16.02.2009.

Održana skupština HSS-ovog ogranka Vrbovec - Medsave - Savršćak

Povratak HSS-a na "žabarskom" području

Održana skupština HSS-ovog ogranka Vrbovec - Medsave - Savršćak

U subotu, 12. veljače, održana je redovna programska skupština ogranka Vrbovec - Medsave - Savršćak i to po prvi put u Društvenom domu Savršćak. Pred tridesetak prisutnih članova, ali i gostiju iz Savršćaka i Celina, izvješće o radu dao je predsjednik ogranka Zdenko Cesnik.

- Ogranak broji gotovo 60 članova te je poslije Otoka najbrojniji u samoborskoj organizaciji i za očekivati je da će na predstojećim lokalnim izborima potvrditi svoju kvalitetu i dobrim izbornim rezultatom. HSS je u ovom mjesnom odboru bio na vlasti od 2003. do 2005. godine, a tada je spletom nesretnih okolnosti vlast preuzeo DC, dok HSS uopće nije izašao na izbore sa svojom kandidacijskom listom. Bio je to propust tadašnjeg vodstva, ali i rezultat djelovanja nekih drugih stranaka koje su željele uništiti HSS na samo na našem "žabarskom" području, već i u Samoboru općenito - istakao je Cesnik.

Predsjednik samoborskog HSS-a Krešo Beljak u svom je govoru naglasio da će kao čovjek čiji su korijeni u Savršćaku posebnu brigu i pažnju posvetiti rješavanju osnovnih egzistencijalnih problema stanovnika ovih mjesta, a izgradnja mosta prema Zaprešiću i sanacija odlagališta smeća Trebež važan su dio izbornog programa HSS-a Grada Samobora.

U nastavku skupštine izabrani su kandidati za listu HSS-a za Vijeće mjesnog odbora Vrbovec, kojoj će nositelj biti Zdenko Cesnik, a s gostima iz Celina dogovoreno je skoro osnivanje ogranka HSS-a Celine.

Suzana Cesnik

 
16.02.2009.

Sastanak samoborskog i zagrebačkog gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca i Milana Bandića

Poboljšanje prigradskog prijevoza je zajednički interes

Sastanak samoborskog i zagrebačkog gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca i Milana Bandića

Na inicijativu gradonačelnika Grada Samobora Antuna Dubravka Filipca, danas je u Poglavarstvu Grada Zagreba održan sastanak na kojem se razgovaralo o suradnji dvaju gradova, s posebnim naglaskom na potrebi poboljšavanja prigradskog prijevoza što je ocijenjeno kao zajednički interes. Samoborskog gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca sa suradnicima primio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima.

Prigodom razgovora rečeno je da iz Samobora u Zagreb, i obratno, svakodnevno prometuje oko 7000 automobila pa bi oživljavanje poznatog Samoborčeka, kao kvalitetne prigradske željeznice, uvelike olakšalo komunikaciju žitelja oba grada. Gradonačelnik Filipec izvijestio je domaćine da je Grad Samobor upravo dovršio tender za izgradnju autobusno - željezničkog kolodvora u gradskom središtu.

Osim gradonačelnika Zagreba i Samobora, na sastanku u Poglavarstvu Grada Zagreba bila je u ime Grada Samobora voditeljica Ureda samoborskog gradonačelnika Daniela Kalafatić, a u ime Grada Zagreba zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, pročelnik Ureda za graditeljstvo i promet Davor Jelavić i član Uprave Holdinga, predsjednik Uprave ZET-a Ivan Tolić.

M.Š.

 
16.02.2009.

Predstavnici prisavskih mjesnih odbora u potrazi za rješenjem posljedica eksploatacije šljunka na njihovom području

Inspektori spremni, kreće akcija

Predstavnici prisavskih mjesnih odbora u potrazi za rješenjem posljedica eksploatacije šljunka na njihovom području

Da se oko prisavskih samoborskih naselja već godinama eksploatira šljunak zna se godinama. Da je riječ o eksploataciji upitne legalnosti također je poznato, baš kao i činjenica da kamioni u tamošnje "šodergrabe" dovoze sadržaj za koji nitko ne zna otkud je stigao niti o čemu se radi. Poznato je i da stanovnici Savrščaka, Vrbovca, Otoka, Celina i drugih sa strahom izlaze na tamošnje ceste koje ne samo da su uništene pod kotačima teških kamiona, nego su kamioni stalna prijetnja sigurnosti prometa. Sve je poznato, ali se stanje ne mijenja.

U potrazi za rješenjem tih problema Jurica Lastovčić (MO Vrbovec) je uz podršku kolega iz okolnih mjesnih odbora (Savrščak, Otok, Celine, Gradna...), ali i gradskog čelništva, inicirao u utorak, 17. veljače, sastanak s predstavnicima nadležnih inspekcija, županijskih službi, Komunalca, komunalnih redara i samoborske policije.

- Nitko od nas nije protiv nečega što bi bilo legalno, niti smo protiv progresa. Ali, usprkos svim našim upozorenjima i zamolbama ponavljaju se isti problemi, pogotovo što se prometa tiče. Zato molimo sve oni koji su za to nadležni da odgovore na pitanje sigurnosti i kontrole prometa, kao i kontrole onoga što se dovozi i odvozi na i sa šljunčara – poručio je Lastovčić, dok je zamjenik gradonačelnika Tomislav Masten upozorio kako je Gradu trenutno prioritet spriječiti daljnje zagađenje tog prostora, jer se radi o području u neposrednoj blizini vodocrpilišta, ali i da svi napori Grada da se uhvati u koštac s problematičnim "eksploatatorima" i njihovim kamionima do sada nisu urodili plodom.

Načelnik odjela inspekcijskog nadzora zaštite okoliša Ante Belamarić i državni vodopravni inspektor Željko Makvić pojasnili su pak da postoje mehanizmi kojima se može spriječiti dio problema.

- Prema postojećim zakonima zabranjeno je odlaganje bilo kakvog otpada iz mjesta iskopa i ako vidite kamion sa šutom da prolazi kroz grad zaustavite ga i provjerite ima li potrebne dozvole za prijevoz onoga što vozi. Ako nema, odmah ga prijavite nama. Dovoljan nam je i identitet vozača pa da možemo odgovarajuće postupiti – rekao je Belamarić.

Željko Makvić poručio je pak da postoji stožer kojem je zadatak zaprimati prijave u bilo koje vrijeme u skladu s planom aktivnosti uspostavljenim 2007. godine, po sistemu "brzo zamijetiti, brzo reagirati i sankcionirati" te na mogućnost neposrednog nadzora.

- Nemojte od državne razine očekivati da budemo sustav neposrednog nadzora. To je na vama. Samo nam morate javiti viđeni prekršaj s pripadajućim podacima i vodočuvar na temelju toga ima pravo podnijeti prijavu sudu – pojasnio je Makvić i naglasio da je na zaprešićkoj strani Save podneseno 70-ak prijava po tom sistemu.

Također, inspektori su pojasnili i kako svako eksploatacijsko polje mora biti u skladu s rudarskim projektom na temelju kojeg su i dodijeljene koncesije. Međutim, kako je rečeno, za utvrđivanje usklađenosti eksploatacije i rudarskog projekta zadužena je rudarska inspekcija, a kako nitko od njih nije došao na sastanak, pitanje nelegalnog kopanja na području Samobora i kontrole eksploatacije ostalo je neodgovoreno. No, s druge strane, pokrenuta je potraga za odgovorom na pitanje jesu li uopće i lokacijske dozvole za eksploatacijska polja pravovaljane, obzirom da u postupku odobrenja lokacijska nije poslana svima koji su o njoj trebali biti obaviješteni pa im je tako oduzeto pravo na žalbu. Jedan od zaključaka sastanka je stoga i taj da će nadležni ured Zagrebačke županije ispitati što je s lokacijskom dozvolom na temelju koje je kasnije izdana koncesija za šljunčarenje.

Na kraju je odlučeno da će se od srijede, 25. veljače, krenuti u zajedničku akciju pa će na teren samoborska policija i komunalni redari, a Komunalac će ponovno postaviti znakove posebne regulacije prometa (koji su, uzgred budi rečeno, u prijašnjim postavljanjima preživjeli jedva 24 sata – ili su bačeni u obližnje jarke ili su pokradeni). Zaustavljenim kamionima će se provjeravati što voze i imaju li dozvole, a sve nepravilnosti proslijedit će se nadležnim inspekcijama na daljnje postupanje.

Nažalost, pitanje sanacije prometnica na području pogođenih mjesnih odbora ostavljeno je za neku drugu priliku, uz čvrsto obećanje zamjenika gradonačelnika Tomsilava Mastena da će Komunalac hitno sanirati dio prometnica koji je pod njihovom ingerencijom. Sanacija ŽUC-ovog dijela prometnica, s druge strane, morat će pričekati još koji sastanak.

Kruno Solenički

 
16.02.2009.

Na 175. sjednici samoborskog Gradskog poglavarstva opet je bilo riječi o SEZNI

Otpisana nenaplativa potraživanja

Na 175. sjednici samoborskog Gradskog poglavarstva opet je bilo riječi o SEZNI

Na ovotjednoj sjednici Gradskog poglavarstva Grada Samobora ponovno se na stolu našao stari problem. Riječ je o poslovanju trgovačkog društva Sezna, nekadašnjem koncesionaru Radio Samobora i izdavaču Samoborskih novina. U tom trgovačkom društvu Grad i dalje ima 14-postotni udio, a članove Poglavarstva tajnik Grada Dragutin Kušić izvijestio je kako je u 2007. Sezna zabilježila gubitak u iznosu 104.331 kunu, uz rasprodaju radijske opreme, a u 2008. poslovanje se nije ni odvijalo, niti je bilo radnika u radnom odnosu nakon što je prestao radni odnos i direktorici Anici Bedeničić. Grad ponovno predlaže pokretanje stečajnog postupka nad trgovačkim društvom ili njegovu likvidaciju, budući da su se stekli svi uvjeti iz stečajnog zakona zbog nesposobnosti za plaćanje i prezaduženosti. To je podržao i gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, izrazivši nadu da će se cijela ta priča napokon završiti.

Pročelnik Roland Gajšak potom je mogao izvijestiti o jednoj novosti, a to je sudjelovanje u velikom međunarodnom projektu Intense "Od Estonije do Hrvatske: mjere inteligentne uštede energije za gradska kućanstva zemalja središnje i istočne Europe". Projekt je namijenjen gradovima u Estoniji, Latviji, Litvi, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj, a u projektu će sudjelovati i gradovi iz Njemačke koji će služiti kao ogledni primjeri. Iz Hrvatske je, uz Samobor, uključena i Koprivnica, a u projektu još sudjeluje 26 gradova. Projekt zastupa tezu da gradovi posjeduju alate za povećanje energetske učinkovitosti, ali da ih ne koriste u dovoljnoj mjeri.

- Prije svega to se odnosi na područje prostornih planova, ali i drugih propisa u kojima se investitore može poticati i natjerati da se koriste mjerama energetske učinkovitosti - istaknuo je Gajšak i dodao da će se sve odvijati u osam koraka u kojima će se regulirati propisi, utvrditi tehničke mogućnosti i educirati osoblje. Ukupno će Samobor dobiti 50.712 eura, a projekt će se u Samoboru provoditi do 30. rujna 2011. godine.

U nastavku sjednice izvršen je otpis imovine kojoj je istekao vijek trajanja ili je pokvarena (u ukupnom iznosu 33.400 kuna) te su otpisana potraživanja Grada za zakup poslovnog prostora, zakup javnih površina, poreza na javne površine i spomeničke rente, jer su potraživanja nenaplativa ili zastarjela. Ukupnih iznos tih potraživanja bio je 20.739 kuna.

Nakon što su u Samoborskom muzeju 2007. započeli, a krajem 2008. završili radovi na izvedbi unutrašnje ventilirane drenaže te kompletna obnova podova u prizemlju Muzeja, u nastavku je potrebno izvesti i soboslikarske radove. Prema zahtjevu Konzervatorskog zavoda Ministarstva kulture prvo je potrebno provesti istražne konzervatorsko–restauratorske radove kako bi se utvrdilo postojanje eventualnih oslika na svodovima. Vrijednost tih radova je 7.500 kuna.

Na kraju sjednice pročelnik Odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Radovanić izvijestio je da će se ovogodišnja Salamijada i Proljetni sajam ponovno održati u istom vikendu i to od 3. do 5. travnja.

Mato Šipuš

 
16.02.2009.

Svetonedeljsko Gradsko vijeće smanjilo komunalni doprinos i najavilo izmjene Prostornog plana

Nižom cijenom protiv konkurencije

Svetonedeljsko Gradsko vijeće smanjilo komunalni doprinos i najavilo izmjene Prostornog plana

Gradsko vijeće Svete Nedelje 16. veljače je brzopotezno odradilo jednu od svojih posljednjih sjednica u ovome mandatu i prihvatilo prijedlog gradonačelnika i Poglavarstva o smanjenju cijene komunalnog doprinosa, odnosno građevinske dozvole za 30-ak posto do kraja srpnja ove godine.

Obrazloženje da će se s nižom cijenom od 56 kuna po prostornome metru, koja je opet viša u odnosu na vrijeme prije posljednjeg poskupljenja s 50 na 80 kuna, zadržati postojeće i privući nove investitore, bilo je prihvatljivo svima.

- Konkurencija u okruženju je, naime, velika, a ostvare li se do polovice godine uplate komunalnog doprinosa važne u proračunu radi osiguranja daljnjeg komunalnog razvoja grada, ova će odluka najvjerojatnije vrijediti i dalje - rekao je gradonačelnik Drago Prahin.

- Ne bude li uplata, neće se ništa izgubiti i sve se može vratiti na staro, odnosno na višu cijenu - naglasio je predsjednik Vijeća Krunoslav Markovinović. Samo su dvojica vijećnika SDP-a, Jedvaj i Bošnjak, smatrala da važenje ove odluke ne bi trebalo vremenski ograničavati, ali nisu bili dovoljno uvjerljivi u svom argumentiranju.

- To bi, zapravo, značilo pružanje mogućnosti potencijalnim investitorima za prolongiranje odluke o gradnji do kraja godine, recimo, čime bi se izgubilo na atraktivnosti odluke, produljila neizvjesnost, a gradski proračun zasigurno izgubio. U krajnjoj liniji, na ovaj je način pružena mogućnost novom sazivu Vijeća, nakon svibanjskih lokalnih izbora, da ovu odluku promijeni ili donese novu. Sveta Nedelja je ujedno prvi grad u Hrvatskoj koji se odlučio za ovakav potez, kao i svojedobno, kao mlada općina, na hrabar koncesijski pristup rješavanju dijela svojih komunalnih pitanja - podsjetio je Markovinović.

Gradski su vijećnici prihvatili i takozvane "točkaste" izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Svete Nedelje ne bi li, u prvom redu, omogućili dvama investitorima da dovrše svoje investicije, što gotovo iz bizarnih razloga nisu mogli, te Gradu uplate komunalni doprinos. Riječ je o izmještanju dijela potoka na granici Brezja i Kerestinca, uz suglasnost Hrvatskih voda, da bi Hrvatski novčarski zavod mogao ograditi svoju parcelu, te pretvaranju malog dijela postojeće parcele tvrtke Iprom u građevinsku zonu, ne bi li i oni zaokružili svoju investiciju.

- Izradu novog Prostornog plana predviđamo za kraj godine i u njemu će biti moguće proširiti neke građevinske zone - naveo je Krunoslav Markovinović, napomenuvši da je u međuvremenu na adresu Grada stiglo oko 700 raznih zahtjeva za promjenama, kojima se, nažalost, neće moći udovoljiti ni s ovim novim širenjem građevinskog područja, jer je riječ uglavnom nerijetko i o nerealnim željama građana, poput stvaranja građevinske parcele usred poljoprivrednog zemljišta.

Izglasani su i nazivi triju novih ulica - Slave Raškaj u Maloj Gorici, Petog odvojka Dekanića u Kerestincu i Zdenčice u Orešju.

www.radiosvn.com

Aktualni sat

Iz relativno kratkog Aktualnog sata izdvajamo traženje Verice Deak (HDZ) da joj se pismeno odgovori što je s uređenjem centra Male Gorice. Stjepanu Bošnjaku (SDP) odgovoreno je da je Grad od Hrvatskih cesta unajmio parcelu na silasku s autoceste gdje privremeno navaža zemlju. Zvonko Crvenka (HNS) upozorio je na primjedbe građana da se u kerestinečko jezero ulijevaju i fekalne, a ne samo oborinske vode, na što su gradonačelnik Prahin i stručni suradnik Abramović rekli da to može biti samo kakav ilegalni priključak koji treba prijaviti, jer tamo nema izgrađenog sustava fekalne odvodnje. Vijećniku Žarku Mihini (HDZ) odgovoreno je da je novi rok za završetak ambulante u Rakitju 20. ožujka, jer zbog neisporučenog materijala kasne keramičarski radovi, a u novi bi zdravstveni centar, kad bude završen, prvi trebali useliti Zavod za javno zdravstvo s laboratorijem i ljekarna, a potom, prema interesu, i ordinacije opće-obiteljske medicine. Na Mihinino pitanje o izgradnji nove škole u Rakitju, gradonačelnik je ponovio da se čeka isporuka izvedbenih projekata s troškovnicima te da je sada glavna gradska briga premještaj postojećih razrednih odjeljenja s obzirom na to da će se nova zgrada graditi na mjestu stare. Dio će djece biti privremeno premješten u Kerestinec, gdje je zgrada pred sanacijom, koja će pak početi čim Županija osigura novac iz svoga proračuna, budući da je izvoditelj radova već odabran. Drugi dio djece svoje će privremeno utočište pronaći u novouređenim prostorijama župe Blaženog Alojzija Stepinca.

 
16.02.2009.

Grad Sveta Nedelja smanjuje naknadu za komunalni doprinos

Drago Prahin kandidat za gradonačelnika

Grad Sveta Nedelja smanjuje naknadu za komunalni doprinos

Kao što su obećali, svetonedeljski gradski čelnici nastavili su jednom mjesečno s održavanjem konferencija za novinare kako bi izvijestili o aktualnostima u ovom gradu. Budući da su pred vratima lokalni izbori, jedna od tema bila je i kandidatura sadašnjeg gradonačelnika Drage Prahina za tu dužnost i na izborima 17. svibnja. On će biti kandidat HDZ-a, a na pressici održanoj 9. veljače rečeno je da će ga podržati i svetonedeljski HSS. Kako je rekao Krunoslav Markovinović, predsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje, predstoji još jedan sastanak vodstva HDZ-a i HSS-a, ali su vrlo blizu dogovora o zajedničkoj listi za Gradsko vijeće, čiji bi nositelj trebao biti upravo Krunoslav Markovinović.

– Mi bismo mogli i sami na izbore, ali da uštedimo energiju i jednima i drugima, mislim da je zajednički nastup najbolji – istaknuo je Markovinović.

I dok su izbori tema o kojima će sljedećih mjeseci biti podosta riječi, gospodarska kretanja su najaktualnija tema ovog trenutka. Stoga je vrlo značajna na pressici bila i tema o smanjenju cijene komunalnog doprinosa koji se plaća kod potvrde projekta ili izdavanja građevinske dozvole. Kako je rekao gradonačelnik Drago Prahin, u uvjetima najavljene recesije i sve težeg privređivanja te smanjivanja investicijskih zahvata, investitori su se požalili da im je komunalni doprinos postao previsok pa su počeli razmišljati o preseljenju u neke druge jedinice lokalne samouprave. U Svetoj Nedelji odlučili su sniziti cijenu komunalnog doprinosa na rok od 6 mjeseci. Generalno, cijena se smanjuje s 80 na 70 kuna po kubnom metru, uvodi se novi popust od 10% koji vrijedi do 31. srpnja, a ostaje i popust od 10% za gotovinsku uplatu. To bi u praksi značilo da se cijena komunalnog doprinosa s 80 kn/m3 spušta na oko 56 kn/m3. Povećava se i broj rata kod obročne otplate sa 6 na 12 rata. Na taj način planira se bolje popuniti gradski proračun. Ako odluka donese željeni efekt, mogla bi se produžiti i nakon 31. srpnja. U odnosu na prethodne godine, pojavile su se jedinice lokalne samouprave koje mogu ponuditi jeftinije zemljište, jer su ga besplatno dobile od države, a budući da investitori mogu nabaviti i jeftinije hale, upravo im je cijena komunalnog doprinosa bitna pri odluci gdje će graditi. Inače, čelnici Grada Svete Nedelje istaknuli su i da ova odluka ne znači otvaranje novih radnih zona, već samo popunjavanje postojećih. Ujedno, ona je povoljnija i za investitore koji žele nastaviti stambenu izgradnju.

Na konferenciji za novinare prezentirana je i informacija o osnivanju Vijeća za prevenciju kriminaliteta. Prema riječima gradonačelnika Prahina, to tijelo će pratiti te predlagati korake i mjere u sprečavanju svih vrsti kriminalnih radnji i nasilničkog ponašanja na području grada, a njegova je značajka što objedinjava rad nadležnih ustanova i službi. U Vijeću će biti predstavnici Grada, policije, sudstva, ustanova socijalne skrbi, škole, crkve te kulturnih i sportskih udruga, a sastajat će se jednom mjesečno. Njegova će funkcija biti i koordiniranje rada svih službi, jer se sada na terenu događa neusklađenost kada policija radi na jednom slučaju, a ne prate ih paralelno ostale službe i ustanove. Da novi način rada putem Vijeća za prevenciju kriminaliteta može donijeti rezultate primjer je i Zaprešića, gdje je, rekao je Prahin, zabilježen pad općeg kriminaliteta za 20%. No, konačnu odluku o osnivanju i radu Vijeća donijet će Gradsko vijeće Svete Nedelje na svojoj sjednici 16. veljače.

M.Š.

 
16.02.2009.

Samoborski SDP predstavio svog kandidata za gradonačelnika, Željka Žarka

Samobor ne smije biti zagrebačka spavaonica

Samoborski SDP predstavio svog kandidata za gradonačelnika, Željka Žarka

Predstavljanjem Željka Žarka kao svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima samoborski SDP uključio se u ponedjeljak, 9. veljače, i službeno u predizbornu utrku. Mala dvorana Hrvatskog doma pokazala se pretijesnom za sve one koji su htjeli vidjeti s kakvim će osnovnim porukama SDP-ov kandidat izaći na izbore te čuti poruke podrške stranačkog vodstva upućene Željku Žarku. Naravno, one nisu izostale; svojim dolaskom i govorima najistaknutiji SDP-ovci potvrdili su kako u svom nastojanju da samoborski SDP dovede do vladajućih pozicija u Samoboru Žarko ima dobro zaleđe - predstavljanju su prisustvovali predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, glavni tajnik Igor Dragovan, predsjednica ŽO SDP Zagrebačke županije i kandidatkinja SDP-a za županicu Zagrebačke županije Palma Klun Posavec te saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić. Ipak, u prvom planu je bio Željko Žarko.

- Grad Samobor drugi je po veličini u Zagrebačkoj županiji, našem zlatnom, zagrebačkom prstenu. Preko Bregane smo na samom rubu Europske Unije, odredišta prema kojem je usmjerena cijela Hrvatska. A mi smo već tu, na granici. I ne znamo to iskoristiti. To je ono što me najviše boli kada sjednem na kavu na naš Trg i pogledam vaš i svoj grad. Samobor i Bregana pretvaraju se u zagrebačku spavaonicu – upozorio je Žarko i zaključio kako bi Samobor trebao biti grad okrenut budućnosti.

- Svi zajedno trebamo pokazati da možemo poboljšati kvalitetu života svih građana Samobora. U tome ću se prije svega osloniti na vas, moje sugrađane, ali i moguće političke partnere koji žele građanima Samobora, Bregane i ostalih naselja našega grada ponuditi bolji i kvalitetniji život. Do slaganja izborne liste naša su vrata i dalje otvorena. Možemo razgovarati, pregovarati i dogovarati se, ali od danas, onaj tko želi s nama mora uskočiti u naš vlak, mora prihvatiti našu igru i pratiti naš ritam – poručio je Željko Žarko naglasivši da bi upravo pitanje kvalitete života u Samoboru trebala biti glavna tema izbora, konstatiravši kako aktualna vlast po tom pitanju nije učinila dovoljno.

- Zajedno s vama želimo sačuvati našu povijesnu jezgru, onemogućiti nepotrebnu betonizaciju, ali i ponuditi nove sadržaje, kako našim sugrađanima, tako i našim posjetiteljima. Samobor i Bregana ne smiju biti zagrebačka spavaonica. Naš Samobor treba biti mjesto u kojem će se povijest, kultura i tradicija susretati s novim i modernim, na suptilan i odmjeren način – istaknuo je SDP-ov kandidat za gradonačelnika dodavši kako Samobor treba biti grad jednosmjenske nastave u osnovnim školama, sigurnih ulica, vlasti na usluzi građanima te poticajna sredina za poduzetništvo i privatnu inicijativu.

- Sve što sam do sada u životu učinio pokazuje da mi znanja za ostvarenje tih ciljeva ne nedostaje. Potrebna mi je vaša podrška da zajednički naš Samobor učinimo još boljim gradom – zaključio je na kraju predstavljanja Željko Žarko.

Kruno Solenički

 

Održana skupština HSS-ovog ogranka Vrbovec - Medsave - Savršćak

Sastanak samoborskog i zagrebačkog gradonačelnika Antuna Dubravka Filipca i Milana Bandića

Predstavnici prisavskih mjesnih odbora u potrazi za rješenjem posljedica eksploatacije šljunka na njihovom području

Na 175. sjednici samoborskog Gradskog poglavarstva opet je bilo riječi o SEZNI

Svetonedeljsko Gradsko vijeće smanjilo komunalni doprinos i najavilo izmjene Prostornog plana

Grad Sveta Nedelja smanjuje naknadu za komunalni doprinos

Samoborski SDP predstavio svog kandidata za gradonačelnika, Željka Žarka

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002