09.02.2009.

Vatrogasni dobrovoljci u gospodarstvu

Ostali još samo Chromosovci

Vatrogasni dobrovoljci u gospodarstvu

Za razliku od ne tako davnih vremena, kad je svako samoborsko poduzeće imalo svoju vatrogasnu postrojbu, u samoborskom gospodarstvu ostalo je samo jedno dobrovoljno vatrogasno društvo, ono u tvrtki Chromos.

Izvještajno izborna skupština DVD Chromos d.d. održana je 6. veljače. Skupština je usvojila izvješća o radu i financijskom poslovanju za 2008. godinu te plan rada i financijski plan za 2009. godinu.

Vlasnik i direktor tvrtke Chromos Palić pohvalio je rad dobrovoljnih vatrogasaca te obećao potporu u radu. U radu skupštine su sudjelovali i predstavnici VZG Samobor, DVD-a Samobor, Rude, Bregana, Klokočevec, Drežnik i Vrbovec.

Izabran je Upravni odbor, a čelnici društva su Marko Markuš, predsjednik, Zlatko Fresl, zapovjednik i Stjepan Bošković, tajnik.

Antun Bogolin

FOTO: Novo rukovodstvo s direktorom tvrtke

 
09.02.2009.

Izvještajno – izborna skupština DVD Cerje

Na mladima vatrogastvo ostaje

Izvještajno – izborna skupština DVD Cerje

Dvorana Društveno-vatrogasnog doma Cerje 6. je veljače nakon dugo vremena bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Više od 120 osoba je bilo nazočno izvještajno – izbornoj skupštini DVD Cerje. Rezultati koje je mladež na vatrogasnim natjecanjima postizala tijekom 2008. godine i brojna druženja s drugim društvima rezultirala su posjetom 20 predstavnika DVD-a s područja Zagrebačke županije i prijatelja iz Barilovića.

Tajnik DVD-a Darko Kupres izvijestio je da je rad s mladeži dao uspješne rezultate na nizu natjecanja. Uspješno su sudjelovale natjecateljske desetine djevojčica i dječaka. Raduje što su ti rezultati postignuti uoči 60. obljetnice djelovanja. Osim rada s djecom, radilo se i na uređenju prostorija vatrogasnog spremišta, kao i na preventivi, a članovi su sudjelovali u gašenju dva požara na otvorenom prostoru. Nažalost, nije osposobljen kombi za prijevoz opreme i vatrogasaca, pa nije ni registriran.

Vatrogasna zajednica Grada Samobora nabavila je tri vatrogasna aparata - "brentače" i 10 radnih odijela te time stimulirala rad s mladeži. U 2009. godini planira se nastaviti rad s mladeži, završiti radove na vatrogasnom spremištu, mlade članove osposobiti za vatrogasna zvanja, osposobiti vatrogasni kombi i u rujnu organizirati svečanost povodom 60. obljetnice djelovanja.

Tajnik VZG Samobor Boris Bogolin pohvalio je rad s djecom, izvijestio da će se školovanje za vatrogasna zvanja održati u jesen, te da će se u svim aktivnostima uključiti i Zajednica. Predsjednik mjesnog odbora Kupres pohvalio je rad vatrogasca i obećao da će se mjesni odbor uključiti u uređivanje vatrogasnog spremišta i glavne dvorane.

Skupština je za predsjednika izabrala Željka Kupresa, za zapovjednika Stjepana Geušića i za tajnika Darka Kupresa.

Antun Bogolin

FOTO: Zapovjednik Stjepan Geušić, predsjednik Željko Kupres i tajnik Darko Kupres

 
09.02.2009.

16. redovna godišnja skupština Udruge HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje

Potvrđeno zajedništvo

16. redovna godišnja skupština Udruge HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje

U restoranu Gradna, u istoimenom naselju, 6. veljače okupilo se 55 članova samoborske i svetonedeljske HVIDR-e na 16. redovnoj godišnjoj skupštini, a uz njih i velik broj prijatelja i gostiju iz Samobora, Svete Nedelje i susjednih gradova Zagrebačke županije. Nakon izbora radnih tijela uslijedilo je izvješće o radu u proteklom razdoblju, u kojem je predsjednik samoborske i svetonedeljske Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velimir Prosoli pobrojao najvažnije aktivnosti. Tako je udruga u ožujku prošle godine organizirala tribinu o udjelima branitelja u fondu hrvatskih branitelja, sudjelovala na županijskim sportskim igrama gdje su ostvareni vrlo dobri rezultati, tijekom godine članovi su sudjelovali na obilježavanju obljetnica i državnih blagdana, uz redovna druženja i pružanja stručne pomoći.

Velimir Prosoli istaknuo je da Udruga pomaže članovima pri smrtnom slučaju u obitelji te u ostalim potrebama, a redovna je i podjela paketa djeci. Istaknuo je predsjednik samoborske i svetonedeljske HVIDR-e i da je Zagrebačka županija pomogla pri boravku članova u bolnici Naftalan, a zahvalio je i poglavarstvima Samobora i Svete Nedelje na svesrdnoj pomoći. Ta pomoć je izražena i kroz izdvajanja u proračunu pa je tako financiranje udruge stabilno. Dokazuje to i financijsko stanje u 2008., prema kojem je HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje ukupno imala 258.500 kuna prihoda, uz 95.000 kuna prenesenih sredstava, a rashodi su iznosili 248.000 kuna pa je na računu koncem godine stanje 105.500 kuna.

Nakon što su izvješća o radu jednoglasno prihvaćena, skup su pozdravili brojni gosti, ratni i poratni prijatelji i suradnici, koji su u svojim govorima izražavali zadovoljstvo što je na našem području ostvareno zajedništvo branitelja i udruga. Među čestitarima bili su i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin te zamjenik gradonačelnika Samobora Tomislav Masten. Oni su u svojim pozdravnim govorima obećali daljnju pomoć i suradnju.

M.Š.

 

Vatrogasni dobrovoljci u gospodarstvu

Izvještajno – izborna skupština DVD Cerje

16. redovna godišnja skupština Udruge HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje

Arhiva 2009

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002