19.05.2017.

KOZa - Kviz općeg znanja u organizaciji Udruge Novi mediji u samoborskom Scout Clubu

I Samobor dobiva svoj pub kviz

KOZa - Kviz općeg znanja u organizaciji Udruge Novi mediji u samoborskom Scout Clubu

KOZa - kviz općeg znanja, projekt je koji djeluje pod okriljem neprofitne Udruge Novi mediji, a pokrenut je u lipnju 2015. godine s ciljem promocije važnosti edukacije i znanja te predstavljanja alternativnog načina večernje zabave za ljude svih uzrasta, iako većinu publike čine mlađi ljudi između 20 i 40 godina.

Prvi ovakvi kvizovi općeg znanja održani su u prostoru Produkcije kulture Aplauz (bivše Kino Mosor u Zvonimirovoj), da bi se, zbog radova u Aplauzu, preselili u Rockers Club (Savska), Caffe bar New York (Radnička) i sada u Metropolis klub u Novom Zagrebu.

KOZa kvizovi mogli bi se nazvati pub kvizovima, ali zbog televizičnije prirode i sustava natjecanja po kategorijama, kao i zbog profesionalnog voditelja, stand-up majstora Gorana Vugrinca Goca, razlikuju se od ostatka zagrebačke kvizaške ponude pa i dalje nastavljaju privlačiti velik broj ljudi. Dosad je održano 30 KOZa i 32 Velika filmska kviza, a tu su i uspješna gostovanja u Varaždinu (Trash Film Festival), Osijeku, Karlovcu (Riječno kino uz Karlovačko), Rijeci, Delnicama (KOTARfest) i slovenskom Ljutomeru (Grossman Film Festival).

Uz kvalitetne kvizove u Zagrebu i sve češća gostovanja u ostatku Hrvatske, želja je organizatora proširiti se i na ostatak regije. U sljedećih godinu dana nadaju se da će svojim kvizovima gostovati u Zadru, Šibeniku, Splitu, Dubrovniku, Slavonskom Brodu, Puli, Koprivnici i Čakovcu.

Samobor je također idealna lokacija za novu podružnicu pa će u subotu, 20. svibnja, u Scout Clubu u Kompareovoj ulici, prvi put biti organiziran kviz u Samoboru.

Udruga Novi mediji želi pokazati da je Samobor grad znanja te kane barem jednom mjesečno organizirati kviz, a događanja možete pratiti putem internet stranice https://www.facebook.com/events/124157061477984/?ti=cl.

s.s.

 
19.05.2017.

Pučko otvoreno učilište kroz Code club organizira besplatne tečajeve programiranja

Sportaši učili programiranje od malih Samoboraca

Code club koji djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Samobor među prvima je u Hrvatskoj, a djeca koja u njemu sudjeluju programiranju uče čak i odrasle. Oni su u četvrtak, 18. svibnja, sudjelovali na predstavljanju Code cluba Hrvatska u Zagrebu.

Code clubovi otvaraju se po gradovima diljem Hrvatske, ali i svijeta, radi organiziranja besplatnih tečajeva programiranja za djecu od 9 do 11 godina. Osnovni cilj je približiti djeci već tako male dobi osnove programiranja i programskog razmišljanja.

- Pučko otvoreno učilište Samobor se među prvima uključilo u Code club projekt u sklopu kojeg 20-ak djece cijelu školsku godinu besplatno pohađaju tečaj programiranja u Scretchu, HTMLu i Pythonu. Vrlo su aktivni i izuzetno zadovoljni, a imamo izvrsne reakcije roditelja te već sada listu čekanja za nove grupe – rekla je Jelena Vojvoda, ravnateljica POU Samobor.

Na predstavljanju Code cluba Hrvatska u Zagrebu okupili su se mnogobrojni predstavnici IT industrije koji su jasno izrazili problem nedostatka IT kadra, koji je već sada prisutan u Hrvatskoj, te već svima poznat nedostatni postojeći kurikulum za programiranje u redovnom obrazovnom sustavu.

Iskustva drugih Code clubova u Hrvatskoj pokazuju da se kao edukatori u Code clubovima uključuju ne samo nastavnici informatike i IT profesionalci, već i roditelji, studenti pa čak i srednjoškolci koji žele pomoći i volonterski se uključiti u poučavanje djece programiranju.

- Bilo je izvrsno vidjeti naše male programere kako uče odrasle sportaše programiranju u Scratchu, na zabavan i opušten način, upravo onako kako se to i radi u našem Code clubu. Nadam se da će nam se uskoro pridružiti još neki volonteri koji bi pomogli u poučavanju programiranja djece i tijekom ljeta, jer je interes među djecom doista velik, a s otvaranjem Centra za mlade smo dobili dodatni kompjutorski kabinet i još više prostora za takve edukacije - dodala je Vojvoda.

Više o Code club Hrvatska na: https://codeclubcroatia.org/.

I.H.

 
19.05.2017.

Sučeljavanje svih 8 kandidata za svetonedeljskog gradonačelnika

Na kraju svi zadovoljni nastupom

Sučeljavanje svih 8 kandidata za svetonedeljskog gradonačelnika

U organizaciji Radija SVN, u prostorijama gdje će ubuduće sjediti svetonedeljski gradonačelnik, u četvrtak od 18 do 19,15 našlo se svih 8 kandidata za gradonačelnika Grada Svete Nedelje. Program se prenosio uživo na facebook stranici Radija SVN, a za njega su interes pokazali brojni Svetonedeljčani koji su pratili emisiju, uz brojne komentare i pohvale nakon emisije.

Kandidati za svetonedeljskog gradonačelnika: Mario Čižmešija, Lazo Grujić, Damir Halužan, Drago Prahin, Mario Pšeničnjak, Zdenko Šeketa, Dragutin Vinovrški Pentek i Dario Zurovec odgovarali su na jednaka pitanja medijatorice emisije i urednice Radija SVN Ivane Bundavica, a dobili su svaki i po dvije minute da se sami predstave. Teme su bile od rješavanja problema javnog gradskog prijevoza, preko poduzetništva i kvalitete života u Svetoj Nedelji, do prioriteta u trošenju gradskog proračuna. Uz brojne replike i odgovore na njih, emisija je protekla u tolerantnom ozračju, a da su i kandidati za gradonačelnika bili zadovoljni emisijom i svojim nastupom, vidjelo se kada su na kraju i zapljeskali urednici Ivani Bundavici.

Emisija će biti emitirana u programu Radija SVN u petak, 19. svibnja u 11 sati.

D.K.

 

KOZa - Kviz općeg znanja u organizaciji Udruge Novi mediji u samoborskom Scout Clubu

Pučko otvoreno učilište kroz Code club organizira besplatne tečajeve programiranja

Sučeljavanje svih 8 kandidata za svetonedeljskog gradonačelnika

Arhiva 2017

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

pour cette édition, chrome suédois industries un motif de camouflage et superposition de m90 géométrique avec une pluie camouflage pour qui incorpore une bille de verre spécial finir qui reflete la lumiere jusqu'a 100 metres.au cours de la journée, ces sacs semblent etre couverts dans la nuit et m90 acom et géométriques # 8212;Adidas Yeezy Boost 350 V2 sous une lumiere & # 8212;ADIDAS ULTRA BOOST SNS ils refletent la superposition de pluie camouflage créé.ADIDAS CAMPUSdéveloppé en quantités limitées,ADIDAS SPRINGBLADE DRIVE 2 victor,NIKE AIR FORCE 1 07 HIGH citoyen et chrome sont maintenant disponibles au barrage de sacs avec des prix de 95 $us.ADIDAS YEEZY BOOST 550la top model kate moss a une nouvelle fois devant l'objectif de terry richardson.ADIDAS ORIGINALS PRIDE PACKsemblable a son récent travail avec supreme, le modele est de fumer une cigarette pendant qu'elle tire avec le photographe de new york.il y a quelque chose a propos de kate moss.elle a besoin d'une cigarette et ça les rend plus sexy avec son look que la plupart des autres des le début.vérifiez la tige apres le saut.notre dernier highsnobiety révélateur est l'un de nos préférés, venant de gens bien baignade a stussy et un singe!ADIDAS ACE 16.3 TFnous avons trois prix disponibles pour les trois gagnants de la vendu stussy x bape collaboration.ADIDAS STAN SMITH M SCHUHEvoici les éléments qui pourraient etre gagné:entrée: suivez @ highsnobiety et @ stussy sur twitter et tweet le texte suivant:suivez @ highsnobiety & # 038; @ stussy & # 038; rt ce message pour gagner un stussy x bape les experts!# increasethetweets : quiconque porte ou le bape dans leur photo de profil stussy a une meilleure chance de gagner!concours se termine feb 17, 2011.bonne chance!ADIDAS YEEZY 950voir les deux autres prix boîtes apres le clic.