12.10.2009.

U Samoboru održan osnivački zbor podružnice HSP-a dr. Ante Starčević

Obitelj u prvom planu

U Samoboru održan osnivački zbor podružnice HSP-a dr. Ante Starčević

U Samoboru je u nedjelju, 4. listopada, održan osnivački zbor podružnice HSP-a dr. Ante Starčević za Grad Samobor. Na zboru su, uz članove podružnice, bili prisutni i predsjednica stranke Ruža Tomašić, dopredsjednik Ivan Tepeš, član Predsjedništva Josip Raguž, predsjednik Županijskog vijeća HSP dr. Ante Starčević Zagrebačke županije Željko Širanović i gosti iz podružnice HSP dr. Ante Starčević Županja na čelu s predsjednikom podružnice Stjepanom Vincetićem. Prisutne je pozdravio i vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević u Gradskom vijeću Grada Samobora gospodin Božidar Svetić.

Prije osnivačkog zbora podružnice članovi HSP-a dr. Ante Starčević zajedno s predsjednicom Ružom Tomašić prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi Krista Kralja u Domaslovcu.

Na osnivačkom zboru izabrano je vodstvo podružnice HSP-a dr. Ante Starčević – Samobor. Za predsjednika samoborske podružnice jednoglasno je izabran Ivica Žarko, za dopredsjednika Dubravko Stunja, a za tajnika Ivan Herceg. Također, izabrani su Izvršni i Nadzorni odbor podružnice.

Predsjednica Ruža Tomašić u svom obraćanju članovima podružnice Samobor poseban je naglasak stavila na očuvanje institucije obitelji, koja je u zadnje vrijeme sve više zapostavljena i zaboravljena. Obitelj mora biti temelj društva i zajednica u kojoj će svaki čovjek naći svoj mir, sigurnost i inspiraciju za rad. Posebno se mora obratiti pažnja odgoju djece, kako bi ih se usmjerilo na pravi put i upoznalo s pozitivnim ljudskim vrijednostima. Danas, u vrijeme neprestanog trčanja za materijalnim, a sve u svrhu osiguravanja egzistencije, druženje unutar obitelji prestaje postojati. Takva atmosfera dovodi do međusobnog otuđivanja i bijega u poroke kao što su alkohol i droga, koji postaju zamjena toplini obiteljske atmosfere, naglasila je u svom obraćanju predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić.

I.H.

 
12.10.2009.

Predsjednik Sobranja u posjetu Samoboru

Potvrda prijateljstva

Predsjednik Sobranja u posjetu Samoboru

U četvrtak, 8. listopada, Samobor je posjetio predsjednik Sobranja Republike Makedonije Trajko Veljanovski sa svojim izaslanstvom u sklopu dvodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj.

Makedonsko izaslanstvo su dočekali predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Željko Žarko, članovi Savjeta za razvoj grada Samobora Tomislav Pađan i Sanja Horvat.

Izaslanstvo Sobranja pohodilo je gradski Muzej, s čijim postavom ih je upoznala kustosica Lela Roćenović. Na kraju posjeta položen je vijenac kraj biste značajnog makedonskog pjesnika Koče Racina, koji je 1939. objavio zbirku pjesama Beli mugri, a koja je imala revolucionarnu ulogu u makedonskoj povijesti prošlog stoljeća.

Na kraju susreta dogovorena je daljnja suradnja Samobora i Republike Makedonije, a naglašeno je da su upravo Samobor i makedonski grad Veles gradovi prijatelji koji tu suradnju i inače njeguju duži niz godina.

S.H.

 

U Samoboru održan osnivački zbor podružnice HSP-a dr. Ante Starčević

Predsjednik Sobranja u posjetu Samoboru

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002