03.05.2017.

HDZ, HSU i HSLS idu zajedno na županijske izbore

Kandidat za župana Vladimir Bregović

HDZ, HSU i HSLS idu zajedno na županijske izbore

U Zaprešiću je 2. svibnja potpisan koalicijski sporazum županijskih organizacija HDZ-a, HSU-a i HSLS-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Potpisivanju su, uz predsjednike županijskih organizacija HDZ-a Dražena Barišića, HSU-a Maria Cvitana i HSLS-a Željka Fadljevića, nazočili kandidat za župana Zagrebačke županije Vladimir Bregović i zamjenici Viktor Romančuk i Stjepan Zagorac. HDZ s partnerima na lokalne izbore za Zagrebačku županiju izlazi spreman i osnažen jakim timom dokazanih načelnika i gradonačelnika te očekuju još bolje rezultate nego na prošlim izborima kada je HDZ osvojio 6 gradonačelničkih i 10 načelničkih mandata.

- U većini gradova i općina očekujemo odlične rezultate, a to će se ponoviti i na županijskoj razini. Nakon 16 godina Zagrebačkoj županiji potrebna je nova vizija i smjer, jer teško da dosadašnji župan Stjepan Kožić nakon 4 uzastopna mandata ima što novo za ponuditi. Žao nam je da je naš dosadašnji partner raskinuo koaliciju i treći put u 16 godina mijenja političku opciju, ali HDZ je u protekla 2 mandata bio odgovoran i lojalan partner HSS-u. Treba naglasiti i da je značajan broj županijskih projekata poput Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagreb-istok, kojima se danas hvali g. Kožić, upravo rezultat rada HDZ-a, a mnogi bi lokalni projekti već odavno bili završeni da je na županijskoj razini bilo volje i vizije razvoja – naglasio je potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Željko Turk.

Vladimir Bregović, iza kojeg stoje 3 uspješna mandata na čelu Vrbovca, pozvao je dosadašnjeg župana Stjepana Kožića na seriju javnih razgovora i sučeljavanja o budućnosti Zagrebačke županije, jer je županija neprepoznatljiva i zaostaje za županijama s bitno manjim proračunima. Naglasio je da se kvalitetnijim upravljanjem proračunom na godišnjoj razini mogu osigurati sredstva za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, dvostruka izdvajanja za sport i mlade te pokretanje programa socijalnog poduzetništva za dugotrajno nezaposlene.

S.S.

 

HDZ, HSU i HSLS idu zajedno na županijske izbore

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002