18.03.2010.

Prostor za mlade predan korisnicima na upravljanje

Temelj za nove aktivnosti mladih

Prostor za mlade predan korisnicima na upravljanje

Iako se već neko vrijeme u njemu održavaju sastanci Savjeta mladih i koriste ga neke od udruga, 18. ožujka obavljena je i formalna primopredaja prostora namijenjenog za udruge mladih s područja Grada Samobora, ali i za sve mlade koji nisu formalno uključeni u udruge. Od sada će koordinatorica aktivnosti u tom prostoru biti Katarina Čop, voditeljica Volonterskog centra, a ključeve će imati još pet osoba iz Savjeta i aktivnih udruga koje okupljaju mlade (Danijel Cikojević, Mario Vlahović, Petra Matijaščić, Nikica Matan i Nikola Mučnjak). Ključeve su im svečano uručili predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić, u čijoj su pratnji bili pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Damir Fabek i suradnica gradonačelnika Marica Jelenić.

Uvodno je pročelnik Fabek pojasnio kako je zamišljeno da o prostoru skrbi koordinatorica, s kojom bi sve zainteresirane udruge i pojedinci s konkretnim programima aktivnosti dogovorili raspored korištenja prostora, kao i kućni red, kako bi se spriječila njegova devastacija. Dodao je da prostor nije još adekvatan za sve možebitne potrebe mladih, jer je prostorno ograničen, ali da je svakako dobar temelj. Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Frankić i suradnica gradonačelnika Marica Jelenić dali su punu podršku udrugama i Savjetu kako bi prostor koristili za kreativan rad, pomoć u učenju i druge aktivnosti u slobodno vrijeme mladih. Predsjednik Gradskog vijeća Željko Žarko najavio je da bi dugoročno rješenje bio jedan od prostora u Vojarni Taborec, u kojem bi se mogle organizirati i veće manifestacije, dodavši da će u svim akcijama mladi imati podršku Gradskog vijeća. Naglasio je i da ovaj prostor koji su udruge dobile nije rezerviran samo za njih, već i za sve one koji nisu angažirani u udrugama, ali misle da imaju kvalitetne projekte koji bi se mogli provesti.

Primopredaji su nazočili ravnatelj Samoborskog muzeja Miroslav Milonjić i ravnateljica Samoborske knjižnice Mirjana Dimnjaković, koji su istaknuli da su i vrata ustanova kojima su na čelu također otvorena za sve potrebe mladih. Mirjana Dimnjaković je dodala da bi se u njemu svakako trebalo rezervirati i vrijeme za učenje, budući da je prostor knjižnice prostorno ograničen, a uvijek pun, osobito subotom.

Koordinatorica aktivnosti Katarina Čop zahvalila je na povjerenju i rekla da će se nastojati vremenski što bolje uskladiti rasproredi te da je on i zamišljen kao otvoren prostor u koji bi mogli dolaziti mladi, ali i oni stariji koji žele pogledati što su mladi pripremili. Još se mora uvesti i telefonska linija kako bi se u potpunosti uredila i informatička soba s računalima, koje je osigurao Grad. Tada će biti objavljen i kontakt broj na koji će se moći rezervirati prostor za učenje ili konkretne aktivnosti. Prostor se, podsjećamo, nalazi u samom središtu grada, na prvom katu zgrade smještene između Hotela Lavica i Samoborskog muzeja.

M.Š.

 

Prostor za mlade predan korisnicima na upravljanje

Arhiva 2010

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002