06.09.2010.

Nova školska godina počela i u pet samoborskih osnovnih škola

Podrška za đake-prvake

Nova školska godina počela i u pet samoborskih osnovnih škola

Samoborski školarci su u ponedjeljak, 6. rujna, kao i njihovi vršnjaci diljem Hrvatske, ušli u školsku godinu 2010./2011. Među njima posebno uzbudljiv dan imali su samoborski prvašići, njih 300-tinjak, kojima je prvi susret sa školom trebao olakšati niz priredbi koje su za njih osmišljene po samoborskim osnovnim školama. Podršku novopečenim učenicima, osim njihovih roditelja, došli su ovom prilikom pružiti i predstavnici Grada Samobora; u OŠ Rude predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko, u OŠ Milana Langa u Bregani vijećnica Marica Jelenić, zamjenici gradonačelnika Hrvoje Frankić i Željko Stanec bili su u OŠ Bogumila Tonija, odnosno OŠ Samobor, a gradonačelnik Krešo Beljak obišao je školarce u OŠ Mihaela Šiloboda u Svetom Martinu pod Okićem.

Prilika je ovo podsjetiti da je Grad Samobor osigurao u svom proračunu sredstva za nabavu udžbenika učenicima osnovnih škola iz obitelji slabijeg imovinskog statusa. Pomoć u iznosu od 500 kuna po učeniku bit će dodijeljena obiteljima čija primanja ne prelaze iznos od 1.500 kuna po članu obitelji. Rok za predavanje dokumentacije kojom je moguće ostvariti ovo pravo je 14. rujna, a potrebno ju je dostaviti u Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Samobora gdje se mogu dobiti i sve potrebne informacije.

K.S./M.Š.

Poštujte naše znakove

Početak školske godine već uobičajeno prati i akcija Ministarstva unutarnjih poslova Poštujte naše znakove. Osim preventivnih mjera policija će biti i represivna prema onim vozačima kojima ne znači mnogo činjenica da je s početkom rujna sudionicima u prometu postalo i oko pola milijuna školaraca. Policija će posebno revna biti u zonama oko škola, gdje je brzina vožnje ograničena na 40 km/h.

Maksimalni kapaciteti

Ravnateljica OŠ Samobor Vesna Lokner Kralj rekla nam je da su zbog novog pedagoškog standarda upisali manji broj učenika po odjeljenju (ukupno četiri razreda po 22 učenika), što je s jedne strane dobro zbog mogućnosti individualizacije pristupa djetetu u nastavi, ali, s druge strane, to njima predstavlja problem obzirom na veličinu škole i broj učionica. Sada su iskoristili sve učionice i postigli maksimum u kapacitetima. Zbog toga se ravnateljica nada da će se u skoroj budućnosti ostvariti planirani projekti nove dvorane i aneksa, jer se standard i zahtjevi mijenjaju i škole se tome moraju prilagoditi.

 
06.09.2010.

Nakon ljetnih radova Perkovčeva od Ulice Grič do Zagrebačke otvara se za promet

Dio Perkovčeve spreman, u ostatku se nastavljaju radovi

Nakon ljetnih radova Perkovčeva od Ulice Grič do Zagrebačke otvara se za promet

Gradonačelnik Krešo Beljak i njegov zamjenik Željko Stanec prošetali su u petak, 3. rujna, novoasfaltiranim dijelom Perkovčeve od Ulice Grič do Zagrebačke u pratnji izvođača radova. Iako je asfaltiranje gotovo, nogostupi završeni, a prometna regulacija postavljena, dionica će biti puštena u promet tijekom petka poslijepodne, do kada će biti obavljene i zadnje korekcije tehničke prirode i u potpunosti počišćena cesta. Obzirom da se većina Samoboraca vratila s godišnjih domora, a djeca i učenici kreću u školu, važno je ovo otvorenje ulice za promet kako bi se izbjegao mogući prometni kaos. Narednih dana u najkraćem roku bit će uređene i zelene površine.

Podsjećamo, situacija i dalje neće biti idealna, budući da se radovi u Perkovčevoj od ulice Grič do Mirnovečke nastavljaju pa će taj dio i dalje biti zatvoren za promet. Kada se radovi na produbljenju kanalizacije završe, trajno će biti riješen problem podzemnih voda i oborinske kanalizacije, posebice u Žumberačkoj ulici, čiji stanovnici u slučaju jačih oborina plivaju u vodi. Nakon svih tih radova u potpunosti će se sanirati Perkovčeva ulica od Griča do Mirnovečke, a sljedeće godine i dio Perkovčeve od Mirnovečke do Gundulićeve.

Upozoravamo vozače da s otvorenjem dijela Perkovčeve počinje ponovno i naplata parkiranja i to po cjeniku za treću zonu, odnosno 3 kune po satu.

M.K.

 

Nova školska godina počela i u pet samoborskih osnovnih škola

Nakon ljetnih radova Perkovčeva od Ulice Grič do Zagrebačke otvara se za promet

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002