18.06.2010.

Predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten odgovara na javno mu upućena pitanja od strane gradonačelnika Kreše Beljaka

Natječaj za radno mjesto nije bio potreban

Predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten odgovara na javno mu upućena pitanja od strane gradonačelnika Kreše Beljaka

Nakon što je gradonačelnik Krešo Beljak sa tiskovne konferencije javno odaslao niz pitanja na adresu predsjednika samoborskog HDZ-a, Tomislav Masten javno je ponudio svoje odgovore.

- Radim u trgovačkom društvu Vodoopsrkba i odvodnja Zagrebačke županije, na mjestu koordinatora za lokalnu samoupravu s obzirom da se radi projekt regionalnog vodovoda istočnog dijela županije u što su uključena 4 grada s pripadajućim općinama, Zagrebačka županija kao nositelj čitavog projekta, a svojim magistralnim cjevovodom još prelazimo i preko područja Grada Zagreba tako da postoji potreba za osobom koja će raditi posao koordinacije – kaže Masten odgovarajući na pitanje o svom sadašnjem zaposlenju dodajući kako za njegovo radno mjesto nije bio raspisan natječaj jer se zapošljavanje u trgovačkim društvima regulira izjavom o osnivanju.

- Uostalom, gradonačelnik Beljak dobro zna da se u trgovačkim društvima ne raspisuju natječaji za radna mjesta jer je na isti takav način on zaposlio 30-ak svojih stranačkih kolega u komunalnom poduzeću u Samoboru. – kaže Masten i dodaje da se pri zapošljavanju nije pozivao na status branitelja, što je također bilo jedno od Beljakovih pitanja.

- U dokumentaciji koju sam predavao za posao nigdje se nisam pozivao na braniteljski status niti sam ikada u životu dobio i jedne lipe na temelju toga. Status branitelja mi je upisan zbog provođenja obuke u 111. brigadi gdje sam bio u sklopu služenja svojeg vojnog roka – objašnjava Tomislav Masten nazivajući pak ostala pitanja «pričama za malu djecu». Tako na pitanje koliko je bilo zaposlenih prije njega u firmi u kojoj radi, tko je prije njega radio na njegovom današnjem radnom mjestu i tko je sadašnji direktor odgovara kako je u firmi postojao direktor tvrtke koji ga je i zaposlio te dodaje:

- Firma je osnovana početkom 2008. godine, a stavljena je u funkciju tek sredinom prošle godine kad je počeo otkup zemljišta na vodocrpilištu Kosnica i rad na ostalim poslovima. Prije mene nije radio nitko na mom mjestu jer je firma tek bila zaživjela. Sadašnji direktor firme je Marijan Marunica i ne znam što je tu sporno jer je tamo zaposlen nakon što je otišao iz TD Komunalac Samobor – pojašnjava Masten. Na pitanje o netto plaći nije želio odgovoriti («zato jer ga se moja plaća ne tiče»), a na pitanje o stručnoj spremi kaže da je apsolvent na Fakultetu političkih znanosti s položenim svim ispitima te da mu još nedostaje diplomski.

K.S.

 
18.06.2010.

Grad Samobor i koncesionar Vugrinščaka tvrtka Nakus dogovorili uvjete Odmorka

Odmorka na Vugrinščaku ipak bude

Grad Samobor i koncesionar Vugrinščaka tvrtka Nakus dogovorili uvjete Odmorka

Kao i svake godine u ovo vrijeme, tema lokalnih rasprava bude Odmorko. Program osmišljen kako bi se djeci omogućilo da ljetne praznike provedu aktivno, između ostalog i na bazenima Vugrinščaka, uvijek nekako pred kraj školske godine dođe u fazu "natezanja" oko financiranja. Naime, kako kaže direktor Nakusa (koncesionar ŠRC Vugrinščak) Miro Ivanščak, oni svake godine Gradu daju ponudu za provođenje Odmorka na njihovim bazenima, no svake godine im se odobri cifra koja je gotovo upola manja od nuđenog.

- Razliku do stvarne cijene smo svih ovih godina podmirivali iz vlastitog džepa, a ove godine smo Gradu uputili zahtjev za sufinanciranjem jednak onome prethodnih godina, međutim iz Grada nam je odobreno 75.000 kuna – objašnjava Ivanščak. Iako se nakon takve odluke Gradom proširila priča kako zbog toga Odmorka na Vugrinščaku ovog ljeta neće biti, Miro Ivanščak to demantira.

- Danas smo sve dogovorili s Gradom. Njihovo sufinanciranje ostaje u dogovorenom iznosu od 75.000 kuna, a ostatak financija ćemo riješiti sponzorima, tako da Odmorko na ŠRC Vugrinščak kreće 18. lipnja i traje do 1. rujna, kao i prijašnjih godina – kaže direktor Nakusa, čiji će bazeni samoborskim školarcima biti otvoreni u prijepodnevnim terminima po već dobro uhodanom rasporedu.

Gradonačelnik Krešo Beljak potvrdio nam je tu informaciju, rekavši da, što se tiče Grada, program Odmorka nikad nije bio upitan te kako je danas ipak postignut dogovor s najmoprimcem ŠRC Vugrinščak o cijeni od 75.000 kuna koju će osigurati Grad.

K.S./M.Š.

 

Predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten odgovara na javno mu upućena pitanja od strane gradonačelnika Kreše Beljaka

Grad Samobor i koncesionar Vugrinščaka tvrtka Nakus dogovorili uvjete Odmorka

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002