12.06.2017.

Dodjeljena prigodna priznanja nagrađenim samoborskim učenicima s državnih natjecanja i njihovim mentorima

Nagrade za najbolje od najboljih

Najuspješnijim samoborskim učenicima na državnim natjecanjima i njihovim mentorima i ovaj je put na kraju školske godine iskazana zahvalnost na ustrajnom radu i promicanju imena Samobora u Hrvatskoj. Na gradskom prijemu za učenike i mentore u Centru za mlade u ponedjeljak, 12. lipnja dočekali su ih zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat, viši savjetnik za prosvjetu, sport i tehničku kulturu Marijan Kižlin, viša savjetnica Službe za društvene djelatnosti Ureda državne uprave - ispostava Samobor Maja Rađenović Fijan kao i ravnatelji osnovnih i srednjih škola te ravnateljica OŠ Ferdo Livadić.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje u Centru za mlade, prostoru kojeg smo namjenili upravo vama dragi uučenici, da ovdje boravite i da ovdje upotpunjujete sadržaje ovog centra na jedan poseban način. Drago mi je da su oni među vama koji do sad nisu imali prilike upoznati se s ovim prostorom danas tu priliku dobili i da ćete u budućnosti često boraviti ovdje, možda ćete i ovdje davati instrukcije onima koji trebaju jer vi ste najbolji od najboljih. Želim vam da i u daljnjem školovanju postižete izvrsne rezultate i da i dalje pronosite ime Samobora diljem Republike Hrvatske - poručila je učenicima zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković uz zahvalu svim mentorima, ravnateljima, nastavnicima i roditeljima učenika na trudu i požrtvovnosti.

Osvajačima prvih, drugih i trećih mjesta na državnim natjecanjima u pojedninačnim i ekipnim kategorijama potom su predana prigodna priznanja i nagrade, a mentorima nagrađenih učenika zahvalnice. U prigodnom glazbenom programu nastupili su, također nagrađeni, učenici Glazbene škole Ferdo Livadić Marija Crljen i Borna Dekanić (gitare), Franko Štrbac i Luka Ivir (udaraljke) te Petra Stanec (bisernica). Predstavnici grada, učenici, mentori i predstavnici škola druženje su nastavili na prigodnom domjenku kojeg su priredili učenici samoborske Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole.

K.S.

Nagrađeni osvajači prvih mjesta na državnim natjecanjima - pojedinačno: Vid Horvat (5.r OŠ B. Tonija, astronomija), Borna Banjanin (6.r OŠ B. Tonija, astronomija), Martin Unterhofer (6.r OŠ B. Tonija, astronomija), Bernard Inkret (7.r OŠ Rude, matematika), Tea Prpić (OŠ Samobor, atletika), Petra Stanec (5.r, OGŠ Ferdo Livadić, bisernica)

Nagrađeni osvajači prvih mjesta na državnim natjecanjima - ekipno: Ivan Lindić, Tin Marković, Bruno Pavlović, Tin Jelić, Filip Tišma, Leon Musović, Ivan Ljubić, Patrik Kalšan, Mislav Prekrat (5. i 6. r. OŠ B. Tonija, atletika)

Nagrađeni osvajači drugih mjesta na državnim natjecanjima - pojedinačno: Jakov Ljubičić (8.r OŠ B. Tonija, astronomija), Ivan Garašić (OŠ Samobor, atletika), Karolina Popović (2.r Gimnazija A.G.Matoša, povijest), Dominik Budan (4.r ETUŠ, Gastro 2017)

Nagrađeni osvajači drugih mjesta na državnim natjecanjima - ekipno: Lorena Bartaković, Tara Bartaković, Helena Kirschenheuter, Dora Jurković, Katja Žganjer Knežević (5.- 7.r OŠ B. Tonija, gimnastika); Iris Maria Šlatka, Nikolina Šlatka, Karla Kolman, Mia Smoljanović, Kaja Špoljarić, Diana Sertić, Dora Hrkec, Lucija Nakata, Matea Garašić, Sara Šančić, Ema Kotarski (2.- 8.r OŠ B. Tonija, judo); Jakov Župančić, Petar Slamar, Rocco Cekuš, Dorian Gorički, Niko Katanec, Antonio Hrkec, Ivan Ištuk, Ivan Lindić, David Osmak, Fran Guliš, Leon Gorički, Jakov Ćurić, Antonio Penava (1.- 8.r. OŠ B. Tonija, judo); Roko Sedlar, Filip Golubić, Petar Znika, Dorijan Mihalić (7. i 8.r OŠ Samobor, stolni tenis); Franko Štrbac, Luka Ivir (1. i 3.r. SGŠ F. Livadić, komorni sastavi-duo)

Nagrađeni osvajači trećih mjesta na državnim natjecanjima - pojedinačno: Ema Volar (8.r OŠ B. Tonija, biologija), Jakov Uzelac (8.r OŠ B. Tonija, biologija), Antonio Radovanić (7.r OŠ B. Tonija, astronomija), Dominik Budan (4.r ETUŠ, francuski jezik)

Nagrađeni osvajači trećih mjesta na državnim natjecanjima - ekipno: Josipa Koletić, Nika Kovač, Lana Ivanuš, Maja Petrušić (7. i 8.r OŠ B. Tonija, cross)

Zahvalnice mentorima osvajača nagrada na državnim natjecanjima: Nataša Kletečki (biologija), Snježana Horvatić (astronomija), Ivana Matić (astronomija), Zoran Rajčević (atletika, judo), Petra Barišić (gimnastika), Ismeta Čerkez (judo, kross), Saša Kolman (stolni tenis), Sanja Jurak (atletika), Diana Baron (matematika), Ivan Librić (povijest), Ksenija Luburić (Gastro 2017), Marina Mikša (francuski jezik), Petra Vojvodić Mrvoš (bisernica), Lucija Stanec (bisernica), Goran Gorše (komorni sastavi-duo)

 
12.06.2017.

Grad Samobor pokreće objedinjene internet stranice Grada, Turističke zajednice i svih gradskih ustanova

Sve informacije od utorka na jednom mjestu

Grad Samobor pokreće objedinjene internet stranice Grada, Turističke zajednice i svih gradskih ustanova

Nakon niza mjeseci priprema, od utorka, 13. lipnja, Samobor bi trebo dobiti internet stranice objedinjene na istoj adresi koje obuhvaćaju službene stranice Grada Samobora, Turističke zajednice i gradskih ustanova, kao i samoborskog Komunalca. Kako javljaju iz Grada, ideja je da građani na jednom mjestu imaju pristup svim potrebnim informacijama i to na www.samobor.hr. Prema najavama, stranica je podijeljena na dio namijenjen posjetiteljima i dio namijenjen građanima Samobora, a sadrži i jedinstven kalendar gradskih događanja, termine korištenja sportskih objekata, popis restorana i znamenitosti, udruga i ustanova i slično. Cilj ovakvog pristupa je povećati transparentnost i omogućiti građanima lakše korištenje i bolje snalaženje, poručuju u Gradu, te najavljuju da će javno predstavljanje ovog projekta biti u srijedu, 14. lipnja u Galeriji Prica.

I.H.

 
12.06.2017.

Dodjeljena priznanja za najbolje uređeni okoliš samoborskih škola i vrtića u akciji Volim Samobor 2017

Briga o okolišu od najmlađih nogu

Dodjeljena priznanja za najbolje uređeni okoliš samoborskih škola i vrtića u akciji Volim Samobor 2017

Predstavnici samoborskih osnovnih škola i vrtića primili su u ponedjeljak, 12. lipnja priznanja u akciji Volim Samobor 2017. Priznanja su im pripala temeljem uređenja okoliša školskih odnosno vrtićkih objekata, a najuspjelije među njima odabrala je tročlana komisija u sastavu Violeta Gjurkin iz Komunalca, Ivana Kokot iz Turističke zajednice Grada Samobora te Renata Kenda kao predstavnica Grada Samobora.

Tako je u konkurenciji matičnih škola 1. mjesto pripalo OŠ Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, drugoplasirana je bila OŠ Samobor, a 3. mjesto zaslužila je OŠ Milana Langa iz Bregane. Kod područnih škola najuređeniji je bio okoliš PŠ Celine, 2. mjesto pripalo je PŠ Mirnovec, a 3. PŠ Klake. U konkurenciji samoborskih vrtića komisija je ocijenila da je najuređeniji okoliš onaj DV Izvor - Mlinska, ispred DV Grigora Vizet - Kovačićeva te DV Mali prijatelji.

Nakon prezentacije članica komisije u kojoj su s okupljenima ukratko podijelile svoje dojmove o viđenom na terenu, priznanja najuređenijima uručili su pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat i predstavnik Odjela za gospodarstvo Krunoslav Znika dok je predstavnica Samoborskog vrta Iva Miljanić najbolje plasiranima uručila sadnice. Inače, u okviru akcije školama i vrtićima omogućene su sadnice u vrijednosti 500, odnosno 250 kuna, a ukupno je bilo uključeno 5 matičnih škola, 10 područnih te 17 vrtićkih objekata.

Direktorica Turističke zajednice Grada Samobora Martina Paladina uručila je priznanja za sudjelovanje u akciji Volim Samobor 2017 svima okupljenima. Također je iskoristila priliku da bi iskazala zahvalnost svima koji su se uključili u akciji te izrazila nadu da će se nastaviti međusobno podupirati s ciljem poticanja uređenja okoliša, ali i razvijanja svijesti o brizi za okoliš kod naših najmlađih sugrađana.

K. Solenički

 
12.06.2017.

Zeleni prsten poziva građane da se uključe u potragu za jelenkom, alpinskom i velikom četveropjegom strizibubom

Fotoaparat u ruke i u potragu za bubama!

Zeleni prsten poziva građane da se uključe u potragu za jelenkom, alpinskom i velikom četveropjegom strizibubom

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva građane da se uključe u potragu za jelenkom, alpinskom i velikom četveropjegom strizibubom! Riječ je o akciji koju od 2015. godine organizira Hrvatska agencija za okoliš i prirodu (HAOP), a sve što treba učiniti da bi se u nju uključili je fotografirati primjerke neke od navedenih vrsta te fotografiju poslati na adresu jelenak@dzzp.hr uz osobne podatke te informaciju o tome kad ste vidjeli kukca i gdje ste ga vidjeli (GPS koordinate ili opisno).

U akciji je početne godine zabilježena 121 dojava, a prošle godine taj se broj višestruko povećao i dosegnuo 523 dojave. I ove godine HAOP osigurava nagrade za svaki stoti prijavljeni nalaz kao i za najbolju fotografiju ili video jelenka te alpinske ili velike četveropjege strizibube.

Inače, spomenuti kukci pripadaju jednoj od najugroženijih skupina kornjaša – saproksilnim kornjašima, čije se ličinke hrane umirućim i raspadajućim drvetom te odražavaju očuvanost, kvalitetu i raznolikost staništa pa se stoga često koriste kao indikatori stanja ekosustava. Temeljem EU Direktive o zaštiti prirodnih staništa i divlje faune i flore Europske unije, Hrvatska je odredila područja važna za njihovo očuvanje koja su dio Ekološke mreže Republike Hrvatske, a time i Natura 2000 ekološke mreže EU.

I.H.

 

Dodjeljena prigodna priznanja nagrađenim samoborskim učenicima s državnih natjecanja i njihovim mentorima

Grad Samobor pokreće objedinjene internet stranice Grada, Turističke zajednice i svih gradskih ustanova

Dodjeljena priznanja za najbolje uređeni okoliš samoborskih škola i vrtića u akciji Volim Samobor 2017

Zeleni prsten poziva građane da se uključe u potragu za jelenkom, alpinskom i velikom četveropjegom strizibubom

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002