12.08.2010.

Izrađeno tehničko rješenja za gradnju kanalizacije na desnoj obali Gradne u Rudarskoj Dragi

Zajednički cjevovod kao najpraktičnije rješenje

Izrađeno tehničko rješenja za gradnju kanalizacije na desnoj obali Gradne u Rudarskoj Dragi

Početkom kolovoza na našim stranicama objavljeno je pismo stanovnika Rudarske Drage s desne obale Gradne u kojem su oni upozorili na probleme spajanja na kanalizaciju. Djelatnici Komunalca, predvođeni voditeljem Radne jedinice odvodnje, održavanja nerazvrstanih cesta i javne rasvjete Slobodanom Zorićem, izašli su na teren i snimili situaciju te su 11. kolovoza izradili i tehničku dokumentaciju za gradnju kanalizacijskog sustava u Rudarskoj Dragi, kako bi se riješio problem priključka na kanalizaciju i tih domaćinstava. Zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec, zadužen za komunalnu djelatnost, rekao nam je da je prošle godine i to 10. ožujka upućeno pismo građanima, a da se sada reagiralo na njihov poziv i pojedinačno ih se obišlo kako bi se što brže riješio problem. Tako je, u konačnici, predloženo tehničko rješenje koje predviđa da se jednim kanalom cijevima spoje sve kuće na toj desnoj obali potoka te da se s jednom cijevi ispod mosta prijeđe preko Rudarske Gradne i sva domaćinstva s te strana na taj način spoje na glavni kolektor. Budući da postoji prirodni pad, time je izbjegnuta gradnja prepumpne stanice. Kako bi se što prije pristupilo realizaciji, djelatnici Komunalca još će jednom izaći na teren i kontaktirati sa svim zainteresiranim građanima oko njihovih prava i obveza, a u međuvremenu će se osigurati i financiranje cijelog projekta. Prema izrađenom tehničkom rješenju za gradnju 242 metra kanalizacije bit će potrebno 235.000 kuna.

M.Š.

 
12.08.2010.

Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo na podnesak samoborskog HDZ-a o parkiralištu u Perkovčevoj 22

Ide optužni prijedlog na Prekršajni sud

Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo na podnesak samoborskog HDZ-a o parkiralištu u Perkovčevoj 22

Gradski odbor HDZ-a Grada Samobor dobio je odgovor iz Ministarstva unutarnjih poslova, od načelnika Policijske uprave zagrebačke, Odjela za sigurnost cestovnog prometa Viktora Forjana na njihov podnesak na iscrtavanje i obilježavanje mjesta za naplatu parkiranja u dvorištu Perkovčeve 22 u Samoboru.

U odgovoru MUP-a piše kako su slijedom podneska (u kojem je 8. srpnja samoborski HDZ-e upozorio na nezakonito iscrtavanje parkirnih mjesta) provedene potrebite provjere u Policijskoj postaji Samobor te je utvrđeno da prije iscrtavanja i obilježavanja parkirališnih mjesta u perkovčevoj 22 nije zatražena suglasnost policije, već je to učinjeno naknadno, kada je Upravni odjel za stambene, komunalne poslove i razvoj Grada samobora dostavio izvedbeni projekt nove regulacije prometa u Perkovčevoj ulici. Shodno tome, Policijska postaja Samobor je na temelju članka 5, stavak 1, točka 6 zakona o sigurnosti na cestama dala 14. srpnja suglasnost na projekt.

U odgovoru MUP-a, koji je medijima proslijedio predsjednik samoborskog HDZ-a Tomislav Masten, dalje piše da će Policijska postaja Samobor, sukladno utvrđenom, protiv odgovorne osobe u Upravnom odjelu za stambene, komunalne poslove i razvoj Grada Samobora podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Samoboru radi prekršaja iz članka 5, stavak 13 Zakona o sigurnosti prometa na cestama (predviđena je novčana kazna do maksimalno 5000 kuna).

Gradonačelnik Krešo Beljak komentirao je da se očito previše radi u gradu kada se moraju baviti i takvim stvarima, ali i da je dobro ako ih samo zbog ovog prozivaju, uz sarkastični dodatak da je najbolje da ih sve pozatvaraju. Potom je još dodao kako ljudi iz stranke, koja svaki dan puni medije aferama kao što su Fima medija ili bojanje tunela, nemaju moralno pravo prozivati druge za nepravilnosti.

M.Š.

 

Izrađeno tehničko rješenja za gradnju kanalizacije na desnoj obali Gradne u Rudarskoj Dragi

Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo na podnesak samoborskog HDZ-a o parkiralištu u Perkovčevoj 22

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002