18.01.2019.

U Svetoj Nedelji namjeravaju unaprijediti gradsku upravu

Poboljšati komunikaciju s građanima i slušati njihove primjedbe

U prostorijama gradske vijećnice održana je 17. siječnja konferencija za novinare na temu unapređenja rada Gradske uprave Grada Svete Nedelje, a organizacijske promjene i implementaciju novih informatičkih softvera potanje su prezentirali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi.

Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako Grad Sveta Nedelja nema namjeru živjeti samo na slavi zbog odluke o ukidanju prireza i poreza na potrošnju, koja je razveselila građane početkom 2019. godine, već odmah nastavlja dalje s uvođenjem niza mjera kako bi se unaprijedio rad Gradske uprave i na najbolji mogući način približila potrebama građana. Zbog toga je i sazvana ova konferencija za novinare na kojoj su predstavljena nova i jednostavna rješenja koja će građanima pojednostavniti procese poput prijave kvara javne rasvjete, prijave raznih komunalnih problema i slično.

Promjene u organizacijskoj strukturi detaljnije je obrazložila zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, istaknuvši kako je od osnutka Grada, dakle punih 12 godina, Gradska uprava imala relativno malen broj zaposlenih unutar Jedinstvenog upravnog odjela. Obzirom na stalan rast stanovnika i poduzetnički kapacitet primijećena je potreba za reorganizacijom Gradske uprave, a kako bi se ubrzao njen rad i radni procesi osnovana su tri odjela: Upravni odjel za financije, računovodstvo i javne prihode, Upravni odjel za opće poslove, lokalnu i mjesnu samoupravu, društvene djelatnosti i nabavu te Upravni odjel za gospodarstvo, EU projekte, komunalne djelatnosti, prostorno uređenje te zaštitu okoliša i imovinsko pravne poslove. Spomenutim rastom broja stanovnika, povećanjem proračuna i intenzitetom projekata uočena je potreba za zapošljavanjem na onim područjima koja će, prema Strategiji razvoja koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Svete Nedelje, u sljedećem razdoblju imati veću dinamiku i opseg poslova.

- Želimo istaknuti da su od radnih mjesta za koje smo otvorili natječaje 3 nova (savjetnik/ca za društvene djelatnosti, savjetnik/ca za provedbu EU projekata i viši referent/ica za prostorno komunalne djelatnosti), a ostali su zamjena za odsutnog djelatnika, upražnjeno mjesto i mjesto vježbenika/ce - naglasila je zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

Kontinuiranim rastom i povećanjem opsega posla ukazala se i potreba za implementacijom novih informatičkih rješenja, koja će građanima i svim zainteresiranim skupinama uvelike pridonijeti u smislu ostvarivanja određenih prava, ali i u kontekstu dostupnosti svih informacija.

Zamjenik gradonačelnika Davor Nađi predstavio je novi Geografski informacijski sustav – GIS sustav, u sklopu kojeg su dostupne sve informacije vezane uz urbanističke i prostorne planove Grada Svete Nedelje, ali i opće informacije, kao i one vezane uz komunalnu infrastrukturu. U sklopu GIS sustava koji se nalazi na službenim stranicama Grada Svete Nedelje www.grad-svetanedelja.hr, u rubrici Prostorni planovi, jednostavnim pritiskom kursora miša na samom zaglavlju – PRIJAVA PROBLEMA GRADU i odabirom, odnosno izborom lokacije unutar mape, moguće je prijaviti bilo kakav komunalni problem nadležnim službama Grada Svete Nedelje. Ukoliko se za pregled GIS sustava i/ili prijave problema koristi mobilni uređaj, može se preuzeti besplatna aplikacija Popravimo.hr putem koje se u svega nekoliko koraka može prijaviti nadležnim službama bilo kakav komunalni problem (poput prijave kvara javne rasvjete, oštećenje prometnice i slično).

- Uz ranije spomenuta rješenja kojima je unaprijeđen rad Gradske uprave, zadovoljstvo mi je napomenuti kako je u tijeku i priprema izmjene radnog vremena Gradske uprave temeljem koje će jedan dan u tjednu službe za građane raditi dulje, jer smo svjesni da većina zaposlenih građana radi u okviru istog radnog vremena - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi.

Uz promjene u radnom vremenu, gradonačelnik Dario Zurovec osvrnuo se i na promjene vezane uz održavanje Otvorenih vrata gradonačelnika svakog ponedjeljka, u vremenu od 13,00 do 16,30 sati, kada građani i zainteresirana javnost mogu doći na sastanak s gradonačelnikom i zamjenicima bez prethodne najave. Zbog velikog interesa građana koji dolaze na Otvorena vrata, pojavio se problem duljeg čekanja na sastanak. Kako bi se čekanje na sastanak i gužve spriječili u budućim razdobljima, u prizemlju Gradske uprave bit će moguće ispuniti obrazac i naznačiti točno vrijeme i datum sastanka s gradonačelnikom.

- Vjerujemo kako smo uvođenjem GIS informatičkog sustava i mogućnošću brze i jednostavne prijave komunalnih problema građanima pojednostavili pristup informacijama, ali i olakšali postupke rješavanja predmeta, a reorganizacijom unutarnje strukture Gradske uprave, uvođenjem novog kadra, budućim izmjenama radnog vremena i dostupnosti gradonačelnika i zamjenika unutar Otvorenih vrata uvelike doprinijeli razini odnosa s našim sugrađanima - istaknuo je na kraju gradonačelnik Dario Zurovec.

A.B.B.

 
18.01.2019.

OŠ Milana Langa sudjelovat će na državnom natjecanju iz ekologije

Među 32 najbolje škole

OŠ Milana Langa sudjelovat će na državnom natjecanju iz ekologije

Učenici OŠ Milana Langa iz Bregane sudjelovat će na državnom natjecanju "Ekološki kviz Lijepa naša", koji će se održati u Zagrebu od 15. do 17. ožujka.

To je još jedno lijepo priznanje školi iz Bregane, a ujedno i prilika da učenici, pod vodstvom učitelja Milana Librića, usporede svoja znanja i sposobnosti s vršnjacima iz cijele zemlje.

Na natjecanju će sudjelovati 32 osnovne i 14 srednjih škola. Inače, OŠ Milana Langa od 2013. ima status eko-škole, a na ovom je natjecanju već sudjelovala više puta i zabilježila vrijedne rezultate.

I.M.

 

U Svetoj Nedelji namjeravaju unaprijediti gradsku upravu

OŠ Milana Langa sudjelovat će na državnom natjecanju iz ekologije

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002