nakon što su razgledali novoobnovljene bazene kupališta na Vugrinščaku, dva sata kasnije gradski čelnici u pratnji vijećnika i sportskih djelatnika okupili su se na vanjskim sportskim terenima kod Osnovne škole Bogumila Tonija, gdje je uređeno igralište za odbojku na pijesku.

Dio je to projekta cjelokupnog uređenja ovog prostora, o čemu smo već pisali, a kojim će se podići standard učenika, rekreativaca i svih ljubitelja sporta na višu razinu.

Svečano rezanje vrpce na ulazu u samo igralište obavio je zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, uz nazočnost kolegice Sanje Horvat Iveković, ravnateljice škole Milene Kolarec te predsjednika i tajnice SŠS-a Mire Kelečića i Marijane Radek.

Prvu loptu prebacili su preko mreže pročelnik Marinko Džepina i predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, predavši nakon toga igru mladim odbojkašicama.

U ovo igralište uloženo je ukupno 195 tisuća kuna, a projekt je financiran putem natječaja sredstvima Ustanove Sportski objekti Samobor (70.000 kn), HOO-a (70.000 kn), Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije (10.000 kn za projektnu dokumentaciju) te Grada Samobora (45.000 kn).

M.K.

 
19.06.2019.

Zagrebačka županija provodi Program kontrole populacije napuštenih pasa

300.000 kuna za mikročipiranje pasa

Zagrebačka županija provodi Program kontrole populacije napuštenih pasa

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području, vrijedan 300.000 kuna, u svrhu provedbe Programa kontrole populacije napuštenih pasa. Navedena sredstva namijenjena su označavanju pasa mikročipom, a javni poziv za ovu namjenu otvoren je do 3. srpnja 2019. godine.

Cilj ove mjere je da svaki pas bude mikročipiran, što će u konačnici dovesti do smanjenja populacije napuštenih pasa.

Na spomenuti javni poziv mogu se javiti gradovi i općine s područja Zagrebačke županije, jer upravo oni osiguravaju nadzor provedbe obveznog mikročipiranja pasa određenog propisom o veterinarstvu kod posjednika pasa čiji psi nisu upisani u Upisnik kućnih ljubimaca.

Maksimalni iznos potpore koji grad ili općina može ostvariti temeljem ovog javnog poziva je 50.000 kuna.

Prijava na javni poziv vrši se elektronski, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji. Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-426.

M.M.

 
19.06.2019.

Predavanje Jelene Pavičić o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru u POP UP kinu

Alat reforme obrazovanja

Predavanje Jelene Pavičić o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru u POP UP kinu

Od jeseni u svim školama kreće najavljena reforma obrazovanja, koja je tijekom netom završene prošle školske godine eksperimentalno provedena u 74 škole u Hrvatskoj kao Škola za život. Mišljenja stručnjaka i javnosti još uvijek su podijeljena, a i u samoj provedbi u razredima često je zapinjalo. Svemu bi trebao doprinijeti i Hrvatski kvalifikacijski okvir, o kojem je na zadnjem Građanskom utorku prije ljetne pauze 18. lipnja govorila Jelena Pavičić, stručnjakinja u području politike HKO-a.

Ukratko, Hrvatski kvalifikacijski okvir je reformski instrument kojim se uređuje cjelokupni sustav kvalifikacija na svim obrazovnim razinama u Republici Hrvatskoj kroz standarde kvalifikacija temeljene na ishodima učenja i usklađene s potrebama tržišta rada, pojedinca i društva u cjelini.

Cilj HKO-a je povezati i uskladiti obrazovni sustav s ostalim državama članicama EU, jačati kompetencije u svih 8 stupnjeva, od najnižih do najviših razina znanja, te osvijestiti potrebu za cjeloživotnim učenjem.

No, kako to već kod nas biva, zapinje već kod zakonodavnog okvira, koji nije u cijelosti dovršen, a što sve čeka buduće generacije tijekom reforme obrazovanja morat će iskusiti na vlastitoj koži.

M.K.

 

Na sportskim terenima OŠ Bogumila Tonija otvoreno je igralište za odbojku na pijesku

Zagrebačka županija provodi Program kontrole populacije napuštenih pasa

Predavanje Jelene Pavičić o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru u POP UP kinu

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002