08.01.2010.

Artur Gedike, predsjednik Uprave Fantazija projekta d.o.o. odgovara na upit o sudbini Šmidhena

U tijeku su završni pregovori

Artur Gedike, predsjednik Uprave Fantazija projekta d.o.o. odgovara na upit o sudbini Šmidhena

Nakon objave informacije o akciji Bankomat (u kojoj su uhićeni čelnici Hrvatske poštanske banke i nekolicina klijenata koji su dobili bespovratne kredite) samoborska je javnost uočila da se u njoj navodi i ime Borisa Šimunića, koji je bio aktivno uključen u kupnju Šmidhena. Zbog svih konotacija poslali smo upit aktualnom predsjedniku Uprave Fantazija projekta d.o.o. Arturu Gedikeu o tome kako će se taj slučaj odraziti na realizaciju projekta Fantasylanda, jesu li osigurana financijska sredstva za njegov početak i realizaciju te može li se, unatoč svemu, očekivati ishođenje lokacijske dozvole i početak gradnje prema najavljenim terminima, u proljeće ove godine?

Odgovor predsjednika Uprave Fantazija projekta Artura Gedikea objavljujemo u cijelosti:

- Bilo koji projekt, pa tako i ovaj, koji se odvija u ovakvom ozračju, naravno, ima izazov negativne percepcije. No, smatramo da, s obzirom na kvalitetu projekta i njegovu zrelost, projekt ne bi trebao biti ugrožen. U završnoj smo fazi zatvaranja financijske konstrukcije s kreditorima. Nakon izrade dodatnih investicijskih studija, financijske institucije prepoznale su ovaj projekt kao kvalitetan i isplativ projekt te stoga vjerujemo da ćemo uspješno završiti i sve daljnje pregovore oko zatvaranja financijske konstrukcije.

Lokacijske dozvole, kako smo već informirali javnost, su već ishođene. Obavljeno je, za što su također bile potrebne dozvole, rušenje postojećih objekata, proveden je Detaljni plan uređenja projekta Šmidhen, napravili smo geotermalna istraživanja, program i studiju zaštite, a radimo na studiji energetske učinkovitosti u suradnji s institutom Hrvoje Požar. Dosada smo kao tvrtka financirali izradu projektne dokumentacije i ishodovali dozvole za prometnicu i rotor koji će se graditi izvan našeg zemljišta, jer je u ovom trenutku za grad to prezahtjevna investicija. Također kontinuirano razvijamo i sve potrebne marketinške aktivnosti te unapređujemo odnose s lokalnom zajednicom, čime smo osobito zadovoljni. Dakle, sve navedene aktivnosti usmjerene su nastavku projekta sukladno planiranom i već ranije komuniciranom.

M.Š.

 
08.01.2010.

Predsjednik Udruge Kodeks Stjepan Mišo Vlahović štrajka glađu zbog zastoja u povratu Vojarne Taborec

Štrajk glađu za ispunjenje obećanja

Predsjednik Udruge Kodeks Stjepan Mišo Vlahović štrajka glađu zbog zastoja u povratu Vojarne Taborec

Predsjednik Udruge Kodeks, Samoborac Stjepan Mišo Vlahović od 26. prosinca protestno štrajka glađu, jer još nisu ispunjeni zahtjevi da se Vojarna Taborec dodijeli Gradu Samoboru, što bi u konačnici moglo značiti i osiguranje prostora za uređenje doma umirovljenika unutar kompleksa bivše vojarne. Time je Stjepan Mišo Vlahović ostvario najavu danu nakon sastanka održanog 22. listopada s gradonačelnikom Krešom Beljakom da će kao jedna od akcija biti i štrajk glađu ako Vlada Republike Hrvatske ne reagira i ne dodijeli Vojarnu Taborec našem gradu. Budući da se nisu ostvarile želje (koje je izrekao gradonačelnik Beljak u razgovoru za Glasnik) da Vlada još prije Božića napokon i formalno riješi to pitanje, Vlahović je počeo ostvarivati svoj naum zbog neizvršenog obećanja, a dodatni razlog je i nemogućnost hitrog izdavanja lokacijske dozvole za izgradnju doma umirovljenika u Rudama, za što postoji privatna inicijativa.

Vlahović kaže da je uvjet za prekid protestnog štrajka glađu dobivanje papirnatog, odnosno pisanog dokaza o zahtjevu za povratom imovine te da je ta točka bila predviđena na sjednici Vlade, jer u to sumnja. Dodaje da je Udruga Kodeks i osnovana kako bi kontrolirala izvršavaju li se dana obećanja u predizbornoj kampanji, osobito glede osiguranja prostora ili gradnje doma za umirovljenike te da i dalje vjeruje da gradonačelnik ima čvrstu volju riješiti to pitanje.

U međuvremenu, gradonačelnik Krešo Beljak pozvao je gospodina Vlahovića na sastanak kako bi mu predočio najnoviju situaciju s povratom vojarne. No, predsjednik Udruge Kodeks rekao nam je da će vjerojatno na sastanak s gradonačelnikom tek sredinom sljedećeg tjedna, nakon njegova najavljenog sastanka u Vladi. Ukoliko situacija i tada bude nepromijenjena, Stjepan Mišo Vlahović najavljuje mirni prosvjed ispred vojarne svaki dan od 15. siječnja te nastavak štrajka glađu, unatoč činjenici da pije nekoliko tableta dnevno zbog bolesti. Kaže i da zasad dobro podnosi štrajk glađu.

M.Š.

 

Artur Gedike, predsjednik Uprave Fantazija projekta d.o.o. odgovara na upit o sudbini Šmidhena

Predsjednik Udruge Kodeks Stjepan Mišo Vlahović štrajka glađu zbog zastoja u povratu Vojarne Taborec

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002