20.10.2009.

Dogovoren datum potpisivanja Povelje o suradnji i prijateljstvu Samobora i Parabiaga

Još malo pa ozakonili vezu

Dogovoren datum potpisivanja Povelje o suradnji i prijateljstvu Samobora i Parabiaga

Gradovi Samobor i talijanski Parabiago uglavili su datum službenog "ozakonjenja" prijateljske veze dvaju gradova koja traje još od 1967. godine. Naime, konačno je dogovoren sadržaj Povelje o suradnji i prijateljstvu Samobora i Parabiaga, koja bi trebala biti službeno potpisana od strane gradonačelnika Olinda Garavaglija i Kreše Beljaka u Samoboru 16. i 17. siječnja 2010. godine.

Konačan tekst Povelje inače je početkom listopada i parafiran od strane gradonačelnika Parabiaga te zamjenika samoborskog gradonačelnika Hrvoja Frankića te predstavnika talijanskog AVIS-a i samoborskog Crvenog križa. U njoj su navedena polja poticanja i ostvarivanja suradnje dvaju gradova i to na socijalnom, ekonomskom, kulturnom, umjetničkom, turističkom, znanstvenom, obrazovnom i sportskom planu, kao i na svemu ostalom što bi bilo od zajedničkog interesa, a "radi produbljenja uzajamnog upoznavanja, razumijevanja, suradnje i zajedničkog napretka", piše u Povelji.

Dugogodišnje prijateljstvo dvaju gradova traje još od 60-ih godina prošlog stoljeća i to ponajviše na temelju odličnih odnosa koje su izgradili svojevrsni humanitarni parnjaci, tamošnji AVIS i samoborski Crveni križ. Mnogi još pamte i jednu od najsnažnijih manifestacija tog prijateljstva, pošiljke humanitarne pomoći koje su početkom 90-ih u Samobor stizale upravo iz Parabiaga. Stoga ne čudi da je u studenom 2008. godine samoborsko Gradsko vijeće jednoglasno donijelo Odluku o uspostavi suradnje i prijateljstva s Gradom Parabiagom, a upravo je u njoj utvrđeno da će se način i oblici ostvarivanja te suradnje dogovoriti Poveljom o suradnji i prijateljstvu.

K.S.

 
20.10.2009.

Samoborski Lionsi obilježili Dan bijelog štapa

Pomoć uz kestene i kolače

Samoborski Lionsi obilježili Dan bijelog štapa

I ove su godine samoborski Lionsi na Trgu kralja Tomislava obilježili Dan bijelog štapa svojom tradicionalnom kestenijadom. Osim što su prodavali pečene kestene, posjetiteljima i prolaznicima nudili su kuhano vino i kolače, a svi koji su nešto kupili uključili su se u akciju čiji je cilj skupiti novčana sredstva koja će biti uplaćena na račun Udruge slijepih i slabovidnih osoba Zagrebačke županije, budući da je Dan bijelog štapa poznat kao Međunarodni dan slijepih i slabovidnih osoba.

M.Š.

 
20.10.2009.

Mještani Bobovice privode kraju radove na kapelici

To je ljubav prema Bogu i svome mjestu!

Mještani Bobovice privode kraju radove na kapelici

Iako je došlo do smjene, mještani Bobovice i novoizabrani Mjesni odbor dokazali su da je vjera i ljubav prema Bogu i svome mjestu iznad svega.

Tijekom cijelog ljeta uz svoje svakodnevne poslove u raznim poduzećima i poljodjelske radove na svojim oranicama, pašnjacima i vinogradima, iz dana u dan mještani su marljivo radili na izgradnji kapelice. Na početku gradnje izgledalo je kao nemoguća misija, uz razne komentare - predizborno obećanje, kriza, kako, zašto...

Ipak, ovih su se dana počeli završavati grubi građevinski radovi, a kapelica sv. Florijana počinje dobivati svoj oblik.

Zdenko Jednar

 
20.10.2009.

DVD Bobovica ne staje s aktivnostima

Zajedničkim naporima gotova i streha

DVD Bobovica ne staje s aktivnostima

Nakon uspješne natjecateljske sezone i osvojenog prvog mjesta u kategoriji djevojčica od 6 do 12 godina na takmičenju Vatrogasne zajednice grada Samobora, osvojeno je ukupno još sedam prvih mjesta i tri druga mjesta na kup natjecanjima kod drugih DVD-a, kao i deseto mjesto na županijskom takmičenju u istoj kategoriji, a formiranjem natjecateljske ekipe dječaka od 6 do 12 godina, koji su već ove godine postigli zapažene rezultate, vatrogasci DVD-a Bobovice nastavili su s ostvarenjem planova za 2009. godinu.

Nakon proljetnih građevinskih radova na vatrogasnom domu, zidanja, žbukanja, promjene građevinske stolarije, te pripremi za fasadu, krenulo se s nastavkom izgradnje doma. Tako se sa sredstvima prikupljenim na vatrogasnom natjecanju 8. Kup Bobovice, na kojem su sudjelovale 34 ekipe, što je ove godine bilo natjecanje s najvećim brojem sudionika, krenulo se s nastavkom aktivnosti. Uz stručnu pomoć majstora započela je izgradnja nadstrešnice nad vanjskim stubištem. Majstor Mesic izradio je drveni kostur, a vatrogasci su odradili ostali dio posla. Iako dolaze hladniji i kraći dani, vatrogasci ne posustaju. Treba još završiti fasadu, bojanje, postaviti zaštitne rešetke za igralište i vanjsko igralište...

U ostvarenje ovih planova ne sumnjamo, jer uz vrijedne vatrogasce svojom nesebičnom pomoći stoje i mještani Bobovice.

Zdenko Jednar

 

Dogovoren datum potpisivanja Povelje o suradnji i prijateljstvu Samobora i Parabiaga

Samoborski Lionsi obilježili Dan bijelog štapa

Mještani Bobovice privode kraju radove na kapelici

DVD Bobovica ne staje s aktivnostima

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002