12.12.2017.

Priopćenje Policijske postaje Samobor o korištenju pirotehničkih sredstava za predstojeće blagdane

Kreće MUP-ova operativna akcija Mir i dobro

Priopćenje Policijske postaje Samobor o korištenju pirotehničkih sredstava za predstojeće blagdane

Policijska postaja Samobor, kako stoji u njihovom priopćenju, i ove godine posebnu pozornost posvetit će provođenju operativne akcije Mir i dobro, tijekom koje će u vrijeme predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana njihovi djelatnici osiguravati javni red, mir i sigurnost za sve naše građane.

Stoga podsjećaju i upozoravaju građane na zakonske propise o uporabi i prodaji pirotehničke galanterije i eksplozivnih sredstava, kao i improviziranih naprava kućne izrade, za koje u različitim kategorijama vrijedi dozvoljena ili pak nedozvoljena primjena u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine.

Ukoliko baš nikako ne možete bez pucnjave proslaviti Božić, Štefanje ili Novu godinu, svakako kod naših policijskih službenika i ovlaštenih prodavača pirotehnike provjerite što i kada smijete koristiti.

Djelatnici samoborske Policijske postaje i načelnik Željko Stopić svim građanima Samobora žele čestit Božić i sretnu Novu godinu, sa željom da im blagdani proteknu u miru i darivanju.

T.I.

 
12.12.2017.

Marijan Žganjer, predsjednik Samoborske vinogradarsko vinarske udruge zbraja rezultate minule godine

Klasika ide dalje, nove sorte prihvaćene!

Marijan Žganjer, predsjednik Samoborske vinogradarsko vinarske udruge zbraja rezultate minule godine

Brojimo dane do kraja 2017. godine. Zbrajaju se rezultati, objavljuju pozitivna kretanja u raznim segmentima pa tako i u domeni vinogradarstva i vinarstva na području Samobora. Tu glavnu riječ ima Samoborska vinogradarsko vinarska udruga, a o njezinom radu govori predsjednik udruge Marijan Žganjer.

- Godina koja je na isteku u radu naše udruge donijela je puno toga dobroga, što nije ostalo neprimijećeno u vinarskim krugovima. Uz dosta novina, naši vinogradari i vinari zaokružili su svoj rad značajnim priznanjima na izložbama vina u domovini i izvan nje. Jednostavno, pronašli smo s našim vinima put do željenih tržišta - rekao je predsjednik Žganjer.

- U 2017. godinu krenuli smo s Vincekovim i blagoslovom vinograda, a nastavili kušanjem mladih vina uz eminentne enologe, koji su svojim savjetima uvelike pridonijeli da naša vinska kapljica u konačnici na stolu pokaže sve ono najbolje. U veljači smo održali skupštinu, a u travnju priredili degustaciju vina naših članova u Brenti. Na ocjenjivanju smo imali čak 107 uzoraka vina, što je rekord, te dodjelili čak 32 zlatne medalje. Dakle, vina su zaista odlična. Uslijedio je Dan otvorenih vrata udruge u svibnju, zatim i predavanja pred berbu, a sve je zaokruženo degustacijom vina i hrane za Dan grada Samobora. Potočio se tada i mladi portugizec, znana autohtona sorta našeg podneblja – zaključio je Žganjer.

Nove sorte među samoborskim vinogradarima dobro su prihvaćene, a sama proizvodnja i kvaliteta dignute su na visoku razinu. Da bi uspjeli na tržištu, članovi udruge u proizvodnji primijenjuju najnovija tehnološka dostignuća i suvremena agrotehnička zaštita. To je donijelo i rezultate, što se itekako dobro vidjelo na ocjenjivačkim prezentacijama. I nova sekcija udruge, koja se bavi proizvodnjom bermeta, polučila je iznimne rezultate. Konačno, nova Vinska kraljica Zagrebačke županije Lucija Fabek članica je samoborske udruge i proizvođač bermeta. Upravo zato što svi žele bolje i više, stalna edukacija članova pridonosi visokoj kvaliteti vina.

U udruzi je i sve više mladih, ali ni stariji članovi ne posustaju.

- I dalje su perjanice udruge u proizvodnji, ali i plasmanu, naši stariji članovi. Stjepan Sirovica, Sandi Slak, Marijan Sokolović, Marijan Geušić, pa i moja malenkost, nekako držimo korak s mladima. Njihova zainteresiranost, ali i kvaliteta vina uvijek izazivaju pozornost. A tu su i Damir Kirin, Ivica Rozijan, Zdravko Župančić, Igor Jaić... i svi ostali koji pridonose kvalitetnoj ponudi naših vina - završio je Žganjer.

Sljedeća godina postavit će i dosta novih zadataka pred vinogradare i vinare, jer ovogodišnja suša, bolesti vinove loze i tuča utjecali su i na manji prinos. Rezultati rada i truda naših vinogradara vidjet će se već početkom nadolazeće 2018. godine.

Neka im je sa srećom.

F.S.G.

 
12.12.2017.

Samoborske udruge brinu i za vaše peseke

Pokloni će doći u prave šape

Samoborske udruge brinu i za vaše peseke

Iz udruga Rea i Pozitiva Samobor pozivaju na druženje i kupnju paketića za vaše dlakave ljubimce.

Udruga Rea i Udruga Pozitiva Samobor ove su se godine na vrijeme pobrinule da i vaši kućni ljubimci ne ostanu bez božićnog poklončića. Teta Rea spremila je paketiće koje ćete po simboličnoj cijeni moći kupiti za svoje najdraže šape, a Teta Pozitiva časti vas besplatnim čajekom. Moći ćete birati između nekoliko okusa domaćih keksića za pse i mace te između paketića s igračkama koje je pripremio naš sponzor Zoo Vili pet shop.

U slučaju da nekom od naših štićenika želite pokloniti nešto pod bor, slobodno nam donesite, mi ćemo rado uručiti djedici da pošiljku dostavi u prave šape.

Družimo se u subotu, 16. prosinca, od 10 do 12,30 sati, na glavnom samoborskom trgu (ispred Samoborske banke), pijemo čajeke, darujemo i tjeramo zimu. Vidimo se!

 

Priopćenje Policijske postaje Samobor o korištenju pirotehničkih sredstava za predstojeće blagdane

Marijan Žganjer, predsjednik Samoborske vinogradarsko vinarske udruge zbraja rezultate minule godine

Samoborske udruge brinu i za vaše peseke

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002