25.09.2010.

Formiran Krizni stožer za obranu od poplava Grada Svete Nedelje

Vodostaj pada, ali...

25. je rujna u gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održan sastanak Kriznog stožera za obranu od poplava. Stožer je formiran u suradnji sa Zagrebačkom županijom i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, a članovi su Drago Prahin, gradonačelnik Grada Svete Nedelje - zapovjednik kriznog stožera, Ivan Vlašić, predstavnik MO Strmec, Nevenko Čižmešija, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Grada Svete Nedelje i komunalni redar Grada, Damir Halužan, županijski vijećnik, Ivan Abramović i Damir Zurovec, suradnici za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje, Mladen Prahin, komunalni redar Grada, Zvonimir Skeja, domar Grada.

Na sastanku je dogovoreno 24-satno dežurstvo, počevši od subote, 25. rujna u 7 sati ujutro, do ponedeljka 27. rujna u 7 sati ujutro. Preventivno su primpremljeni kamioni, kao i svi ostali potrebni materijali (vreće s pjeskom), za moguće izvanredne situacije. Za sada je vodostaj u opadanju, iako pojedine slovenske institucije najavljuju mogući porast vodostaja u nedjelju navečer.

Osoba za kontakt u hitnim i izvanrednim slučajevima preko pozivne centrale 112 je Nevenko Čižmešija, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Grada Svete Nedelje i komunalni redar Grada.

A.B.

 
25.09.2010.

Procjena štete na području Svete Nedelje

Nemoguće učinili mogućim

Procjena štete na području Svete Nedelje

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin organizirao je dvije komisije gradskih službenika za popisivanje štete nastale poplavom. Izvješće s procjenom poslat će se županijskom povjerenstvu, koje ga zatim prosljeđuje Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

Osim gradske naknade, očekuje se da će se financijska sredstva za naknadu štete ostvariti na županijskoj i državnoj razini.

- Novonastale štete su velike, a zasad znamo da je oštećeno više od 60-ak kuća, jer su gradski službenici već u ponedjeljak ujutro osigurali isto toliko isušivača. Konačan broj znat ćemo tokom dana - rekao je gradonačelnik Prahin. Istaknuo je i zahvalnost svima koji su svojom požrtvovnošću osigurali područja od daljnjih poplava te najavio da će im tokom sljedećeg tjedna osobno dodijeliti posebne zahvalnice.

- U ovakvim neprilikama napravili smo ono najvažnije – ujedinili smo snage, naše lokalne vatrogasne zajednice, vatrogasce susjednih općina i gradova, gradske službenike i sve građane. Nemoguće smo napravili mogućim. Spriječili smo prelijevanje nasipa i daljnju poplavu, što do sada nikada nije bio slučaj. Zato hvala svima koji su sve svoje snage uprli u očuvanje našega grada – istaknuo je gradonačelnik.

A.B.

 

Formiran Krizni stožer za obranu od poplava Grada Svete Nedelje

Procjena štete na području Svete Nedelje

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002