03.05.2019.

Samoborski čelnici upriličili prijem za vatrogasce u povodu blagdana njihovog zaštitnika sv. Florijana

Vatrogasci mogu biti uzor svima

U samoborskoj gradskoj vijećnici i ove godine, uoči blagdana sv. Florijana u petak, 3. svibnja, gradski čelnici ugostili su predstavnike vatrogasaca kako bi im čestitali njihov dan i zahvalili na svemu što čine za sve nas i naš grad.

Predsjednika Vatrogasne zajednice grada Samobora Željka Koščicu, glavnog zapovjednika Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Mladena Žitkovića, tajnika zajednice Renata Hribara, predsjednika DVD-a Bregana Vladimira Hribara i tajnika DVD-a Cerje Darka Kupresa dočekali su zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pročelnik za financije Željko Radovanić i zamjenik pročelnika za gospodarstvo, razvoj i fondove EU Krunoslav Znika, koji su im prije svega uputili i izrazili veliku zahvalnost za njihov marljiv rad i svekoliko djelovanje u sredinama u kojima žive.

Zamjenik Stanec posebno je naglasio kako smatra da bi se svi trebali ugledati na rad vatrogasaca i njihov način funkcioniranja, jer, kako je rekao, tijekom godine obišao je gotovo sva vatrogasna društva i za sve njih ima samo riječi pohvale te je uvjeren da je svaka lipa za naše vatrogasce dobro utrošena.

Stoga je u ime Gradske uprave, koja cijeni njihov rad, marljivost i preciznost, obećao nastavak ulaganja i u narednoj godini.

Krunoslav Znika i Željko Radovanić su im od srca čestitali njihov dan, sa željom da ih sveti Florijan štiti svakog dana. Pohvalili su korektnu suradnju i najavili nova financijska ulaganja.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica zahvalio je na potpori i prepoznavanju rada vatrogasaca od strane Gradske uprave Grada Samobora, jer, kako je naglasio, vatrogasci su toga itekako svjesni i na tome zahvalni, a svojim se svesrdnim radom trude to svakodnevno opravdati. Koščica se pohvalio kako je i dalje prisutan porast članstva žena, na što su vrlo ponosni. No, upozorio je na sve manji broj novih mladih članova.

Zapovjednik Žitković ukratko je pobrojao dio događanja i aktivnosti koje će vatrogasci imati ne samo tijekom svibnja, Mjeseca zaštite od požara, već i one koje će kroz obljetnice, natjecanja, osposobljavanja i usavršavanja provoditi tijekom godine. Sve je to usmjereno, naglasio je, prije svega na dva cilja: privlačenje novih članova i aktivaciju mladih te utjecanje na poboljšanje statusa vatrogasaca na državnoj razini.

Predsjednici DVD-a Bregana i DVD-a Cerje, koji ove godine slave 110 i 70 godina svojega rada, pohvalili su pak i izočnog predsjednika DVD-a Otok, koji slavi 90 godina, te Gradu zahvalili na velikoj podršci koju uživaju u svojim zajednicama.

Pozvali su i naše mlade sugrađane da se uključe u rad DVD-a u svojim lokalnim sredinama, jer upravo na njima ostaje budućnost vatrogastva, po kojoj je naš Grad odavno poznat.

M.S.

 

Samoborski čelnici upriličili prijem za vatrogasce u povodu blagdana njihovog zaštitnika sv. Florijana

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002