08.04.2019.

Forum žena GO SDP-a obilježio Svjetski dan zdravlja humanitarnom akcijom "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Anini tulipani i dalje cvjetaju

Forum žena GO SDP-a obilježio Svjetski dan zdravlja humanitarnom akcijom

Već devetu godinu zaredom, u subotu, 6. travnja, žene iz Foruma žena SDP-a Samobor, predvođene predsjednicom Foruma Zvjezdanom Sečen i predsjednicom Gradske organizacije SDP-a, zamjenicom gradonačelnika Grada Samobora Sanjom Horvat Iveković, obilježile su Svjetski dan zdravlja i održale humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", prodavajući tulipane i dijeleći informativne letke o radu Zaklade građanima te na taj način doprinijele radu Zaklade Ana Rukavina i njenim ciljevima.

Akcija se provodi u znak sjećanja na Anu Rukavinu i njezinu hrabru borbu s bolešću, u povodu obilježavanja Aninog rođendana, koji je bio 28. ožujka, kako bi podigli razinu svijesti cjelokupne javnosti o važnosti formiranja i rada Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Građani su prepoznali akciju i nastojanje da se pomogne radu i ostvarenju ciljeva Zaklade pa su joj u velikom broju, svojim dobrovoljnim prilozima, dali podršku.

Članice Foruma žena SDP-a na tome im zahvaljuju.

Z.S.

 
08.04.2019.

Zagrebačka županija podupire infrastrukturne projekte na ruralnim prostorima

2,4 milijuna kuna za društvene domove, škole i nerazvrstane ceste

Zagrebačka županija podupire infrastrukturne projekte na ruralnim prostorima

Zagrebačka županija uputila je gradovima i općinama na svom području javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje izgradnje i uređenja infrastrukture na ruralnim prostorima. Za tu namjenu Zagrebačka županija osigurala je 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a javni poziv je otvoren do 27. svibnja 2019. godine.

Sufinanciranje podrazumijeva programe/projekte izgradnje ili rekonstrukcije nerazvrstanih cesta te adaptaciju, sanaciju i opremanje društvenih domova i područnih škola. Prihvatljive aktivnosti su građenje, rekonstrukcija, adaptacija, sanacija i/ili opremanje infrastrukturnih objekata na ruralnom području. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekta s najviše do 500.000 kuna po odabranom programu/projektu.

Opći cilj programa je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života na ruralnom području. Prijavljeni program/projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije te razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.

Prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2019. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa/projekata.

Prijave na natječaj vrše se elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6009-466.

M.M.

 

Forum žena GO SDP-a obilježio Svjetski dan zdravlja humanitarnom akcijom "Omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Zagrebačka županija podupire infrastrukturne projekte na ruralnim prostorima

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002