17.05.2009.

Na sjednici Poglavarstva najviše vremena posvećeno je izvješćima gradskih ustanova

Milonjić "na uvjetnoj"

Na sjednici Poglavarstva najviše vremena posvećeno je izvješćima gradskih ustanova

Posljednja sjednica Poglavarstva prije lokalnih izbora bila je u znaku izvješća gradskih ustanova. Tako su se na dnevnom redu našla izvješća Energo metana, Gradske knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta, Samoborskog muzeja, Samoborskog športskog saveza, Ustanove za upravljanje sportskim objektima Sportski objekti Samobor i Zajednice tehničke kulture. Većina izvješća je prihvaćena bez veće rasprave, a djelatnici knjižnice su i pohvaljeni zbog početka izdavanja knjižničnih novina.

Rasprava se vodila kod izvješća o poslovanju Energo metana, kada je direktor Antun Oklopčić pojasnio situaciju oko unosa tražbine drugog partnera Montera – Strojarskih montaža u iznosu 3.165.400 kuna, što će biti učinjeno tijekom 2009. godine. Izvješće o radu Samoborskog muzeja prihvaćeno je uvjetno, zbog situacije oko uplate 200.000 kuna Ministarstva kulture krajem 2008. godine, koje ravnatelj Milonjić nije uplatio u gradsku riznicu, zbog čega mu Upravno vijeće muzeja nije produžilo mandat, već ga imenovalo vršiteljem dužnosti do novog natječaja za izbor ravnatelja te ustanove. Gradonačelnik Filipec izrazio je i nezadovoljstvo što ravnatelj Milonjić nije po njegovu nalogu svaki mjesec podnosio izvješće o radu i plan rada, smatrajući da građu treba češće mijenjati i izlagati.

U nastavku sjednice odobreni su radovi na uređenju svoda crkve svete Anastazije, prihvaćen je program Ljetnog odmorka na bazenu na Vugrinščaku od 9. lipnja do 1. rujna od 10 do 14 sati, podržan je i projekt stvaranja Samoborke češnjovke kao robne marke, za što su odobrena inicijalna sredstva u visini 20.000 kuna. Prihvaćena je inicijativa MO Slani Dol o preuzimanju na upravljanje i održavanje lokalnog vodovoda od strane Zagrebačkog holdinga, tj. podružnice Vodoopskrbe i odvodnje.

Na kraju sjednice prihvaćen je prijedlog o održavanju Seljačke tržnice, a svečano otvorenje je 12. svibnja. Štandovi će biti postavljeni na Trgu Kralja Tomislava uz Kleščićevu ulicu, a jedan u samoj Kleščićevoj, a na njima će građani po prigodnim cijenama moći kupiti jagode od domaćih, samoborskih proizvođača.

M.Š.

 
17.05.2009.

Osnovana Udruga za poticanje izgradnje Domova umirovljenika KODEKS

A sad - konkretno!

Osnovana Udruga za poticanje izgradnje Domova umirovljenika KODEKS

Kao što je i najavljeno prije mjesec dana, Samobor je dobio Udrugu za poticanje izgradnje Domova umirovljenika. Pod skraćenim imenom KODEKS, udruga je službeno osnovana u ponedjeljak, 11. svibnja, u prostorijama gradske vijećnice. Za predsjednika udruge koja bi trebala uporno podsjećati odgovorne na potrebe adekvatnog smještaja za osobe treće životne dobi i realizaciju obećanja o domu umirovljenika izabran je Stjepan Mišo Vlahović.

- Skupštinu udruge odmah smo zakazali za 1. srpnja, a do tada ćemo tražiti od osobe koja pobijedi na izborima za gradonačelnika da se konkretno izjasni o lokaciji, rokovima i sredstvima za izgradnju doma umirovljenika pa ćemo sukladno tome postupati dalje – najavio nam je Mišo Vlahović i istaknuo da će KODEKS inzistirati na izgradnji više domova umirovljenika, obzirom da samo jedan dom (od onih najavljenih u predizbornim kampanjama) ne može ni približno zadovoljiti potrebne smještajne kapacitete.

Udruga se neće baviti građenjem, nego ima isključivo jedan cilj – građanskom inicijativom izvršiti pritisak na političke strukture u Gradu, ponovljeno je i prilikom osnivanja udruge, a izražena je nada da će ova inicijativa, za razliku od brojnih unazad 20-ak godina koje su imale "načelnu" podršku vlasti koja se nikako nije konkretizirala, ipak na kraju uroditi plodom.

K.S.

 

Na sjednici Poglavarstva najviše vremena posvećeno je izvješćima gradskih ustanova

Osnovana Udruga za poticanje izgradnje Domova umirovljenika KODEKS

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002