16.12.2019.

Završna ovogodišnja akcija prikupljanja krvi

62 nove doze krvi

Završna ovogodišnja akcija prikupljanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, priređena je u petak u Sportskom centru Sveta Nedelja. Pristupilo joj je 70 darivatelja krvi, 57 muškaraca i 13 žena, među kojima i troje novih darivatelja. Rezultat akcije su 62 nove doze krvi.

Samoborski Crveni križ time je po prvi put u jednoj kalendarskoj godini probio brojku od 2000 prikupljenih doza, pa je zato posebno nagradio Dubravka Delivuka, koji je bio baš dvijetisućiti po redu. Prigodnu zahvalnicu uručila mu je ravnateljica društva Anica Francetić Kufrin. Uz njegovu, i humanost svih drugih darivatelja krvi, koji se redovito okupljaju na ovim akcijama, pridonijela je ovom rekordu.

E.K.

 
16.12.2019.

Samoborci na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj

Predstavili se u najljepšem svjetlu

Samoborci na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj

Grad Samobor se kao partner i grad prijatelj predstavio na 81. Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva, koji je održan 13. prosinca u Novskoj. Sajam je okupio brojne proizvođače, tvrtke, obrtničke radnje, obiteljska poljoprivredna gospodarstva s novljanskog i drugih područja.

Samoborsku tradiciju i proizvode predstavili su Medičarna Arko s licitarsko–medičarskim programom, Obiteljsko gospodarstvo Koletić s bermetom i vinima, te obrt Lumiko s tekstilnim proizvodima.

Turistička zajednica grada Samobora i Poduzetnički centar Samobor predstavili su turističku i gospodarsku ponudu Samobora putem promotivnih materijala, a brojni gosti imali su priliku upoznati se i sa samoborskim suvenirima, Rudarskom greblicom, Samoborskom češnofkom i Samoborskom salamom, koji su izazvali iznimno zanimanje domaćina, posjetitelja i medija.

U svečanom programu otvorenja nazočnima se obratio gradonačelnik Novske Marin Piletić, a sajam je otvorila Renata Ojurović, pomoćnica ministra za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju. Među brojnim uvaženim gostima bili su predstavnici novljanskog udruženja obrtnika, Hrvatske gospodarske komore, obrazovnih institucija i turističkih organizacija, a Grad Samobor je predstavio Krunoslav Znika, zamjenik pročelnika Ureda za gospodarstvo, razvoj i fondove EU.

Renata Razum je za novljanski radio prikazala gospodarsku sliku Samobora, tradiciju i perspektivu u tehnološkom razvoju, posebno u svjetlu sadržaja i usluga poduzetnicima putem projekta Mali Tehnopolis Samobor.

Posjetitelji sajma mogli su uživati u bogatom izložbeno-prodajnom i zabavnom programu sajma te u tri zanimljive panel rasprave vezane uz drvnu industriju, poduzetništvo u Novskoj i gaming industriju.

T.I.

 
16.12.2019.

Obnovljen još jedan most preko Gradne

Lakše od parkirališta prema Tinu

Dovršeni su radovi na obnovi mosta preko Gradne kod javnih bilježnika i autoškole.

Obnovljena je željezna podkonstrukcija, izgrađeni su novi rukohvati te je zamijenjena kompletna drvena podloga i postavljena nova.

Radove je izveo krovopokrivački obrt Tanković.

A.B.

 
16.12.2019.

Asfaltirana Ulica Krmica III u Domaslovcu

Domaslovčanima ipak malo lakše

Dovršeni su radovi na asfaltiranju Ulice Krmica III u Domaslovcu. Asfaltirano je ukupno 115 metara prometnice te su uređene bankine.

Radove je izvelo trgovačko društvo Komunalac d.o.o.

A.B.

 

Završna ovogodišnja akcija prikupljanja krvi

Samoborci na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj

Obnovljen još jedan most preko Gradne

Asfaltirana Ulica Krmica III u Domaslovcu

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002