14.07.2009.

Natjecanje vatrogasnih jedinica – 8. Kup Bobovica

Vještine odmjerile 34 ekipe

Natjecanje vatrogasnih jedinica – 8. Kup Bobovica

DVD Bobovica organiziralo je u nedjelju, 5. srpnja, po 47. put vatrogasno natjecanje s vrtnom vatrogasnom zabavom. Po osmi put vatrogasno natjecanje se odvijalo prema Pravilniku o natjecanju vatrogasnih jedinica Republike Hrvatske, a otuda i naziv 8. Kup Bobovica.

U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je ukupno 34 ekipa iz 24 vatrogasnih društava s područja vatrogasnih zajednica gradova Samobora, Zaprešića, Dubravice, Zagreba, Jastrebarskog i Karlovca. Natjecanje se odvijalo u četiri kategorije i to: djevojčice od 6 do 12 godina, dječaci od 6 do 12 godina, ženske desetine i muške desetine.

U kategoriji djevojčica natjecale su se četiri ekipe: DVD Cerje, DVD Zdenci, koji su osvojili 3. mjesto, 2. mjesto zauzele su djevojčice DVD-a Lijevo Sredičko, a 1. mjesto su osvojile djevojčice DVD-a Otok.

U kategoriji dječaka od 6 do 12 godina natjecalo se 15 ekipa DVD-a: Brdovec, Radakovo, Prosinec, Kerestinec, Ivanec 1 i 2, Molvice, Dragonožec, Zdenci, Odranski Obrež, Desno Sredičko, Lijevo Sredičko, Rakitje, koje je osvojilo 3. mjesto, Odranski Obrež, koji je osvojio 2. mjesto, i Cerje, s ovojenim 1. mjestom.

U kategoriji žena nastupile su tri ekipe: DVD Marija Magdalena, s osvojenim 3. mjestom, DVD Strmec, 2. mjesto, i ekipa DVD-a Zaprešić s osvojenim 1. mjestom.

U muškoj kategoriji nastupilo je 12 ekipa: DVD Ivanec, DVD Klokočevec, DVD Rakitje, DVD Strmec, DVD Marija Magdalena, DVD Sv. Nedelja, DVD Otok 1, DVD Bobovec, DVD Dubravica, ekipa DVD-a Otok 2, koja je osvojila 3. mjesto, DVD Bijela Gorica, koje je osvojilo 2. mjesto, i DVD Bregana, s osvojenim 1. mjestom.

U svim kategorijama tri najbolje plasirane ekipe osvojile su pehare, prve ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji osvojile su prijelazne pehare koje u trajno vlasništvo mogu dobiti tek nakon tri uzastopne pobjede na Kupu Bobovica, dok su ostale ekipe bile nagrađene priznanjima za sudjelovanje na 8. Kupu Bobovice. Cijelo natjecanje nadgledala su petorica sudaca Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske kako bi se sve odvijalo prema pravilniku. Sponzor 8. Kupa Bobovice bilo je poduzeće za trgovinu, prijevoz i graditeljstvo Željka Horvata iz Bobovice.

Za vrijeme i nakon samog natjecanja odvijala se vrtna zabava, za koju su domaćini vatrogasci DVD-a Bobovice organizirali bogatu ponudu jela s roštilja, kao i hladnih napitaka, a za akustični ugođaj pobrinuo se muzički sastav Zona. Posebno je bila interesantna tombola s tristo nagrada, koje su vatrogasci prikupili uz pomoć svojih sponzora: Re-ni trgovina, Igo-mat mesnice i prerada mesa, Bif trgovina, Pe-na autokozmetika, Purić Bocsh servis, Birin d.o.o., MM frizerski salon, Poljoprivredno gospodarstvo Čiček Bobovica, Trgovina i ugostiteljstvo Napoli, Elektromaterijal Noršić, Sony centar Sancta Domenica, Autoprijevoznik Majk Vuković, Poduzeće za pripremne radove u graditeljstvu Davor Heraković, Obrt za graditeljstvo Jogi Josip Križetić, Autolimarija Bašić, Perković - proizvodnja voćnih rakija, kao i mnogi drugi prijatelji DVD-a Bobovica. Svaki kupljeni listić bio je dobitan te je ušao u bubanj za izvlačenje glavne nagrade - digitalni fotoaparat, dar Sony centra Sancta Domenica iz Sv. Nedelje.

DVD Bobovica zahvaljuje svim natjecateljima i posjetiteljima na ugodnom druženju i zabavi te ih sve poziva i sljedeće godine na druženje, jer se ovakva tradicija ne smije prekinuti, a broj od 34 ekipe na natjecanju dovoljno govori o kvaliteti kupa i radu DVD-a Bobovica. Vatrogasci zahvaljuju svim sponzorima, kao i mještanima Bobovice te medijskim pokroviteljima Radio Samoboru i Glasniku Samobora i Svete Nedelje na pomoći u organizaciji natjecanja i zabave, jer se na ovaj način prikupljaju sredstva za nastavak humanitarnog rada vatrogasaca Bobovice.

Zdenko Jednar

 
14.07.2009.

Na sjednici kolegija gradonačelnik odobrio pravilnik o uporabi službenih automobila i mobilnih telefona

Beljak protiv masovne višestambene izgradnje

Na sjednici kolegija gradonačelnik odobrio pravilnik o uporabi službenih automobila i mobilnih telefona

Na 7. sjednici kolegija gradonačelnika Grada Samobora usvojen je novi Pravilnik o korištenju službenih automobila, mobitela, poslovnih kreditnih kartica i sredstava reprezentacije. Pravilnik je bio potreban, jer se Grad Samobor sada nalazi u kategoriji velikih gradova s više od 35000 stanovnika, a u njemu su gradski službenici podijeljeni u dvije kategorije. U prvoj su gradonačelnik, zamjenici gradonačelnika, predsjednik Gradskog vijeća i zamjenici predsjednika Gradskog vijeća, dok su u drugoj pročelnici, tajnik Grada, voditelj Ureda gradonačelnika te ostali koji dobiju posebno odobrenje gradonačelnika. Pravilnik, primjerice, regulira da gradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća i njihovi zamjenici imaju pravo koristiti se mobilnim telefonom za službene svrhe do 1.000 kuna, a službenici iz druge kategorije do 500 kuna mjesečno. Ukoliko prekorače te troškove, razliku plaćaju sami. Time se želi spriječiti zloupotreba prava gradskih službenika i dužnosnika, a svako iskakanje iz pravila morat će pričekati odobrenje gradonačelnika.

Što se preostalih točaka sedme sjednice kolegija tiče, one bi se također mogle svrstati u onu kategoriju tehničkih. No, prilikom odobravanja lokacijskih dozvola za 4 višestambena objekata investitora Dalibora Vranjića, odnosno 5 višestambenih objekata investitora Centar Proma, gradonačelnik Krešo Beljak iskazao je nezadovoljstvo što to mora učiniti, jer su investitori zadovoljili zakonsku normu i uvjete koje je postavila prethodna gradska uprava, rekavši da su mu ruke zbog toga vezane. U budućnosti će biti još takvih slučajeva, ali zaustavljanje već započetih projekata imalo bi i pravne posljedice za Grad.

U nastavku kolegija otvorenog za javnost, gradonačelnik je odobrio nastavak izgradnje sekundarne vodoopskrbne mreže u naselju Otok, točnije u Ulici Osišće, asfaltiranje nogostupa u Podvrhu od autobusne postaje do postojećeg nogostupa te puta u Novoj Gorici, kao i asfaltiranje nogostupa u Petrovoj ulici u Hrastini, asfaltiranje puta Kuhtići – Rude u MO Braslovje, potom nabavu cakumpaka za sanaciju Sljemenske ulice u Kladju i izgradnju javne rasvjete u Draganja Selu, dok je odbijen zahtjev MO Farkaševec za rekonstrukciju ceste uz školu, jer će ista biti sanirana iz programa tekućeg održavanja.

Grad je odobrio i iznos od 7.600 kuna za podmirenje troškova ljetovanja djece u organizaciji samoborskog Crvenog križa. Radi se o sedmodnevnom ljetovanju u centru Crvenog križa u Selcu za osmero učenika samoborskih osnovnih škola iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Odobreno je i 5.000 kuna za nabavu narodnih nošnji i instrumenata za novoosnovani KUD Rakov Potok.

Na ovom kolegiju odobren je i program proslave Dana Grada koji će trajati od 20. do 26. srpnja. Prvih pet dana rezervirano je za izložbe, predstavljanje mobilnog vodiča i potpisivanje povelje o prijateljstvu s talijanskim gradom Parabiagom te francuskim Chassieuom, a vikend će biti ispunjen Aninovskim sajmom i koncertima. Planirana je, naravno, i svečana sjednica Gradskog vijeća, a nedjelja će tradicionalno obilovati proštenjarskim ugođajem, dok će vrhunac proslave biti koncert kvarteta Gubec na Vugrinščaku.

Inače, kolegij gradonačelnika će zadržati ubuduće svoj radni karakter, a otvoreni dio za novinare uskoro bi trebao poprimiti drugi oblik sazivanjem redovnih pressica. Ali, o tom potom.

Mato Šipuš

 
14.07.2009.

I u Samoboru održani unutarstranački izbori za predsjedničkog kandidata

Samoborci za dr. Josipovića

I u Samoboru održani unutarstranački izbori za predsjedničkog kandidata

Samoborska organizacija SDP-a također je provela unutarstranačke izbore SDP-a za predsjedničkog kandidata. Tako su tijekom nedjelje, 12. srpnja, samoborski članovi SDP-a mogli tijekom cijelog dana pristupiti glasovanju i izabrati prema vlastitom nahođenju jednog od dvojice kandidata za predsjedničkog kandidata.

Ovakav način izbora odvijao se po prvi puta, a većina članova izražavala je zadovoljstvo ovakvim načinom izbora po metodi Jedan član – jedan glas. Ovakva metoda izbora koristit će se ubuduće na svim konvencijama SDP-a, a sljedeća takva bit će ona kad će sve lokalne organizacije birati svoje novo vodstvo, što je obveza koja izvire iz stranačkog Statuta SDP-a nakon lokalnih izbora.

Izborima se odazvalo 74% članstva samoborskog SDP-a Samobora, a većinom glasova izabran je dr. Ivo Josipović.

S.H.

 
14.07.2009.

Ljetna ponuda na bazenima hidropatskog kupališta na ŠRC Vugrinščak

Brćkanje uz sladoled na 24°C

Ljetna ponuda na bazenima hidropatskog kupališta na ŠRC Vugrinščak

Dolaskom pravog ljetnog vremena bazeni hidropatskog kupališta na ŠRC Vugriščak obavještavaju Vas da je radno vrijeme za građanstvo radnim danom od 15 do 19:30, a vikendom i praznikom od 10 do 19,30 sati.

Radnim danom ujutro provodi se program Odmorko namijenjen učenicima svih samoborskih osnovnih škola, a traje od 10 do 14 sati. Učenici prilikom upisa plaćaju 20 kuna, za što dobivaju iskaznicu sa slikom, a ista im vrijedi za čitavo ljeto. Program financira i organizira Grad Samobor.

Fast food kuhinja radi svakog dana od 12 sati, a u ponudi su hot dog, topli sendvič i pomfrit, uz sokove i sladoled.

Temperatura vode u bazenima je 24 stupnja C.

Dodatne informacije: 3336-330.

 

Natjecanje vatrogasnih jedinica – 8. Kup Bobovica

Na sjednici kolegija gradonačelnik odobrio pravilnik o uporabi službenih automobila i mobilnih telefona

I u Samoboru održani unutarstranački izbori za predsjedničkog kandidata

Ljetna ponuda na bazenima hidropatskog kupališta na ŠRC Vugrinščak

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002