08.10.2017.

Prva Dječja šetnja gradom privukla brojne mališane i roditelje

Uz veselje i smijeh upoznavali svoj grad

Već prva Dječja šetnja naziva Istražujemo Samobor, koju su u sklopu Dječjeg tjedna organizirali Grad Samobor, Turistička zajednica grada Samobora, Samoborski muzej i Gradska knjižnica u suradnji s Laboratorijem zabave, privukla je u nedjelju, 9. listopada, na Trg matice hrvatske velik broj djece svih uzrasta koja su htjela čuti neobične priče i zabavnu povijest našega grada. Naravno, primamio ih je i obećani sladoled u Medenku, ali u otprilike sat vremena, koliko je trajala šetnja, još bolje su se zabavljali uz priče tete Dijane iz Laboratorija zabave, koja im je uvjerljivo, pristupačno i nadasve zanimljivo približila povijest Samobora, njegove posebnosti i poznate stanovnike.

Veselja i smijeha nije nedostajalo, a za prvi put prošetali su od Gradne kroz glavni trg do Samoborskog muzeja i parka prema Vugrinščaku, što je bilo sasvim dovoljno da upiju duh grada i saznaju neke njegove skrivene tajne.

Malim Samoborcima i njihovim roditeljima pridružili su se i brojni Zagrepčani, a svi su na koncu bili oduševljeni ovom šetnjom, koja im je ponudila sat vremena dobre i edukativne zabave na friškom zraku.

Prema reakcijama šetača, svi jedva čekaju sljedeću šetnju i nove/stare priče o Samoboru, kojih je zaista pregršt, pa je za očekivati i njihov nastavak.

M.K.

 
08.10.2017.

Dan grada uz samoborsku deliciju - kotlovinu

Opet se okupljaju majstori kotlovine

Dan grada uz samoborsku deliciju - kotlovinu

Vikend 21. i 22. listopada posvećen je samoborskoj kotlovini, a 8. festival ovog samoborskog specijaliteta održava se u Kleščićevoj ulici, s početkom u 11,30 sati.

Gastro program, koji je neizostavan dio proslave Dana grada, doprinosi očuvanju tradicije pripreme jela koje predstavlja gastro turističku atrakciju Samobora te vraćanju samoborske kotlovine na jelovnike domaćinstava i restorana.

Samoborsku kotlovinu pripremat će i nuditi za degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, Javna vatrogasna postrojba, druge udruge i gosti.

Predstavit će se oko tridesetak izlagača koji će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, a o najboljima će odlučivati stručni žiri koji čine Branko Ognjenović, Milinko Perković, Renata Kruhan, Roman Zakšek i Krunoslav Znika.

Organizator Festivala kotlovine je Grad Samobor, a tehnički koordinator Poduzetnički centar Samobor, uz potporu samoborskog Komunalca i Turističke zajednice.

P.A.

 
08.10.2017.

Pred osnivanjem Dječji forum

Zadovoljni ponudom i programima

Pred osnivanjem Dječji forum

Samoborski školarci itekako imaju puno prijedloga vezanih uz ponudu njima zanimljivih sadržaja u gradu.

Kako bi čuli njihov glas, u povodu Dječjeg tjedna, pozvani su u Bunker, gdje su s njima razgovarale zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda i buduća voditeljica Dječjeg foruma Bernardica Petravić, inače pedagoginja u OŠ Bogumila Tonija.

Zanimanje djece bio je povod i za odluku o osnivanju Dječjeg foruma, koji će se sastajati na razini svih samoborskih škola najmanje jednom u polugodištu, s ciljem većeg uključivanja djece u kreiranje života u gradu.

Prvi su se sastali učenici 7. i 8. razreda OŠ Samobor i OŠ Bogumila Tonija, a uskoro će se ovakvi sastanci proširiti i na preostale tri škole.

Među najboljim stvarima u Samoboru istaknuli su izvrsnu ponudu sportskih sadržaja, uređenost grada, otvorenje Bunkera, programe u kinu, klizalište, dječja igrališta, bazen na Vugrinščaku, shopping galeriju, palačinkarnicu i glazbenu školu.

Istaknuli su i nekoliko tema o kojima bi željeli dodatno razgovarati, a to je prvenstveno zatvoreni bazen, ponuda radionica u Bunkeru, programi i za niže razrede osnovnih škola, više kino projekcija, dodatne sprave u parku za pse i kafić za djecu.

Učenici su pozvani da prate događanja u Bunkeru i aktivno se uključuju u realizaciju programa, u kojima će se svakako naći prostora i za sve njihove želje i potrebe.

P.A.

 

Prva Dječja šetnja gradom privukla brojne mališane i roditelje

Dan grada uz samoborsku deliciju - kotlovinu

Pred osnivanjem Dječji forum

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002