30.06.2017.

Okončan ciklus natjecanja u plesu samoborskih umirovljenika

Najboljima uručene nagrade

Niti posljednje okupljanje umirovljenika pred ljetni "raspust" nije ostalo bez odjeka. Velika dvorana Hotela Lavica u četvrtak, 29. lipnja, bila je ispunjena pa se tako na plesnom podiju našlo više od 120 sudionika, svi redom umirovljenici, ali ovaj put ne samo iz Samobora, već i šire. Tako su viđeni plesni parovi iz Svete Nedelje, Zagreba, Velike Gorice i još nekih mjesta, što jasno govori o popularnosti ove aktivnosti koju provodi Udruga umirovljenika i Podružnica br. 3.

Bilo je ovo i završno natjecanje plesnih parova, koji su kroz 4 mjeseca redovitim dolaskom i sudjelovanjem u natjecanju uspjeli doći do finala. Bila su to četiri para, koja su u finalu otplesala tri plesa.

- Zaista sam iznenađen onime što su pokazali plesači tijekom natjecanja, a posebno sada u finalu oni najbolji. Nije mi cilj da govorim u superlativima, ali zaista su veliko plesno umijeće pokazali oni koji su se borili u finalu - rekao je predsjednik prosudbene komisije Vjekoslav Tkalec, instruktor i učitelj plesa.

Naslov najboljeg para pripao je Mariji Blažur i Danijelu Cessareu, drugo mjesto zauzeli su Marija Majstorović i Pavel Antolić, dok su treće bile Anđelka Čačković i Marijana Furić. Nagrađen je i četvrtoplasirani par Nadica Kuzmanović i Ivan Mazić.

- Priveli smo kraju ovo naše zajedničko druženje, koje se proteglo kroz četiri mjeseca. Vjerujem da smo uspjeli, jer osim naših plesača kroz dvoranu Hotela Lavica je prošlo gotovo 600 umirvoljenika željnih plesa i zabave - rekla je jedna od organizatorica Dragica Bošnjak. - Moram zahvaliti i našim sponzorima koji su nagradili naše najbolje plesne parove, a to su Hotel Lavica, Lindić - distributer i serviser automobila iz Samobora, Filipec - bermet i muštarda, zatim tvrtka Nordprodukt Samobor, te frizerski saloni Darinka i Duda, također iz Samobora. Svi su oni pomogli u realizaciji ovih naših druženja. Jasno da ples ne ide bez glazbe. Tako moram zahvaliti prof. Nikoli Mikulcu, koji je svirao klavijature i pjevao, baš kao što su to na veliku radost svih u dvorani činili i Đurđica Pleše Vujica i Franjo Sina Gluščić.

Slijedi dvomjesečna stanka pa će se s plesnim večerima nastaviti krajem rujna.

- Već sada pripremamo novosti za naša nova druženja - rekla je Ana Roksandić, također iz užeg kruga organizatora. - Imamo obećanje da će nam se pridružiti i znani rock'n'roll bend iz Samobora Jahači pa će se tako na pozornici dvorane Hotela Lavica smjenjivati glazbenici koji će ponuditi za svakog ponešto. Uvjerena sam da će naša ideja o samoborskim plesnim večerima od jeseni i zaživjeti. Jasno, prvenstvo imaju u dolasku naši umirovljenici, ali, prema nekim najavama, bit će tu i mlađe publike. Kažem, svi su dobrodošli.

I tako, jedan je ciklus završen. Slijedi odmor i za umirovljenike, a onda od rujna sve se ponovo pokreće. Zaista, malo treba da čovjek bude sretan. Ples je jedna od takvih mogućnosti.

F.S.G.

 
30.06.2017.

Primanje za najbolje učenike i njihove mentore u Svetoj Nedelji

Pohvalnice i pokloni najboljima

Primanje za najbolje učenike i njihove mentore u Svetoj Nedelji

Na kraju školske godine Grad Sveta Nedelja tradicionalno organizira prijem za najuspješnije učenike Osnovne škole Sveta Nedelja i njihove mentore.

Ove su godine gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica Marija Hršak u Gradskoj vijećnici dočekali čak 33 učenika i devet mentora, koji su na državnim natjecanjima iz matematike, tehničke kulture, hrvatskog jezika i fizike ostvarili odlične rezultate na državnoj razini.

U pojedinačnoj konkurenciji sedam je učenika završilo među prvih petnaest: Matej Vojvodić, Sven Cestar, Paula Đozić, Matej Franjić, Michael Tuk, Gabrijel Kovačević i Josip Marić. Dva prva mjesta su osvojile ekipe na Festivalu matematike i STEM natjecanju (science, technology, engineering i mathematics), a šahovska ekipa učenika 5. i 6. razreda je bila izvrsna treća na državnom natjecanju.

Sportske ekipe se također mogu pohvaliti prvim i drugim mjestima - atletska ekipa dječaka u atletici je bila prva, a kros ekipa druga, kao i atletska ekipa djevojčica.

Svojim se rezultatima najviše istaknuo Matej Vojvodić, učenik 8. razreda Područne škole Rakitje, koji je na državnom natjecanju iz matematike bio drugi, sa šahovskom ekipom je osvojio treće mjesto, dok je dva prva mjesta osvojio ekipno na Festivalu matematike i na STEM natjecanju u paru s Laurom Mihoković.

Gradonačelnik Zurovec je zahvalio svim učenicima na trudu i promociji svoje škole i Grada, ali i njihovim mentorima bez kojih bi ovakvi rezultati izostali.

Uručenjem pohvalnica i prigodnih poklona gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je očekivanje da Sveta Nedelja i dogodine očekuje barem jednako uspješne učenike.

I.N.

 

Okončan ciklus natjecanja u plesu samoborskih umirovljenika

Primanje za najbolje učenike i njihove mentore u Svetoj Nedelji

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002