19.03.2019.

Obrtnička komora Zagreb obilježila 24. godišnjicu rada

Priznanja samoborskim obrtnicima i Gradu Svetoj Nedelji

Obrtnička komora Zagreb obilježila 24. godišnjicu rada

Svečanom sjednicom, koja je održana 13. ožujka, Obrtnička komora Zagreb obilježila je 24. godišnjicu svojeg postojanja i rada. Ovom su prigodom dodijeljene i nagrade istaknutim obrtnicima, pojedincima i institucijama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Zlatnu plaketu s pisanim priznanjem za izuzetan doprinos razvoju institucija obrtničkog komorskog sustava te suradnju s institucijama lokalne i regionalne samouprave i dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva primio je Miljenko Trkeš, član Udruženja obrtnika Samobor. Srebrnu diplomu za neprekidno obavljanje rada u obrtu dužem od 20 godina za ostvareni doprinos u realizaciji pojedinačnih aktivnosti komore, sudjelovanje u radnim skupinama, povjerenstvima i delegacijama te za humanitarni rad kojim se uz osobni doprinos promiče i Obrtnička komora Zagreb primio je samoborski obrtnik Boris Kralj.

Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva, na prijedlog Upravnog odbora Udruženja obrtnika Samobor, dodijeljen je gradonačelniku Grada Svete Nedelje Dariju Zurovcu.

T.I.

 
19.03.2019.

Udruga "Kad bi svi..." organizira radionice podrške mladima

Leon Lučev ponovno u Samoboru

Udruga

U Centru za mlade Bunker od petka, 22. ožujka (navečer), do nedjelje, 24. ožujka (subota i nedjelja od 9 do 14 sati), Leon Lučev će održati drugu radionicu psihosocijalne podrške za mlade u Samoboru (prva je bila u lipnju 2017.).

Radionica je besplatna za sve polaznike zahvaljujući potpori Grada Samobora i Zagrebačke županije.

Još je 8 slobodnih mjesta za polaznike, a zainteresirani se mogu prijaviti putem e-maila udruge info@kad-bi-svi.hr.

Jedino ograničenje je dob od 18 do 28 godina.

T.I.

 
19.03.2019.

Ljubičasti dan za podršku oboljelima od epolepsije

Biciklom do Bregane

Ljubičasti dan za podršku oboljelima od epolepsije

"Purple Day 2019" je međunarodni dan podrške osobama oboljelima od epilepsije, koji se u Samoboru 4. put obilježava biciklijadom građana.

Volonterski centar "Kad bi svi.." iz Samobora i Osnovna škola Milana Langa iz Bregane, uz pomoć Brdsko biciklističkog kluba Šišmiš, udružili su snage da poruka Ljubičastog dana odjekne još jače. Misija Ljubičaste biciklijade javno je iskazivanje podrške oboljelim osobama koje su zbog epilepsije neopravdano stigmatizirane.

Odjenite nešto ljubičasto ili istaknite neki ljubičasti detalj, a udruga daruje informativne letke, narukvice, majice i ostale ljubičaste rekvizite.

Dođite u nedjelju, 31. ožujka, biciklom do štanda na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, odakle u 12:00 kreće ljubičasta povorka kroz Samobor i okolicu do škole u Bregani.

U Bregani ekipa biciklistima priprema besplatni ručak uz koncert popularnog samoborskog benda Tricikl, a najmlađe bicikliste čeka cirkuska radionica žonglera Tontorina.

Čak i ako ne možete doći, pozovite na biciklijadu svoje prijatelje ili bodrite ljubičastu kolonu putem, jer širenjem znanja o epilepsiji rušimo predrasude.

Partneri u projektu su Grad Samobor i Hrvatska udruga za epilepsiju.

Ruta: Šmidhenova - Gajeva - 151. samoborske brigade HV - Gradna - Samoborski Otok - Melinšće - Muhići - Zagrebačka - Matije Gupca - Tina Ujevića - Grigora Viteza - OŠ Milana Langa u Bregani.

Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Zbog sigurnosti koristite zaštitnu kacigu. Osobe mlađe od 15 godina mogu voziti isključivo uz pratnju roditelja ili zakonskog skrbnika. Molimo da djecu mlađu od 9 godina vozite na svojim biciklima u sjedalici, s primjerenom zaštitnom opremom.

Organizator ne odgovara za počinjenu eventualnu štetu sudionika prema sebi i trećim osobama.

T.I.

 
19.03.2019.

Peti noćni križni put župe Samobor

Križ će nositi Krunoslav Znika

Peti noćni križni put župe Samobor

Noćni križni put župe Samobor pod geslom "Prepusti Gospodinu putove svoje u njega se uzdaj, i on će sve voditi" (Ps 37, 5) održat će se sada već tradicionalno u noći Velikog četvrtka na Veliki petak. Procesija će obići 14 crkvi, kapela i križeva u župi Samobor.

Ovogodišnji nositelj križa bit će Krunoslav Znika iz Bratovštine sv. Helene, praktični vjernik, suprug i otac troje djece. Pomoćnik će mu biti sin Petar Znika. Nosioci kandalabra bit će Neno Gunčić, Milan Fresl, Matej Levanić Kutni, Josip Poljak, Ivan Missoni i Mateo Brzica.

Križonošu će pratiti bratimi Bratovštine sv. Jakova apostola i muževi Zajednice žive krunice.

Procesijom će ravnati Miro Poljak.

U toj noći otvorit će se drevne kapele župe Samobor, a sudionici će u tišini noći razmišljati o otajstvu križa Krista Gospodina. Pozivamo sve vjernike našeg dekanata i župe na sudjelovanje.

T.I.

 

Obrtnička komora Zagreb obilježila 24. godišnjicu rada

Udruga "Kad bi svi..." organizira radionice podrške mladima

Ljubičasti dan za podršku oboljelima od epolepsije

Peti noćni križni put župe Samobor

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002