29.10.2019.

25. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Radi se na boljem i kvalitetnijem javnom prijevozu

25. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

U ponedjeljak, 28. listopada, održana je 25. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, kojoj je prisustvovalo 15 od 17 vijećnika. Sjednica je započela kratkim Aktualnim satom.

Vijećnika Darija Zajeca (SDP) zanimalo je zašto je posječena šuma iza Dvorca Kerestinec te tko je dao nalog za istim, tko je bio izvođač radova i gdje je završila posječena drvna građa. Gradonačelnik Dario Zurovec pojasnio je kako je radove izvela tvrtka angažirana od strane Rimac Automobila d.o.o., a temeljem dopuštenja Grada Svete Nedelje. Navedena šuma je prije bila zarasla poljoprivredna površina. Pročelnica Roberta Ciglar pojasnila je kako je drvnu građu pokupio izvođač radova po ovlaštenju Šumarije Jastrebarsko.

Vijećnika Gorana Kanižaja (HDZ) zanimalo je da li je u planu sanacija Dvorca u Kerestincu te je li zaista u planu izgradnja tvornice streljiva u istom naselju. Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako se uređenje i sanacija dvorca razmatraju kroz ITU mehanizam, jer postoji informacija kako će uskoro biti otvorenih natječaja od strane Europske unije. Što se tiče izgradnje tvornice streljiva, gradonačelnik je istaknuo kako je najbolje da se za sve upite obrate Ministarstvu obrane RH, obzirom da Grad Sveta Nedelja nema službene informacije o istome.

Dnevni red usvojen je većinom glasova, a uslijedila je 3. točka dnevnog reda - Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2019. godinu, koji je uvodno obrazložila pročelnica Biserka Delač. Nakon kraće rasprave izvještaj je prihvaćen većinom glasova. Gradonačelnik je uvodno obrazložio Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2019. godine. Nakon kraće rasprave, većinom je glasova donesen Zaključak o izvješću o radu gradonačelnika.

Uslijedile su točke dnevnog reda iz komunalnih djelatnosti -Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima, Prijedlog odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na području Grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o utvrđivanju zona u komunalnom linijskom prijevozu putnika na području Grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Zurovec uvodno je obrazložio navedene točke.

- Javni prijevoz i njegovo poboljšanje u žarištu su posljednjih godina i svi smo upoznati s problemima koje imamo na području grada. Ove odluke predstavljaju konkretan korak, kojima bismo započeli poboljšanje i učinkovitost u smislu povezivanja naselja. Osim studije i ugovora s HŽ-om, ovo je sljedeći korak koji bi trebali zadovoljiti i time pokrenuti radnje na uvođenju boljeg i kvalitetnijeg javnog prijevoza. Točka 7. pojašnjava i utvrđuje zone prijevoza, odnosno područje Grada Svete Nedelje predstavlja kao jednu zonu unutar koje će prometovati tri linije, a prijevoz će za korisnike biti besplatan - istaknuo je Zurovec.

Nakon niza postavljenih pitanja od strane vijećnice Vesne Filipović (HDZ), zamjenik gradonačelnika Davor Nađi pojasnio je kako je u tijeku izrade studije provedena anketa među građanima, a otvorena je bila i e-mail adresa gdje su zaprimani prijedlozi građana. Također je od postojećih koncesionara za javni prijevoz zatražen uvid i brojanje putnika na određenim linijama.

- Studija je dostupna, kao i svi ostali dokumenti, samo je potrebno zatražiti uvid u njih. Za sve dokumente provedeno je javno savjetovanje u trajanju od mjesec dana. Svi detalji o izvođenju javnog prijevoza bit će definirani ugovorom s pružateljem usluge, a isti ne može biti realiziran ako ga ne prihvati Gradsko vijeće - istaknuo je Nađi.

Nakon rasprave, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima jednoglasno je prihvaćen, a Prijedlog odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na području Grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o utvrđivanju zona u komunalnom linijskom prijevozu putnika na području Grada Svete Nedelje prihvaćene su većinom glasova.

Bez rasprave i jednoglasno prihvaćena je Odluka o osnivanju prava služnosti na k.č.br. 891, 964, 1115 i 1145 k.o. Kerestinec.

T.I.

 
29.10.2019.

Sportsko natjecanje osoba s invaliditetom u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Odmjerili snage s prijateljima

U Centru za odgoj i obrazovanje Lug 16. listopada održano je tradicionalno sportsko natjecanje osoba s invaliditetom. Ove godine je realizaciju sportskog susreta omogućila Zagrebačka županija, a od dodijeljenih financijskih sredstava nabavljena je sportska oprema i rekviziti prilagođeni osobama s posebnim potrebama i invaliditetom. U natjecateljskim disciplinama korisnici Centra Lug su odmjerili snage s prijateljima iz Ozlja, Velike Gorice i Dugog Sela te tako kvalitetno proveli vrijeme uz sport, glazbu i druženje.

Djelatnici Centra Lug zahvaljuju Zagrebačkoj županiji koja je omogućila održavanje ovoga događaja, kolegicama i kolegama na zalaganju i požrtvovnosti, kao i korisnicima ustanova socijalne skrbi na aktivnom sudjelovanju u sportskom programu, lijepom druženju i fair playu.

Katarina Špehar Fiškuš

 

25. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Sportsko natjecanje osoba s invaliditetom u Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002