08.03.2019.

Muškarci iz OŠ MIlana langa darivali kolegice

Neka potraju trajnice i običaji

Muškarci iz OŠ MIlana langa darivali kolegice

U OŠ Milana Langa iz Bregane nastavljena je lijepa tradicija - muški dio kolektiva kupio je svim pripadnicama ljepšeg spola cvijet u povodu Dana žena. Prošle godine podijeljene su ruže, a ovaj su put muškarci bili kreativniji i svakoj dami poklonili lijepu trajnicu, u prigodno ukrašenoj posudi.

Neka potraje – i cvijeće, i tradicija, i lijepi običaji u Bregani.

I.M.

 
08.03.2019.

Policijski djelatnici vozačice darivali ružama na Međunarodni dan žena

I dalje samo polahko i pazite kak se parkirate

Djelatnici Policijske postaje Samobor, uz svoje svakodnevne zadatke na terenu, našli su vremena da tijekom petka, 8. ožujka, svoje sugrađanke vozačice daruju ružama i prigodnim promidžbenim materijalima u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Poručili su im tako kako cijene njihovo odgovorno ponašanje u prometu, jer statistički podaci pokazuju da su žene za volanom, kojih je u Samoboru 42,98%, neusporedivo opreznije u cestovnom prometu u odnosu na mušku populaciju, a broj prometnih nesreća koje su prouzročile vozačice na našem području iznosi 17,87%.

Akciju su policijski službenici PP Samobor, u suradnji s HAK-om i Autoklubom Samobor, provodili od 10,30 do poslijepodnevnih sati u Gajevoj ulici kod raskrižja s Ulicom M. Krleže, a vozačice, pa i neke suvozačice, bile su ugodno iznenađene te im zahvalile na poklonjenim ružama.

M.K.

 
08.03.2019.

Izvještajna skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

Sprema se novo odličje - Medalja zapadne Slavonije

Pedesetak članova i brojni gosti nazočili su u srijedu, 7. ožujka, redovnoj izvještajnoj skupštini Udruge branitelja 151. samoborske brigade u dvorani srednjih škola u Samoboru.

Prije radnog dijela skupštine dr.sc. Jakša Raguž održao je predavanje o organizaciji i djelovanju JNA i pobunjenih Srba u zapadnoj Slavoniji tijekom 1991. godine pa su prisutni dobili točne podatke o tome koje su zapravo bile neprijateljske snage na tom bojištu, koje su pobijedili.

Izvješće o radu, koje je podnio predsjednik udruge Rudolf Jedvaj, financijsko izvješće, koje je podnio njegov zamjenik Franjo Horvat, te izvješća Nadzornog odbora i Suda časti za 2018. godinu prihvaćena su jednoglasno. Donesen je i novi, nešto izmijenjeni Statut udruge, kao i Pravilnik o prikupljanju i zaštiti podataka.

U svojim pozdravnim riječima svi su gosti naglasili velik broj aktivnosti Udruge branitelja 151. samoborske brigade i njihovu dobru suradnju s drugim braniteljskim udrugama i Koordinacijom udruga.

General Rudi Stipčić zahvalio je predstavnicima udruge na pomoći da se ustanovi odličje "Medalja zapadne Slavonije", za što postoji prijedlog još od 2011. godine, a sada je postupak u tijeku pa se očekuje da će svi sudionici borbi na tom ratištu, na kojem su sudjelovali i pripadnici 151. samoborske brigade, i dobiti to odličje.

Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije, pozdravila je skupštinu ispred županije i naglasila dobru suradnju, posebno u provođenju projekta edukacije mladih o Domovinskom ratu pod nazivom "Da se ne zaboravi", za što je ova udruga i nagrađena kao najbolja braniteljska udruga u Zagrebačkoj županiji te braniteljima još jednom zahvalila na svemu što su za nas učinili u Domovinskom ratu.

Dobru suradnju s ovom braniteljskom udrugom naglasio je i Hrvoje Frankić, dožupan i predsjednik Odbora za branitelje Zagrebačke županije.

Dobar rad Udruge 151. samoborske brigade pohvalio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić te dodao da će Grad Samobor i dalje pomagati rad ove udruge.

Udruzi su se s pohvalama i lijepim željama obratili i Rozarijo Rozga ispred Hrvatskog časničkog zbora Samobora i Svete Nedelje, Miljenko Momes ispred HVIDR-e Samobora i Svete Nedelje, Mirko Erdelja ispred Udruge roditelja poginulih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnik Udruge žumberačkih branitelja (kojih je sedamdesetak bilo u redovima 151. brigade), Stanko Garašić ispred Samoborske narodne garde i Damir Šoić ispred udruge Etno fletno, a svećenik Danijel Vranešić čestitao je članovima udruge na njihovom kršćanskom, humanom i karitativnom radu i odnosu prema bolesnim, potrebitim i preminulim članovima.

Na kraju je udruga podijelila priznanja pojedincima i organizacijama za dobru suradnju. Radio Sveta Nedelja i Diana Koller dobili su priznanje za doprinos u provođenju programa "Edukacija školske djece na temu Domovinski rat".

Po završetku radnog dijela skupštine, druženje je nastavljeno uz razgovor i domaću zakusku.

D.K.

 

Muškarci iz OŠ MIlana langa darivali kolegice

Policijski djelatnici vozačice darivali ružama na Međunarodni dan žena

Izvještajna skupština Udruge branitelja 151. samoborske brigade

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002