27.03.2019.

Zamjenik samoborskog gradonačelnika odgovorio na zahtjev HDZ-a za njegovom ostavkom

Željko Stanec: Nije bilo pogodovanja

Zamjenik samoborskog gradonačelnika odgovorio na zahtjev HDZ-a za njegovom ostavkom

Za komentar i odgovor na zahtjev GO HDZ-a Samobor za njegovom neopozivom ostavkom zamolili smo zamjenika gradonačelnika Željka Stanca, koji nas je u telefonskom razgovoru uputio na članak 2., stavak. 2., podstavak 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, na temelju kojeg je donesena Odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te na dijelove teksta Odluke u kojima izričito stoji da kao dužnosnik nije donosio odluke kojima bi pogodovao zaposlenju sina ili pak ostvario korist direktoru društva u kojem je njegov sin zaposlen, jer bi tada Povjerenstvo razmatralo i mogućnost počinjenja zabranjenog djelovanja dužnosnika.

O svemu će se, rekao je Stanec, detaljnije očitovati kada oporbenjaci i službeno zatraže njegovu ostavku.

M.K.

 
27.03.2019.

Poziv na besplatni mamografski pregled dojki

Bolje spriječiti nego liječiti

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor poziva sve žene u dobi od 40 do 49 godina na besplatni mamografski pregled dojki u ponedjeljak, 8. travnja, između 14 i 16 sati u Poduzetničkom centru u Bregani. Rezervacije termina na telefon 33 61 681 su obavezne.

Istovremeno će na istom mjestu CK organizirati svoje zdravstveno savjetovalište, u sklopu kojega će svi građani moći izmjeriti tlak, provjeriti razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase te se savjetovati s liječnikom.

T.I.

 
27.03.2019.

Županija podupire poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo

6 milijuna kuna za potpore male vrijednosti

Županija podupire poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo

Zagrebačka županija raspisala je javni poziv vrijedan 6 milijuna kuna za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu. Najviši ukupni godišnji iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama iznosi 150.000 kuna. Javni poziv je otvoren do 27. svibnja 2019. godine.

Potpore će se dodjeljivati za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju te modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području, ulaganja u sektor šumarstva itd.

Korisnici županijskih potpora mogu biti poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije koji su, ovisno o potpori na koju se prijavljuju, upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji, Upisnik šumoposjednika ili u upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu te proizvođačke grupe ili organizacije registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda sa sjedištem na području Zagrebačke županije.

Prijave na natječaj moguće su na dva načina:

1. elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili osobno na istu adresu u Pisarnicu na 6. katu.

2. putem pošte, na način da popunjeni zahtjev s pripadajućom dokumentacijom pošalju na gore navedenu adresu, najkasnije do 27. svibnja 2019. godine.

Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

M.M.

 

Zamjenik samoborskog gradonačelnika odgovorio na zahtjev HDZ-a za njegovom ostavkom

Poziv na besplatni mamografski pregled dojki

Županija podupire poljoprivredu, ruralni razvoj i šumarstvo

Arhiva 2019

2020

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002